Guide: Elektronikkens verden - del 1

Innledning

De som interesserer seg for enten casemodding eller overklokking vil før eller siden måtte ta loddebolten fatt for å leke seg litt med en komponent eller to. Den ultimale kreasjonen eller "overklokk" kan nemlig være avhenging av en enkel komponent for å oppnå et endelig mål av lys i en diode, eller høyere spenning til et skjermkort.

Det er derimot få som føler seg veldig komfortabel der de sitter med loddebolten i den ene hånden og en komponent man ikke kan navnet en gang på i den andre. Dette er noe vi håper denne guiden kan hjelpe deg litt på vei med.

Dette er ikke ment som en dyptgående guide for de som kan mye fra før, men som en introduksjon til elektronikkens verden. Artikkelen kommer til å ta for det aller mest grunnleggende innen lover og regler, samtidig som vi vil gå et lite utvalg av komponenter litt nærmere i sømmene. Det kan nemlig være greit å vite både hvilken komponent vi sitter med i handa, og hvordan den virker.

Om dere skulle lure på noen enkelte ord underveis, vil anbefale en titt på vår ordforklaringsguide. Denne tar for seg det meste av enkle ord og begreper som vil kunne dukke opp i denne guiden.