Tek.no

Feature

Se brukernes beste februarbilder

Disse bildene valgte vi ut fra februar 2013.

OdinD
18 Mar 2013 06:54

Folk

Disse bildene er hentet fra denne forumtråden, hvor du vil finne flere brukerbilder fra februar. Bilder fra mars kan du legge inn her dersom du vil bidra med bilder som kan bli blant de utvalgte.

Les alle artiklene om leserbilder her!

Dersom du har flere bilder du ønsker tilbakemelding på, kan du benytte deg av vår bildekritikk.

Foto: OdinD

Først ut er dette noe spesielle bildet, av (og med?) OdinD. Det er ikke ofte vi ser slike studier av kropp her på bruket, og det er synd, for dette er både originalt og bra! Den visuelle balansen i bildet er nydelig, og leder blikk og oppmerksomhet akkurat der den skal. Lys og skygge er perfekt, og til og med bakgrunnen er som den skal være; til stede, men ikke forstyrrende. Bildets store trekkplaster er imidlertid den spesielle posituren, og det "hva pokker...?"-spørsmålet som den forårsaker hos de aller fleste ved første blikk. Hadde bildet imidlertid ikke også hatt andre kvaliteter, ville ikke det vært nok, men slik det er er dette et velfungerende og godt bilde. Flere slike, takk!

Foto: RasmusKRiis

En annen fotograf som ofte bidrar her er RasmusKRiis. Om dette er selvportrett eller ikke vet vi ikke, men et interessant og tankevekkende portrett er det uansett. Komposisjonen er tett og sitter som den skal, med øynene litt over og til venstre for midten, noe som skaper et dynamisk og spennende uttrykk. At modellen har ansiktsmaling av det mer surrealistiske slaget - faktisk så ligner den mer på kamuflasjemaling enn noe som helst annet - reiser sammen med blikket som leder ut av bildet en masse spørsmål. Kamuflasjemalingen, eller hva det nå er, står ikke i stil med resten av modellens fremtoning, så hva er det egentlig som foregår?

Foto: Andreasfe

Andreasfe har bidratt med dette bildet, av undertegnede og en gjeng andre akamister på vei gjennom overgangen mot Operaen i Oslo. Man skulle ikke tro det var mulig å ta et spennende bilde av noe så drepende kjedelig, stygt og uninteressant som denne overgangen, men Andreasfe har greid det! Bevegelsesuskarpheten skjuler hvor kjedelig motivet er, og distanserer fotografiet visuelt fra motivet, uten å gjøre det som er avfotografert fullstendig ugjenkjennelig. Komposisjonen er fin, med hovedmotivet litt til høyre fra sentrum og med linjer som leder blikket inn mot det, uansett hvor i bildet man starter.

Foto: FotoFashion

Dette er ikke hva vi vanligvis ser fra Fotofashion. Den setningen har du nok lest før, men sjelden er den så sann som nå. Et nærmest dokumentarisk fotografi er en sjeldenhet fra den kanten, og dette bildet fremstår som mer rått og uslepent enn vi pleier å se derfra. dette bildet har kurn, vignettering og er langt fra så teknisk perfekt som vi er vant med, men det gjør ingen verdens ting - snarere tvert imot. Bildet er et typisk dokumentarbilde av en gårdsarbeider i sitt miljø og med sin redskap, og komposisjon og utseende er helt klassisk. Vignetteringen i hjørnene og kantene er kanskje litt for drøy og påfallende, men hve gjør vel det?

Foto: Superrune

Superrune var virkelig i slag i februar. Først ut av hans bilder er dette nordlysskuddet med en menneskeskikkelse i forgrunnen. det kunstige lyset på isen utover sjøen skaper her en fin kontrast til det naturlige og vakre nortdlyset over himmelen. Skikkelsen plasserer mennesket på en fin måte midt i mellom, og gir rom for ganske mange og interessante tolkninger.

Les også