Guide

Youtube

Introduksjon

Youtube ble grunnlagt i 2005 av Chad Hurley, Steve Chen og Jawed Karim, tidligere Paypal-ansatte. Tjenesten ble i 2006 kjøpt opp av Google for 1,65 millarder USD.

Youtube er en av de mest populære tjenestene for videodeling på nettet. I mai 2010 ble det registret over 2 milliarder treff daglig på Youtube. Videovisningen skjer i utgangspunktet med programmet Adobe Flash Player – det installeres som et tilleggsprogram for en nettleser som Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari, Seamonkey eller AOL. Nettstedet tilbyr også visning via HTML5, men dette er foreløpig en eksperimentell funksjon.

I denne guiden får du en oversikt over noen søkemuligheter, måter å overføre videoer til eller fra Youtube-nettstedet, pluss ulike måter for visning av videoer og deling av videoer.

Youtube kan i utgangspunktet brukes uten å være logget på tjenesten, men for en del av mulighetene kreves det registrering. Dersom du har Google-konto fra før av kan du bruke denne til å logge deg inn på Youtube. I motsatt tilfelle kan registrere seg via denne lenken.

Nyttige Youtube-lenker