Tek.no

Guide

Lettbeint og brukervennlig

Stig Øyvann
18 Sept 2008 15:26

Logitech har i lang tid vært kjent som en leverandør av periferiutstyr til datamaskiner, med en lang rekke lydprodukter i porteføljen. Takket være oppkjøpet av fabrikanten Slim Devices som selskapet gjorde for en tid tilbake, har de også fått tilgang til trådløs musikkteknologi. Dette har resultert i en aldeles utmerket løsning for trådløs lyd i hjemmet.
Hovedkomponentene i pakken er musikkstreameren Squeezebox og den tilhørende fjernkontrollen. Streameren er liten, sort og svært enkel i sin utførelse. Det er på baksiden det mest spennende finnes, med tilkoblingsmulighetene som produktet tilbyr. Her er både digital (optisk og koaksial) og analog (RCA-plugger) lydutgang, i tillegg til en mulighet for å koble seg med kabel til hjemmenettverket.
Det er imidlertid absolutt ikke påkrevd, for den støtter også trådløst nettverk. Det finnes ingen utgaver av produktet med innebygde forsterkere, så her er man alltid avhengig av å koble seg til et stereoanlegg eller aktive høyttalere med innebygde forsterkere.
Kobles til nettet
Musikkstreameren benytter seg av det vanlige trådløse hjemmenettverket, og opptrer på lik linje med PC-ene og det andre utstyret du har koblet til. Dette medfører at du må stille inn streameren slik at den kobler seg til det trådløse nettverket, dette er særlig viktig om du har aktivert sikkerhet og kryptering i nettverket. Manualen er imidlertid til god hjelp, og med litt kunnskap om nettoppsett bør det være en smal sak å komme seg på lufta.
Også i denne løsningen er det fjernkontrollen som er den spektakulære komponenten. Den er utformet som en mer klassisk fjernkontroll for bruk med én hånd. Vi finner en relativt stor fargeskjerm på denne fjernkontrollen, og den gjør at brukeropplevelsen blir aldeles utmerket. Den benytter seg også av det trådløse nettverket, og kommuniserer både med musikkstreameren og PC-en med musikken over nettverket. At den også snakker direkte med PC-en i nettet gjør at den laster ned albumcovere og spillelister direkte, og presenterer dem på skjermen.
God oversikt
Betjeningen av fjernkontrollen er også svært bra, med et rullehjul med en senterknapp som brukes til å gå gjennom menyer og musikklister, i tillegg til egne knapper for volum- og avspillingskontroll av musikken. Logitech tilbyr også en internettløsning for å laste musikken din opp på nettet. Det du oppnår med det, er at du ikke trenger å alltid ha PC-en påskrudd for å lytte på musikken din. I stedet kan du hente den rett fra internett. Dette er en betalingstjeneste.
Logitech går rett i strupen på Sonos med dette produktet, og det viktigste våpenet er prisen. Pakkeprisen på 3 299 kroner gir deg en fjernkontroll og en musikkstreamer. Dersom du ønsker å bygge ut systemet, vil en ekstra fjernkontroll koste deg 2.500 kroner, og en ekstra mottaker 1.200 kroner.
Dette er et langt mer sympatisk prisnivå enn hos Sonos, og plasserer Logitech på knapt halve prisen for tilsvarende funksjonalitet. Den viktigste forskjellen på disse systemene er utbyggbarheten, der Sonos driver det mye lengre enn Logitech. Logitech oppgir ikke et maksimalantall med mottakere i lokalnettet, fordi dette kommer an på signalkvaliteten i det trådløse nettverket ditt. For de aller fleste normale husstander vil Logitech klare å understøtte mange nok.
Produkt: Logitech Squeezebox Duet
Pris: 3 299 kroner
Internett: www.logitech.no
Pluss: Svært god fjernkontroll, god internettløsning.
Minus: Ingen spesielle.

Les også
Stor guide: Musikk i alle rom
Les også
Husets geniale musikkmester
Les også
Mest for kjøkkenbenk og nattbordet
Les også
Kreativ totalløsning
Les også
Den store løsningen
annonse

Les også