Tek.no

Guide

Slik får du billigst hytte-TV

24 Juli 2008 16:00

Etter hvert som de gamle bakkenettsignalene slokkes, tilspisses kampen om TV-kundene. Den gamle, vaklevorne antennen på taket og bilderørs-TV-en med snøbyger, har utspilt sin rolle.

Viasat og Canal Digital har lansert rimelige hytteparabol-løsninger for både de som har satellitt-abonnement hjemme, og de som ikke har det. Både Viasat og RiksTV frister med månedsabonnement. Canal Digital tilbyr ikke månedsabonnement, men kan derimot "fryse" abonnementet når du ikke bruker hytta. Nedenfor finner du Teknofils komplette oversikt over hytte-TV-alternativene med priser.

Det er totalkostnaden for TV hjemme og på hytta, som gjelder. Prisene blir stadig forandret. Vi gjengir prisene og betingelsene som gjelder fra 16. juli 2008. Eventuell frakt og faktureringsgebyr er ikke inkludert i de prisene vi oppgir.

LES OGSÅ: Se hva det koster å ha to TV-er hjemme og en på hytta

Medbrakt boks = GRATIS

Den aller billigste formen for digital hytte-TV, er å ta med seg mottakeren med programkort hjemmefra, og så å plugge den til hytteantennen. Ny antenne koster ca 500 kroner.

 • Det fungerer både med Viasat-parabol, Canal Digital-parabol, og med RiksTV-bakkenett - og er helt gratis hvis du allerede har antenne på hytta. Du får automatisk tilgang til alle kanalene du abonnerer på hjemme. Etter ferien tar du bare boksen med hjem igjen.

Medbrakt kort = NESTEN GRATIS

Hvis du har satellitt- eller bakkenettmottaker både hjemme og på hytta, kan du nøye deg med å flytte programkortet.

Da får du tilgang til alle kanalene du abonnerer på hjemme.

 • Med Viasat må du ringe og varsle før du setter kortet inn hyttemottakeren, og når du senere tar det med hjem igjen.

Det er fordi programkortet blir "parret" med mottakeren.

 • Med Canal Digital fungerer mange programkort uten parring både i mottakeren hjemme og på hytta.

Programkort som er parret med én mottaker, vil ikke fungere i en annen.

 • Med bakknettmottaker på hytta kan du motta NRK-kanalene uten programkort. Med programkort i mottakeren kan du også se TV 2 uten å betale. Hvis du har abonnement på Rikspakken, kan RiksTVs programkort fritt flyttes mellom inntil fire bakknettmottakere: Det er bare å ta med Rikspakke-kortet hjemmefra, og sette det i hyttemottakeren. Første gang du bruker kortet i en annen mottaker, må du ringe til RiksTV før det fungerer. Senere kan du flytte kortet når du vil.


Skaff deg digital-TV i hytta på fjellet.

Tvillingabonnement = RÅBILLIG

Både Viasat, Canal Digital og RiksTV tilbyr rimelig hytteabonnement til eksisterende abonnenter:

 • Hvis du har Viasat-abonnement hjemme, kan du tegne Tvilling-abonnement på hytta. Da slipper du med å betale 995 kroner for komplett parabolanlegg med mottaker og 1 års abonnement. Da får du tilgang til de samme kanalene på hytta som du har hjemme. Påfølgende år koster abonnementet 1.068 kroner i året.
 • Med Canal Digital satellitt-TV hjemme, kan du tegne AlleRom-abonnement på hytta. Da kan du kjøpe hyttepakken til 990 kroner komplett med parabol, mottaker (12-volts HD-mottaker koster 990 kroner) og 1 års Norgespakke-abonnement (11 TV-kanaler). Det er ingen kortavgift. Påfølgende år er totalprisen 468 kroner i året for Norgespakken, eller 1.068 kroner for den store Family-pakken.
 • Med RiksTV og Rikspakke-abonnement (totalt 19 kanaler) hjemme, kan du kjøpe hytteabonnement på med rabatt:

Antenne til ca 500 kroner, bakkenettmottaker til ca 500 kroner, ekstraabonnement på Rikspakken til 684 kroner, og kortavgift med 216 kroner. Det blir totalt ca 1.900 kroner første år. Påfølgende år er prisen 900 kroner i året.


Skaff deg digital-TV i hytta ved fjorden.

Vanlig abonnement = FULL PRIS

Hvis du ikke har har De som har Viasat, Canal Digital eller RiksTV hjemme i stua, slipper også billigst på hytta. TV-kunder hos Altibox, Get og lokale kabelnett, må imidlertid betale full pris for hytte-TV-en:

 • Vanlig pris for Viasat parabolpakke inklusive gratis installasjon, samt programpakkene Basis + Underholdning (14 kanaler) er 1.785 kroner første år, og deretter 2.346 kroner i året.
 • Vanlig pris for Canal Digital parabolpakke med Norgespakken (11 kanaler) er totalt 2.265 kroner første år. Dersom du monterer parabolanlegget selv, slipper du med å betale 1.467 kroner. Påfølgende år er prisen 1.866 kroner i året.
 • Vanlig pris for RiksTV med mottaker og Rikspakke-abonnement (19 TV-kanaler) er 3.188 kroner første år, pluss eventuelt antenne til 500 kroner. Deretter koster Rikspakken 2.988 kroner i året.

LES OGSÅ: 42 bakkenett-mottakere er godkjent

Skaff deg digital-TV i hytta i skjærgården.

Månedsabonnement = PRISGUNSTIG

De fleste vil ikke betale mer enn nødvendig for hytte-TV-en, uansett hva de har hjemme. Mange velger bakkenett med bare NRK og TV 2. Det koster bare 1.200 -1.500 kr for mottakerboksen. Men en det fins også løsninger for de som ønsker flere kanaler:

 • Viasats nye parabolpakke ViasatHytte inkluderer parabol, digitalmottaker og abonnement på Viasat-pakken Basis + Underholdning (14 kanaler) i 3 måneder. Det koster totalt 1.495 kroner. Etter de første 3 månedene kan du bestille månedsabonnement når du trenger det. Hver gang du bestiller må du betale et bestillingsgebyr på 150 kroner. I tillegg koster abonnement på Basis + Underholdning 129 kroner i måneden. Det er ingen årsavgift. ViasatHytte er et prisgunstig tilbud for de som bruker hytta noen måneder i året.
 • Canal Digital tilbyr ikke noe månedsabonnement på hytta, men hvis du abonnerer på Family-pakken, kan du fryse abonnementet i 6 måneder. Du må betale 399 kroner i kortavgift for de 6 månedene TV-en ikke er i drift, men slipper å betale gebyr når kanalene slås på igjen.
 • RiksTV tilbyr månedsabonnement på sin Rikspakke til 300 kroner i måneden. Du kan kjøpe slike forhåndsbetalte månedkort i TV-butikkene, og trenger ikke å være Rikspakke-abonnent fra før av.

Så gjelder det bare å velge en løsning som leverer de kanalene du ønsker, til en pris du kan leve med.

(Artikkelen er redigert og oppdatert 17. juli 2008.)


LES OGSÅ:

Hvor er det hersens bakkenettsignalet - finn refleksjoner i terrenget
Slik får du bakkenettsignal - kosteskaftmetoden trinn for trinn
Snart blir skjermen svart - se hvor og når det analoge nettet slokkes

Les også
Telenor vil gi deg nett-TV
Les også
Hvem er best på HDTV?
Les også
Trøbbel i TV-tårnet
Les også
42 bakkenett-mottakere godkjent
Les også
Velge bakkenettboks eller -TV?
Les også
Lyn griller flatskjermen
Les også
Lynvernet tar støyten
Les også
Båt-GPS til halv pris
Les også
Her får du billigst TV
Les også
Liten parabolpakke: En passe håndfull
Les også
RiksTVs gratiskanaler: Nesten gratis
Les også
Hvor er det hersens bakkenettet?
Les også
Ukes ventetid på montører
Les også
Beksvarte TV-er i Østfold
Les også
Vil straffe RiksTV
Les også
Viasat krymper parabolen
annonse

Les også