Feature

Dette dekselet gir iPhone dekning overalt

Satsleeve fra Thuraya gjør iPhone til satellitt-mobil.

Selskapet Fleetcom har lenge solgt satellittmobiler til hjelpearbeidere og andre som ferdes der mobildekningen er mangelfull. Så lenge du har fri sikt til himmelen og strøm på telefonen, vil en satellittmobil kunne sette deg i kontakt med omverdenen.

Nå lanserer Fleetcom Satsleeve, et nytt produkt basert på satellitt-tjenesten Thuraya. Thuraya er en tjenesteleverandør med egne satellitter, og konkurrerer med selskap som Iridium.

Les også: Du må vente lenge på bedre 4G-dekning

Satsleeve er egentlig en satelittmobil som bruker iPhone som "hjerne". Dekselet har sitt eget SIM-kort, og krever eget abonnement. Det er heller ingen sømløs overgang mellom satellitt- og ordinære mobilsamtaler.

Ikke global dekning

Ryktene skal ha det til at Thuraya ble startet av en arabisk sjeik som ville ha mobildekning på falkejakt, og som fant det mest hensiktsmessig å sette opp sitt eget satellittnett. Om ryktene stemmer skal være usagt, men det kunne kanskje forklare hvorfor de geostasjonære satellittene er plassert som de er. Den ene henger over Midtøsten, den andre over Sørøst-Asia.

Plasseringen av satellittene gjør at du har dekning over store deler av kloden, men ikke i Amerika med nærliggende herligheter. Dekningskartet viser at du kan bruke satellitt-dekselet i hele Norge, også på Svalbard og Jan Mayen.

Kostbare ringeminutter

Vi skal teste Satsleeve til iPhone og komme med våre erfaringer i en senere artikkel. Her nøyer vi oss med å konstatere at dekselet passert til iPhone 4 og iPhone 4S, og koster 5 499 kroner inklusive moms. Å bruke telefonen krever et abonnement med en månedspris på 337,50 kroner, mens ringeprisen er fra 11,20 kroner per minutt. SMS koster 4,05 per melding.

SIM-kortet fra Thuraya er gratis, men det hjelper fint lite når det koster 300 kroner å aktivere det.

Å motta samtaler på satellittmobilen er gratis, men til gjengjeld må den som ringer deg ut med en ganske frisk pris. Fra Telenor til Thuraya koster det 30 kroner per minutt.

Thuraya Satsleeve kan ikke overføre data.

Les også: 5G kan komme om sju år

Les også
Saevo lanserer NGM dual-SIM-mobiler i Norge
Les også
Er dekningskartene misvisende?
Les også
Slik får du 4G på mobilen og PC-en
Les også
Pong iPad- og iPhone-deksler: – Bedre dekning og mindre stråling
Les også
Smart mobilholder som ikke ødelegger interiøret
annonse