Guide

Finn drømmejobben med mobilen

Slik kan den hjelpe deg med dine karrieremål.

På jakt etter jobb

Den perfekte jobben for akkurat deg finnes der ute et sted, om du ikke er så heldig å ha den allerede. Derimot kan det nok være vanskelig å oppdage nye, interessante stillinger hvis du ikke følger godt med på stillingsmarkedet. Dessuten må du sørge for å ha en presentabel CV, og makte å skrive en god søknad som skaffer deg jobbintervjuet. Kanskje føler du deg også litt rusten på enkelte områder, selv om du har papirer på at du skal ha den nødvendige kompetansen?

Hvis du kan tenke deg en ny og spennenede jobb, bør du vurdere å ta smartmobilen din til hjelp. I denne guiden får du vite hvordan du kan bruke den for å oppnå dine karrieremål.

– Det gir en større mulighet

Foto: iStockPhoto

For å forsikre oss om at våre antakelser ikke var helt på jordet, spurte vi Kristin Wahl, leder i Karrierehuset, om hun kunne si noen ord om hvordan man kan bruke mobilen til å finne drømmejobben. Hun trekker frem at de aller fleste har med seg smartmobilen sin overalt, og at vi benytter de tjenestene som er tilgjengelige og attraktive til enhver tid. Det gjelder også hvis du er i jobbsøkermodus.

– Det gir en større mulighet til å lete etter drømmejobben når du har tid uavhengig av hvor du befinner deg, sier Wahl til Mobilen.no.

– Utviklingen på dette området eskalerer raskt, og vi tror at de som har en smartmobil i fremtiden også vil bruke den til å sende jobbsøknader, sier hun videre.

Vi lurer på om Karrierehuset oppfordrer sine kunder til å bruke mobiltjenester- eller apper for å finne en ny og spennende jobb, og det bekrefter lederen:

– Ja, vi anbefaler kundene våre å bygge nettverk på LinkedIn og benytte seg av det som kan gi muligheter for god informasjon og utvikling, og research på sosiale medier. I dag er det jo også mulig å studere gratis på nettet ved blant annet Harvard University, svarer Wahl.

Her er våre tips til hvordan du kan bruke mobilen til å finne drømmejobben:

1. På jakt etter jobb

Indeed Job Search er en global tjeneste med lokal tilpasning.Foto: Google Play

Å tråle gjennom stillingsannonser i papiraviser hver dag er en fryktelig ineffektiv måte å lete etter nytt arbeid på. De samme annonsene finnes jo digitalt, og her kan du søke mer spesifikt etter det du ser etter.

Imidlertid vil de færreste orke å sette seg ned foran PC-en hver kveld for å se hva som har dukket opp av relevante stillinger. Her finnes to gode løsninger; Last ned en app som søker for deg, eller aktiver automatisk varsel på potensielt interessante stillinger.

Det første først: Indeed Job Search er en app som samler stillingsannonser fra blant annet Finn.no, NAV, Jobbdirekte og norske kommuner. Her ser du raskt hvilke nye jobber som har dukket opp på dine søkeord, og du kan også velge om du vil motta tips om nye jobber på e-post.

Last ned Indeed Job Search (gratis) til Android eller iPhone

Varsel per e-post, som du kan få rett inn på mobilen din, er det andre gode alternativet. Hos Finn.no kan du for eksempel skreddersy hvilke typer stillinger du vil tipses om. E-postvarsel fungerer også veldig bra hvis du bruker mer spesialiserte søkemotorer, eksempelvis Mediehuset Teks egen Teknojobb.no. Her finner du i hovedsak IT-relaterte stillinger innen drift, salg, programmering og ledelse.

Et tredje alternativ er naturligvis å besøke jobbsøktjenester eller bedriftenes nettsider direkte via mobilnettleseren. Her fungerer for eksempel http://m.finn.no forholdsvis bra. Via NAVs mobilside kan du også søke direkte på jobber hvis du har registrert CV fra før.

Les også: Mobilskjermene skaper hodebry for bedrifter

Neste side: E-utdanning og jobbintervju