Til hovedinnhold
GuideUkens smarteste mobiltriks

Ta kontroll over TV-en med mobilen

Lær blant annet hvordan du styrer over TV-en, og hvordan du får bedre Google-søk.

Nettstedet Mobilen.no presenterer hver dag smarte tips til mobiltelefoner og nettbrett. Her er de mest leste tipsene fra uken som gikk.

Du bruker mobiltelefonen til å finne frem Youtube-klipp. Når disse legges i avspillingskøen, dukker de automatisk opp på PC- eller TV-skjermen du har linket mobilen opp mot.

Ta kontroll over PC- og TV-skjermer med mobilen

Tenk deg at du sitter i sofaen og plutselig finner en morsom Youtube-video som du har lyst til å vise vennene dine. I stedet for at alle skal se videoen på den lille mobilskjermen, kan du med Clik-appen på mobilen enkelt sende videoen til en TV-skjerm eller en PC-skjerm. Og du trenger ikke kjøpe Apple TV eller annet tilleggsutstyr som koster penger.

Måten Clik-appen virker på er enkel, men ganske genial:

Etter at du har installert Clik-appen på mobiltelefonen din, må du gå til nettsiden clikthis.com i en nettleser på den skjermen du vil "ta kontroll over". Vil du vise Youtube-videoer på en TV, må du med andre ord ha koblet en mediesenter-PC til TV-en, eller ha en "smart-TV" med innebygget nettleser.

Du får nå opp en stor QR-kode på skjermen, som du skanner med Clik-appen. I løpet av sekunder har du tatt kontroll over skjermen, ved at Clik-appen på mobiltelefonen din kontrollerer en avspillingsside for Youtube-videoer i nettleseren på den store skjermen.

Du søker etter Youtube-videoer fra Clik-appen på mobilen, og legger dem du vil se i en avspillingskø. Så vil de "automagisk" dukke opp én etter én på skjermen du har linket mobilen opp mot. Favoritter-funksjonen lar deg "bokmerke" Youtube-videoer du vil se senere.

Clik finnes både til iPhone og Android.

Les også om hvordan du kan styre og overvåke alt i huset fra mobilskjermen: Mobilen blir midtpunktet i stua.

Les også: Slik fungerer nettbrettene i stua

Googles søkeapp gir deg bedre søkeresultater hvis du logger på med Google-kontoen din.

Få bedre søkeresultater på mobilen

Hvis du bruker Googles søkeapp til iPhone eller iPad, vil du kunne få bedre søkeresultater ved å logge deg inn med Google-kontoen din. På Android-mobiler er denne søkefunksjonen standard, og du behøver ikke foreta deg noe spesielt.

Google benytter en funksjon som kalles nettlogg som automatisk lagrer informasjon om alle søk du har gjort, hvilke resultater du fikk og hvilke av linkene du klikket på. På den måten kan Google levere deg personlig tilpassede søkeresultater, som blir stadig bedre over tid.

Du finner nettloggen til Google-kontoen din ved å gå inn på google.com/history. Ble du forskrekket over hvor mye Google har lagret om søkene dine, kan du slå av nettloggen. Du kan også slå av nettloggen i selve søkeappen på iPhone/iPad, ved å trykke det lille tannhjulet øverst til høyre i appen, velge Personvern og skru av Aktivér loggen.

Nettloggen er imidlertid ganske nyttig, siden den som sagt gir deg bedre søkeresultater. Googles søkeapp tar hensyn til nettloggen når du søker via denne. Etter at du har installert appen, trykker du Logg på-knappen og taster inn brukernavnet og passordet til Google-kontoen din.

Vil du slette søkeloggen, trykker du tannhjulet øverst til høyre (ser du det ikke, bruk fingeren til å trekke søkefeltet lenger ned på skjermen). Trykk deretter Personvern og Slett loggen på enheten. Det er også mulig å slette alle logger for alle enheter.

Google lanserte for øvrig nylig en ny tjeneste som gir 5 GB gratis lagringsplass til alle med Google-konto. Her kan du lese om hvordan du lagrer dokumenter til Google Drive fra mobiltelefonen din.

Se også disse smarte tipsene

annonse