Tek.no

Guide

Ytelsestest av Deus Ex: Mankind Divided

Vi har gjort nesten 150 ytelsesmålinger for å anbefale deg det beste grafikkortet.

Anders Brattensborg Smedsrud

Innledning »

Oppdatert: Nå som Deus Ex-utviklerene endelig har fått på plass DirectX 12-oppdateringen har vi sjekket hva dette har å si for ytelsen til flere grafikkort fra både AMD og Nvidia.

Se resultatet av disse målingene på side fire »

Det har allerede gått seks år siden den sjangerdefinerende spillserien Deus Ex fikk sitt siste tilskudd, Human Revolutions. Nå er imidlertid spillutvikler Eidos Montreal endelig klare med oppfølgeren, Mankind Divided.

Mankind Divided drives av «Dawn Engine», en kraftig forbedret versjon av Glacier 2-motoren som Hitman: Absolution fra 2012 er basert på.

En oppgradert spillmotor gir utvikleren flere verktøy og en rekke nye effekter å leke seg med. Samtidig trenger du selvsagt en sterkere pc for å nyte godt av de flotte og mer realistiske effektene utvikleren har implementert i spillet.

Og, selv om vi kjenner igjen motoren fra Hitman er det et helt annet og langt råere dyr som kjører på testmaskinen vår i dag. Ikke tro et sekund at Deus Ex: Mankind Divided vil kjøre glatt på riggen din bare fordi Hitman: Absolution gjorde det.

Utvikleren har annonsert sine minstekrav for spillet, og mens en av og til kan komme unna med litt svakere maskinvare kan vi ikke annet enn å anbefale deg å minst møte disse om du har noen som helst planer om å kose deg på ditt besøk til Praha, hvor handlingen i Mankind Divided altså foregår.

Vi tester for deg

Over de neste sidene skal vi gå igjennom hva de ulike grafikkinnstillingene i spillet faktisk endrer og hvilken påvirkning disse har på ytelsen. Vi skal også se hva som skiller hvert av de fem grafikknivåene fra hverandre. Slik blir det lettere for deg å hoppe rett inn i spillet, uten at du må bruke flere timer på å fin-tune det med grafikkortet du allerede har.

Får du denne grafikken, mon tro?

Like mye er denne ytelsesguiden likevel myntet på deg som er på jakt etter et nytt grafikkort å spille Deus Ex med.

På sistesiden presentere vi nemlig resultatet av våre til sammen 92 ytelsesmålinger fra spillet. Disse er foretatt med 12 nyere grafikkort på opptil tre ulike oppløsninger, hver ved inntil fire grafikknivåer.

Ut av dette håper vi selvsagt at det blir lettere for deg å gjøre deg opp en formening om hvorvidt du allerede har en god nok maskin til å kjøre Deus Ex, eller hvilket grafikkort du må kjøpe for å oppnå spillopplevelsen du ønsker.

Fra anmeldelsen

Snikingen fungerer veldig bra, melder Gamer.nos skribent.
Gøran Solbakken, Gamer.no

Gamer.no-skribent Gøran Solbakken hadde følgende å melde fra sin gjennomspilling av Deus Ex: Mankind Divided:

– Han kan være en ekspert med skytevåpen av alle størrelser, og ha evner som gjør at han rydder unna fiender kjappere enn de fleste andre. Armert med kyborg-verktøyene sine er det lite som greier å stå i mot Jensen.

Min Adam Jensen er derimot som en skygge. Han greier å snike seg inn i de mest bevoktede stedene som finnes, svimeslå fiender og lure seg forbi kameraer og flyvende roboter usett. Han dreper aldri sine fiender hvis han ikke absolutt er nødt, og da kun hvis de ikke gir han noe annet valg.

Det er nettopp denne friheten til å velge din egen vei, samt hvor godt universet er bygd opp til å gi deg som spiller alle muligheter til å spille Deus Ex: Mankind Divided akkurat som du vil, som gjør dette til et solid spill.

Les fortsettelsen av anmeldelsen over hos Gamer.no »

Les også