Til hovedinnhold

12 mobilprogrammer du må ha

Dagens smarttelefoner er som datamaskiner. De fungerer greit ut av boksen, men om du virkelig skal få glede av dem er du nødt til å installere ekstra programmer.

Her er de programmene vi i redaksjonen anbefaler. Vi har denne gangen tatt for oss telefoner med S60. Dette er det mest vanlige operativsystemet for smarttelefoner, og brukes blant annet av Nokia, Samsung og LG.

Les også: Slik kommer du igang med S60-mobilen din »

Handy Weather lar deg se værvarselet rett på mobilen.

Se værmeldingen

Epocware Handy Weather

Programmet gir deg værmelding som skjermbeskytter slik at du alltid vet om du bør ta med deg paraplyen eller om du må måke fram bilen før du skal på jobb.

Programmet gir deg både værmeldingen for i dag og de fem nærmeste dagene. 

Du kan laste ned Handy Weather fra Epocwares nettsider.

Rediger Office-dokumenter

QuickOffice

Dersom du har interesse av å ta jobben din med deg på bussen, på toget, på flyet eller andre steder, bør du ha deg Quickoffice. Det er et program som kan vise og redigere vanlige Microsoft Office-filer som Word, Excel og PowerPoint.

I telefoner med S60 finner du en ferdiginstallert versjon av dette kontorprogrammet, men med denne versjonen kan du bare lese Office-filer - ikke opprette og redigere.

Les vår test av Quickoffice for S60 »

Du kan laste ned Quickoffice fra produsentens nettsider. Prisen er 50 dollar (270 kroner).

Superavansert e-post på mobilen

ProfiMail

Har du flere e-postadresser, kan det være greit med en e-postleser du kan bruke til alle sammen på én gang. Det kan du med ProfiMail. Denne e-postleseren er superavansert, og har mange av de samme funksjonene som du finner i PC-ens e-postleser.

En fullversjon av ProfiMail koster 25 dollar, tilsvarende omtrent 135 kroner. Du kan også laste ned en gratis prøveversjon som lar deg bruke programmet gratis i ti dager.

Få navn på musikken du hører på

Shazam Track ID

Sony Ericssons egen TrackID-tjeneste har nå blitt kopiert, slik at også vi andre kan få glede av funksjonen. Med Shazam Track iD får du vite navnet på sangene du hører rundt deg, enten de kommer fra TV-en, radioen eller stereoanlegget. Bare trykk på en knapp, så tar telefonen opp et lydklipp, og ti sekunder senere har du navnet på sangen, artisten, albumet og utgivelsesdatoen på skjermen.

Shazam Track iD finnes foreløpig bare som prøveversjon. Det fine er at denne er gratis, og kan lastes ned fra Shazams nettsider.

Les mer om hvorfor du vil ha Track ID »

World Mate gir deg en rekke verktøy til reisen.

Reiseguide på mobilen

World Mate

Dersom du er mye ute og reiser kan World Mate være et hendig program å ha i lomma. Dette har i lang tid vært et av de bestselgende programmene for S60-telefoner.

Programmet gir deg oppdatert informasjon om flyplanene til de fleste flyselskapene, en oppdatert værmelding, klokkeslett for hele verden, valutakalkulator, kart og en rekke andre hendige funksjoner som kan være greie å ha når du er ute og reiser

Programmet kan lastes ned hos produsenten MobiMate. Du kan laste ned en gratis prøveversjon med begrenset funksjonalitet, eller betale 50 dollar, tilsvarende omtrent 270 norske kroner, for en fullversjon.

Map24 lar deg navigere uten GPS.

Planlegg kjøreturen

Map24

Du trenger ikke GPS for å finne frem. Programmet Map24 lar deg se på kart og planlegge ruter uten GPS-tilgang. Interessepunkter som resturanter, hotell, kino og lignende markeres automatisk på kartet.

Du kan laste ned Map24 gratis på produsentens nettsider. Før du kan laste ned programmet, må du registrere deg.

Spill TV-spill fra 80-tallet

Nintendo-Emulator

Hvem savner vel ikke den 8-bits Nintendoen som sto i TV-stua i for rundt 16 år siden? Nå kan du spille de gamle Nintendo-spillene på mobilen din ved hjelp av Vampent Nintendo-emulator.

Emulatoren kan lastes ned hos Vampent, og koster 10 dollar (54 kroner).

Les mer om mobilspill på mobilen »

Handy Taskman lar deg kjøre flere oppgaver samtidig på en enkel måte.

En bedre oppgavebehandler

Epocware Handy Taskman

Handy Taskman er en mer avansert oppgavebehandler for S60-telefoner enn den som er innebygget i telefonen. Du kan for eksempel søke i de programmene som er på telefonen, se hvilke programmer du har brukt sist eller følge med på hvor mye minne som er ledig på telefonen din.

Med Handy Taskman får du også bedre tilgang til mappene på telefonen din, og det kan være nødvendig for å fjerne enkelte mobilvirus.

Les mer om mobilvirus »

Du kan laste ned Handy Taskman fra Epocwares nettsider.

Mange er avhengige av automatisk tastelås, som ikke finnes orginalt på S60-telefoner.

Automatisk tastelås

Epocware Handy Keylock

Lei av å ringe fra lomma? Handy Keylock sørger for at tastaturet på mobilen din låser seg selv etter en stund. Du kan selv velge hvor lang tid det skal ta.

Du kan laste ned Handy Keylock fra Epocwares nettsider.

Handy Tools gir deg en rekke hendige programmer i én og samme pakke.

Seks nyttige programmer i ett

Epocware Handy Tools

Handy Tools gir deg en full programpakke med det meste du trenger. I denne pakken finner du følgende programmer: Handy Safe, Handy Clock, Handy Weather, Handy Expense, Handy Taskman og Handy Converter.

Du kan laste ned Handy Tools fra Epocwares nettsider.

Med en "sentralborddame" kan du blokkere ute de du ikke vil snakke med.

Din egen sentralborddame

Webgate Advanced Call Manager

Dette programmet gjør fungerer som et sentralbord i telefonen din. Du kan for eksempel velge å avvise skjulte nummre, også kjent som telefonselgere, du kan la sjefen komme til et opptattsignal, og du kan la din bedre halvdel komme til en ekstra hyggelig telefonsvarer om du ikke tar telefonen.

Du kan laste ned Advanced Call Manager fra Webgates nettsider.

Si farvel til SMS-spam

Webgate Advanced SMS Manager

Webgate har også laget et program som håndterer tekstmeldingene dine. Her kan du blokkere ute telefonnumre eller innhold, slik at du slipper å se for eksempel tekstmeldinger med reklame. Da tikker SMS-ene inn uten at du merker det, og havner i en egen spam-innboks.

Du bør være obs på at enkelte tjenestemeldinger koster penger å motta, og for å slippe å betale dette må du si det opp på vanlig måte.

Du kan laste ned programmet på Webgates nettsider.

PS: Opera Mini gjør surfingen billigere

Opera Mini er et Java-program som passer til alle mobiltelefoner. Dersom du har en av de nyeste mobilene med S60 har du en svært god nettleser, men med Opera Mini sparer du likevel datatrafikk - og dermed tid og penger.

Les mer om Opera Mini »

Du laster ned Opera Mini ved å peke mobilens nettleser til http://operamini.com.

PS: Programmene vi har nevnt her er bare et lite utvalg. Vil du ha flere gode tips anbefaler vi å kikke i forumtråden "Anbefalte programmer for Symbian 9.x (S60v3)"

annonse