Tek.no

Feature

Gatelangs i Guang Hua

Noen av Taipeis bakgater huser et skikkelig hett elektronikkmarked.

Vegar Jansen, Hardware.no
2 Juli 2013 18:15

Fin gatemix side 1

Synes du navnet i artikkeltittelen virker kjent, er det kanskje ikke så rart. Vi har jo allerede skrevet om Guang Hua Digital Plaza – elektrokjøpesenteret med det rare i (Ekstra-sak).

Men skal vi tilbake til røttene rundt Guang Hua, markedet som ble sparket i gang i 1973, må vi la det velsignede klimaanlegget på det store senteret få suse i fred. I stedet tar vi turen utendørs, i stekende tropesol og en bris som like gjerne kunne kommet rett fra en varmluftsovn.

I kvartalene rundt kjøpesenteret ligger nemlig en litt mindre striglet og langt varmere Guang Hua-opplevelse. Her ligger små og store butikker klemt sammen i alt fra hva som mest kan betraktes som hull i veggen, til lekre lokaler innredet i stein og glass. Innimellom finner vi små boder som selger mat og drikke til folk som er ute og kikker på varene.

Noen butikker ligger langs de travle hovedgatene, der du må gå på fortauet, mens andre har valgt å legge seg til å roligere sidegater preget av fotgjengere og smått kaotisk scooterparkering.

Bare se selv:

Allerede rett utenfor døra til det store senteret er det mer elektronikk å glo på.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Ved siden av metroen er scooter det store i Taipei. De fleste synes nemlig det er for varmt å sykle.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Merkelig hvordan disse jentene stadig kommer i veien når vi tar bilder.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Er det en ledig plass et sted, er det som regel noe som selges der.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Liker du å brenne hjemme, får du det du trenger i denne sjappa.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Bli med over på neste side, så titter vi på flere bilder »

Les også