Guide

Slik får du Spotify på mobilen

Slik får du Spotify eller Wimp på mobilen

Mange nordmenn har for lengst tatt i bruk enten Spotify eller Wimp på mobilen - men langt ifra alle.

Disse musikkstreamingstjenestene kan i stor grad erstatte behovet for å ha MP3-låter lagret på minnekortet, og du kan blant annet høre på de samme spillelistene på mobilen som du har på PC-en.

Med Spotify eller Wimp på mobilen får du tilgang til et stort musikkbibliotek.

I denne kjappe guiden skal vi vise deg hvordan du kommer i gang med Wimp og Spotify på mobilen.

Millioner av låter for under hundrelappen

Svenske Spotify var den første streamingtjenesten for musikk som for alvor slo an i Norge, og fordi PC-versjonen opprinnelig var gratis ble den raskt populær. Norske Wimp har gradvis tatt igjen Spotify og i dag er de to løsningene nokså jevngode.

Dommen fra brukerne er etter sigende at den tekniske løsningen til Spotify er bedre enn på Wimp. Den norske tjenesten har derimot klart å få støtte fra musikkbransjen for sin forretningsmodell, og derfor blir musikkutvalget stadig bedre - særlig på norsk musikk -, mens Spotify ser ut til å ha mistet flere av sine avtaler.

Begge tjenestene byr likevel på millioner av låter, og dette er en mye billigere og mer fleksibel måte å nyte god musikk på, kontra å kjøpe MP3-filer.

SE OGSÅ: Nå kan du laste ned nye Wimp til mobilen

Slik får du Spotify eller Wimp på mobilen:

Både Wimp og Spotify koster 99 kroner per måned, og da får du fullversjonen på mobil og PC. Begge er også tilgjengelige på iPhone og Android. Har du Windows Mobile eller Symbian, er du nødt til å bruke Spotify.  

Slik installerer du:

Nå vil du ha et nytt ikon for musikkprogrammet på mobilen. Når du starter musikkprogrammene vil du se at du har de samme spillelistene du har på PC-en din. Du kan også søke opp ny musikk direkte på mobilen, dele spillelister og utforske alle funksjonene.

Merk at mobilen din kobler seg på internett hver gang du bruker Spotify eller Wimp. Megabytene fyker raskt avgårde, og dette vil bli uhorvelig dyrt om du streamer via mobilnettet og ikke har en stor datapakke. Men det finnes heldigvis et par triks. (se neste side)