Til hovedinnhold

Det blir speilløs-bonanza i februar

Disse fotoproduktene kan grave hull i lommeboka di denne måneden.

Produsentene/Shutterstock/LilKar

Nytt år, nye muligheter. Vi skriver allerede februar, og nå begynner ferske fotoprodukter for alvor å finne veien ut i butikkhyllene.

Speilløse kameraer

Ryktebørsen har summet i lange tider, og denne uka ble det endelig klart at det kommer en ny toppmodell i X-serien fra Fujifilm.

Fujifilm Finepix X-T1

Fujifilm X-T1.

Fujifilm Finepix X-T1 skal være den kjappeste og mest avanserte modellen hittil, og kan blant annet skilte med en elektronisk søker som er skarpere og kjappere enn vi har sett noen andre være tidligere. Søkeren har også en rekke forskjellige modi, som gjør den mer allsidig enn en standard optisk søker.

Vi fikk nylig litt tid med det nye X-medlemmet, og oppsummerer førsteinntrykket i en fyldig sniktitt.

Finn beste pris på Fujifilm X-T1 i prisguiden »

Olympus OM-D E-M10

Olympus OM-D E-M10.

En annen modell det ble spekulert heftig i i forkant, er Olympus OM-D E-M10, som også ble vist frem uka som var.

Dette speilløse micro Four Thirds-kameraet tar sikte på å være Olympus' velkomstkamera inn i OM-D-verdenen. Det låner mye fra storebrødrene E-M5 og E-M1, blant annet 16-megapiksels bildebrikken fra E-M5 og prosessoren fra toppmodell E-M1.

Vi har kikket litt nærmere på nykommeren, og vi liker der vi ser.

Finn beste pris på Olympus OM-D E-M10 i prisguiden »

Samsung NX30

Samsung NX30.

Speilløst blir det også fra Samsung i februar, når NX30 lander i butikkhyllene. Det er utstyrt med en bildebrikke med 20,3 megapiksler i APS-C-format og Samsungs NX-objektivfeste.

Den yter 9 bilder i sekundet i seriebildemodus og videofunksjonen strekker seg nå til 1080/60p. Prosessoren er oppgradert til DRIMeIV, Samsungs nyeste.

Samtidig med NX30 slippes også det nye objektivet 16-50mm f/2-2.8 og blitsen SEF580A/SE.

Les mer om Samsung NX30

Finn beste pris på Samsung NX30 »

I februar dukker også kompaktkameraet WB350F opp fra Samsung. Dette kan skilte med 21 ganger zoom, tilsvarende 23 til 483 mm i fullformat, og en 16 megapiksels bakbelyst CMOS-bildebrikke.

Finn beste pris på Samsung WB350F i prisguiden »

Minivideo og skrivere

Fra Canon er det i februar et lite storslipp av tre skrivere for hjemmebruk, henholdsvis PIXMA iP2850, iX6850 og iP8750. Førstnevnte er en enkel to-patrons hjemmeskriver, mens de to andre tilbyr utskrifter opp til A3-størrelse, enten med 5 eller 6 patroner.

Fotoskriverne SELPHY CP910 og CP820 finner også veien til butikkene denne måneden.

Canon slipper i tillegg Legria Mini X, en oppgradert versjon av det lille, sosiale videokameraet. Denne gangen lover Canon enda bedre lyd, med utallige innstillingsmuligheter og opptak i et tapsfritt, ukomprimert lydformat.

Les mer om Canon Legria Mini X

Finn beste pris på Canon Legria Mini X »

Glassnytt

Denne måneden ramler det inn det oppussede Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS, vel å merke først med Canon-fatning.

I tillegg dukker Sigma 24-105mm f/4 DG OS HSM med Nikon-fatning opp. Nikon-eiere kan også glede seg over at Phottix' blits, Mitros+, lander i butikkhyllene i februar.

Les mer om Sigma 18-200mm f/3.5-6.3

Mer om
annonse