GuideJulegavetips under 200 kroner:

– Ingen ønsker seg en 3-pack med sokker

Se heller våre teknofile julegavetips til under 200 kroner.

Side 1

Julaften nærmer seg med museskritt, og du har vel bare så vidt kommet i gang med julegavehandelen? Med mindre den du skal kjøpe julegave til har sagt klart ifra hva hun eller han ønsker seg, kan det være vanskelig å finne på noe. Det er da man ender opp med å gi bort noe sånt som en 5-pack med sokker... Og det er det vel ingen som har på ønskelista si til jul?

Her får du noen tips til billige julegaver du kan kjøpe i stedet for sokkene. Til en som synes det er gøy med dingser, duppeditter eller mobiltjenester tror vi dette kan være midt i blinken.

Tips 1: Deksel med personlig motiv

Mobildeksler er ment å gi mobilen din ekstra beskyttelse mot riper, men også for å sette et personlig preg på mobiltelefonen. Selvsagt kan du kjøpe et helt standard deksel, men det koster ikke nødvendigvis så mye mer å designe ditt eget. Norske Frydaze er ett av selskapene som driver med dette, og her koster det 199 kroner for et deksel med et bilde du velger selv.

Det fine er at du enten kan velge hvilket bilde du vil bruke på gaven, eller kjøpe et gavekort fra Frydaze slik at mottakeren kan velge selv. Vil du gi et ferdig deksel på julaften må du bestille veldig raskt for å få det i tide (vanligvis to uker levering). Gavekortet, som du kan printe ut selv, fungerer imidlertid fint som en "siste-liten-gave". Kanskje er det også litt mer spennende enn noe du finner på bensinstasjonen?

Kjøp gavekort på personlig deksel hos Frydaze (199 kroner)

Samme nettbutikk har også "bling" – eller pynt – til mobilen din, samt beskyttelsesfilm til mobil eller nettbrett.

Det finnes en rekke aktører innen personlige mobildeksler, men vi finner ingen andre enn Frydaze som både har "norsk" nettbutikk og som selger gavekort. Hos unYOUsual får du derimot bakplatedeksler med eget motiv til forrige generasjons iPhone (4, 4S).

Les også: Design ditt eget mobildeksel

Bakplatedeksel til iPhone 4S fra unYOUsual.

Tips 2: Edderkoppfeste, putehøyttaler og andre gadgets

CoolStuff.no selger veldig mye rart, og hvis du er på utkikk etter en unik julegave kan det være verdt et besøk i denne nettbutikken. Av mobilrelaterte produkter finner vi for eksempel Spiderpodium – et fleksibelt stativ til mobilen din. Dette kan du bruke som feste i bilen, på sykkelen, på sengegavlen eller bare lage bordstøtte for mobilen din hvis du skal se på film. Prisen ligger på 179 kroner.

Putehøyttalere.Foto: CoolStuff.no

En annen, enda rimelige julegaveidé fra CoolStuff er såkalte putehøyttalere til 85 kroner. Disse små høyttalerne skal du kunne legge under puta di, og så høre på musikk eller lydbok uten at det eventuelt forstyrrer den som ligger ved din side. Tanken er at putehøyttalerne kan erstatte det å sovne med ørepropper om kvelden.

Nettbutikken selger også Angry Birds-kosedyr i plysj (169 kroner), mobilvanter (175 kroner) og mye forskjellig mobiltilbehør på www.coolstuff.no.

Tips 3: Gavekort på digital musikk

Mange har kastet seg over Spotify og WiMP (evt. tilsvarende musikktjenester) for lengst. Andre sverger fortsatt til CD-er, MP3-er eller radio. For en som hører mye på musikk, og som ikke minst elsker å utforske ny eller ukjent musikk, bør streamingstjenestene være midt i blinken.

Hvis du vil gi musikk i gave, kan du for eksempel kjøpe gavekort på WiMP i tre måneder for 297 kroner via WiMPs nettbutikk. Fysiske gavekort kan også kjøpes på Platekompaniet. Spotify-gavekort for tre måneder koster det samme. Her kan du også velge Spotify Premium for kun én måned til 99 kroner.

Les også: Sjekk denne iPad-gitaren

Tips 4: Gavekort på film til mobil/nettbrett/PC

Netflix og HBO er to nye filmtjenester på det norske markedet, og fra før finnes blant annet Voddler, Headweb, Viaplay og Comoyo. Noen av dem har egne apper eller tilpassede sider til mobil og nettbrett. Vi fant også to aktører som tilbyr gavekort, noe som kanskje egne seg som julegave:

Les også: Slik fungerer Netflix på mobilen

iPad-versjonen av Netflix.

Se flere julegavetips til under 200 kroner på neste side!

Les også: Her er de perfekte julegavene å gi til jul