Tek.no

Guide Green Friday 2018

Dette er de beste Green Friday-tilbudene

Montasje, Tek.no

I dag er det «Green Friday», handelstandens nye motpart til høstens enorme shoppingdag Black Friday.

Den nye shoppingdagen er ikke i nærheten så etablert og altomfattende som Black Friday har blitt de siste årene, men det er likevel flere titalls nettbutikker som har lovet gode tilbud i dag. Det inkluderer blant annet butikker som Komplett, CDon og XXL, mens elkjedene Power og Elkjøp glimrer med sitt fravær.

Akkurat som med Black Friday følger vi i Tek.no med på hvilke tilbud som dukker opp i dag, matcher det opp mot både prishistorikk og våre tester, for å fortelle deg hvilke tilbud du bør slå til på.

Foreløpig fremstår Green Friday som en særdeles blek versjon av Black Friday, med ganske få virkelig gode tilbud. Vi har imidlertid funnet en håndfull produkter vi trygt kan anbefale, og vi vil oppdatere saken fortløpende utover dagen:

Dette er de beste Green Friday-tilbudene:

Acer 34" Predator X34P: Høyoppløst og ultrabred spillskjerm

Pris ved lansering: 13 000 kroner
Normalpris: 13 000 - har vært nede i 12 000 kroner
Pris nå: 10 690 kroner

Acer Predator X34P er en meget god spillskjerm som kan vise inntil 120 bilder i sekundet og ikke minst kommer med G-Sync-støtte. Oppløsningen er også god, med hele 3440 x 1440 piksler.

Da vi testet skjermen for et par uker siden hadde vi neste ikke noe negativt å si om den, og klinte til med en 9 av 10. Vi påpekte imidlertid at skjermen var en smule dyr, men nå som den er på tilbud får du uten tvil god valuta for pengene.

Legg merke til at panelet trenger litt justering for å vise farger helt korrekt, men sjekker du testen vår forteller vi deg akkurat hvilke innstillinger som gir deg perfekt bilde.

Etter kalibrering får skjermen god nok bildekvalitet til at du som hobbyfotograf fint kan redigere bilder på den.

Apple iPhone 8 64 GB: Gammelt design med topp spesifikasjoner

Pris ved lansering: 7390 kroner
Normalpris: 7390 - har vært nede i 6890 kroner
Pris nå: 6790 kroner

I dag er iPhone 8 satt ned 8 prosent til «bare» 6790 kroner. Det er ikke akkurat et tilbud du hopper i taket for, men Apple-mobiler får nesten aldri redusert pris.

iPhone 8 ble lansert i slutten av 2018, og har både kraftig maskinvare, et solid kamera og støtte for trådløs lading. Vi ga den anbefaltstempel, men syntes vel at den var litt «kjedelig», spesielt med tanke på at de lanserte iPhone X i samme slengen. Men for deg som bare vil ha en skikkelig solid iPhone er dette et godt valg.

Apple TV 4. generasjon: Gammelt design med topp spesifikasjoner

Pris ved lansering: 1690 kroner
Normalpris: 1300 - har vært nede i 1190 kroner
Pris nå: 999 kroner

Dette er ikke den aller nyeste versjonen av Apple TV, men for de aller fleste vil nok denne være god nok.

Den største forskjellen er at denne bare har støtte for Full HD-oppløsning og ikke 4K, og den har heller ikke støtte for såkalt HDR-bilder. Resten er så godt som identisk, i hvert fall i brukeropplevelsen.

Apple TV 4. generasjon har aldri blitt solgt til under tusenlappen før, så det er bare å slå til hvis du vil ha en knallgod medieboks som du både kan installere apper på og strømme innhold til fra mobilen eller nettbrettet.

Samsung C49HG90: Ultravid og lynrask spillskjerm

Pris ved lansering: 14 000 kroner
Normalpris: 13 000 - har vært nede i 11 200 kroner
Pris nå: 9995 kroner

Stadig flere skjermprodusenter har begynt å lage ultrabrede skjermer, som strekker seg helt ut til 21:9-format (fra vanlige 16:9). Samsung strakk imidlertid strikken enda lenger og dro ut skjermen sin til det helt ekstreme 32:9-formatet.

Resultatet er en helt absurd skjerm som vi virkelig har sansen for. Innlevelsen når du spiller med en såpass bred skjerm er knallhøy, og til under 10 000 kroner er det ikke helt hårreisende dyrt heller.

Du bør imidlertid holde deg til spilling, og ikke jobbing, på denne skjermen. Den har bare 1080 piksler i høyden, noe som kan være litt lite hvis du skal lese mye tekst eller trenger mer plass til vinduer.

Microsoft Surface Book: Svært gjennomført hybridmaskin

Pris ved lansering: 16 000 kroner
Normalpris: 13 000 - har vært nede i 11 000 kroner
Pris nå: 9990 kroner

Dette er første generasjon Surface Book fra Micrsoft som allerede ved lansering hadde «utdaterte» spesifikasjoner.

Det har noe å si når maskinen prises som en toppspesifisert rakker, men med dagens pris får du utvilsomt en svært solid hybrid-maskin. Det er nemlig muligheten du har til å raskt ta av skjermen og bruke dette som et nettbrett som gjør denne saken helt unik.

Den store 13,5-tommers skjermen er super til å surfe på nettet med i fanget, og med Surface-pennen kan du prøve ut de kunstneriske egenskapene dine.

Alt fra byggekvalitet og skjerm imponerte allerede til lanseringsprisen på 16 000 kroner. Til 10 000 kroner får du med andre ord høy kvalitet, og om du er nervøs for de utdaterte spesifikasjonene ville vi ikke tenkt for mye på dette om du ikke skal presse Surface Book til det ytterste i tunge programmer eller spille på den.

Moto G5: Utrolig god mobil for pengene

Pris ved lansering: 1889 kroner
Normalpris: 1490 kroner
Pris nå: 1111 kroner

Moto G5 er så langt det laveste prispunktet vi har opplevd nesten kompromissløs ytelse fra. Maskinvaren er ikke så heftig at det gjør noe, det er bare at Motorola er så uvanlig flinke til å få ut det absolutt maksimale fra maskinvaren sin. Dette er også en relativt kompakt telefon, med sin fem tommer store skjerm.

I likhet med alle andre Motoer er denne også beskyttet mot uvær med et vannavstøtende belegg som holder elektronikken noenlunde trygg selv om det blir vått. Et helt ålreit kamera hører til, selv om det ikke er fullt så supert som det du finner i Plus-modellen.

TIl bare 1111 kroner er dette et kjempekupp!

Iiglo Powerbank 10050 mAh: Solid nødlader til rekordlav pris

Pris ved lansering: 349 kroner
Normalpris: 349 kroner
Pris nå: 49 kroner

Det finnes ekstremt mange nødladere der ute, og i våre tester har vi sett at det er overraskende stor forskjell på dem. Iiglos nødladere klatret ikke helt til toppen i testen vår, men med 7/10 på karakterskalaen er det absolutt ikke å kimse av. Og til en pris på bare 49 kroner er det uslåelig.

Iiglos nødlader har to USB-utganger, hvorav én har støtte for hurtiglading via Qualcomms QuickCharge.

annonse

Les også