Til hovedinnhold

Dette er det rimeligste mobilabonnementet du kan ha

På tide å bytte til noe billigere?

Tek.no

Hver måned kommer vi i Tek.no til å kåre de billigste mobilabonnementene. Prisene på mobilabonnementer endrer seg hele tiden, og operatørene endrer betingelsene, hastighetene og datapakkene de tilbyr. Derfor har vi laget en egen mobilabonnement-kalkulator som hjelper deg å finne de beste prisene.

Hvis du er en av dem som holder fast ved det samme mobilabonnementet år etter år uten å sjekke om du har det billigste abonnementet, kan det hende du kaster penger ut av vinduet.

Her finner du Mobilabonnement-tjenesten.

Vi har tatt utgangspunkt i mobilabonnement-kalkulatoren og funnet frem til tre pakker som passer for tre forskjellige nivåer av bruk.

I oversikten kan du se at det kan være ganske store penger å spare på å velge det abonnementet som er riktig for ditt bruksmønster.

Det er ingen store overraskelser nå i mars, de abonnementene som var billigst forrige måned var også billigst nå – men det er litt endringer nedover på listen.

Nederst i artikkelen finner du de beste abonnementene for ditt bruk, men før vi går inn på dette skal vi komme med noen tips til deg som vurderer å bytte abonnement.

Dette bør du sjekke før du skaffer nytt abonnement:

  • Sjekk mobilregningene dine. Hvor mye data trenger du? Mat inn forbruket ditt fra de siste regningene i vår Mobilabonnement-kalkulator (trykk «flere valg» for å selv legge inn tall). Husk at det er dyrt å bruke mer enn datapakken din, men at det også er dumt å betale for mye mer data enn det du trenger. Hvor god er dekningen der du bor? Det er i hovedsak to mobilnett i Norge; TeliaSonera (blant annet Telia, OneCall og Chess) og Telenor. Andre operatører leier disse nettene. I tillegg kommer Ice, som nå holder på å bygge et rent 4G-nett i Norge – og leier nett fra TeliaSonera der de selv ikke har dekning. Sjekk dekningen her: TeliaTelenorIce Hvor høy hastighet trenger du? Noen mobilabonnementer er «strupet» på 10 Mbps, andre på 20 eller 40 – mens andre igjen ikke har noen begrensning. På mobil er det ikke sikkert du merker særlig forskjell om hastigheten er 10 eller 40 Mbps – men vil du ha høy fart er det ikke sikkert du får det med de aller billigste abonnementene. Hvilke tilleggstjenester finnes? Sjekk for eksempel at mobiloperatøren støtter BankID for mobil. Bindingstid. Det er sjelden noe å spare på å kjøpe mobil og abonnement i ett, ettersom du ofte ender opp med å måtte binde deg i lang tid til et mobilabonnement som er dyrere enn det du trenger. Andre vurderinger. Har operatøren et godt rykte, har den gode sider for kundeservice, og hva er andre brukeres erfaring med selskapet? Bruk gjerne vårt forum Diskusjon.no for å spørre om andres erfaring.

Finn abonnementet som passer ditt bruksmønster

Vi har nå pusset opp vår Mobilabonnement-tjeneste og gjort det enklere for deg å finne frem til hvilket abonnement som passer deg best. Du starter med å klikke deg inn i tjenesten, enten via lenken over, eller via lenke du finner på forsiden av Tek.no.

Her kommer du til en forenklet utgave som lar deg gjøre tre valg. Du kan selv velge hvor mye data du bruker, men disse enkle valgene er stort sett for de rimeligere abonnementene.

Under Mobilabonnement finner du tre enkle valg som enkelt plukker ut det billigste abonnementet for deg.

Skulle du ha behov for å definere behovet ditt mer, kan du klikke deg inn via knappen under de tre valgene som heter «Flere valg». Da endre parameterne fra de tre enkle valgene til åtte mer spesifikke valg.

Savner du flere valg. Klikk på «Flere valg»-boksen.

Da kan du blant annet velge hvor mye data du har behov for i Norge, Norgen eller innenfor EU, samt at du ikke minst kan velge hvor raskt overføring du vil at operatøren skal tillate. Samtidig er det også mulig å definere mer nøyaktig hvor mange meldinger du trenger av enten SMS eller MMS, samt at du kan si noe mer om hvor lenge du ringer av gangen ved å justere antall ringeminutter mot antall samtaler.

Vi tar utgangspunkt i de avanserte innstillingene og under finner du tre pakker som passer for tre forskjellige nivåer av bruk. Merk deg at du via knappen til høyre i tabellen kan klikke deg direkte videre og bytte til operatøren du synes passer best. Prisene er hentet inn den 16.3.2016.

Her er tre alternativer:

Mye data (10 GB/måned) og høy surfehastighet (mer enn 40 Mbps)

Det rimeligste alternativet for deg som krever mer enn 10 GB data i måneden, og samtidig trenger høye nedlastingshastigheter, er ifølge Mobilabonnement-tjenesten Ice Mobil 10 GB. Det koster 399 kroner i måneden, og inkluderer fri bruk av ringeminutter, SMS og MMS. Hastigheten er oppgitt til 50 Mbps.

Nest billigst er Djuice Nonstop XL med ekstra datapakke, til en totalpris på 548 kroner i måneden.

Her kan du selv tilpasse datamengde og hastighet og finne beste abonnement »

Middels data (5 GB/måned) og middels surfehastighet (minst 20 Mbps)

Det billigste abonnementet er Telio Fri bruk + 5GB til 258 kroner i måneden. Da får du 5 GB datapakke og 40 Mbps nedlastingshastighet.

Det nest billigste abonnementet er NextGenTel Fri bruk + 5 GB. Dette abonnementet inkluderer 5 GB med data, fri bruk av minutter og meldinger, og du får surfehastighet på 40 Mbps.

Her kan du selv tilpasse datamengde og hastighet og finne beste abonnement »

Lite data (1 GB/måned) og lav surfehastighet (minst 10 Mbps)

Med dette bruksmønsteret er det ICE mobil 1 GB til 99 kroner i måneden som er billigst. Her får du en surfehastighet på hele 50 Mbit/s og dekning via TeliaSonera sitt nett.

Nest billigst er Hello 1 GB. Du får 1 GB data og en surfehastighet på 10 Mbit/s for 100 kroner i måneden. Men siden Ice gir deg hele fem ganger nedlastingshastighet for én krone mindre i måneden, ville vi gått for Ice – forutsatt at du har god dekning med Telia (tidligere NetCom). Hello har nemlig Telenor-dekning, og bør derfor være valget om du ikke har god Telia-dekning der du bor.

Her kan du selv tilpasse datamengde og hastighet og finne beste abonnement »

annonse