FeatureNovemberbildene fra forumet

Se de 12 magiske leserbildene

Vi har plukket våre favoritter.

Bilder

Hver måned plukker vi ut et knippe bilder hentet fra forumets bildetråd som vi mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Igjen har det vært usedvanlig vanskelig å velge ut bilder til denne artikkelen. Ikke fordi det er en mangel på gode bilder, men heller det motsatte. Det er en glede å kunne se gjennom alle bidragene.

November bar preg av kontraster. Der noen har opplevd snøen har andre opplevd vårtemperaturer. Dette vises også i bidragene. De bildene som har blitt plukket ut viser det veldige mangfoldet som finnes hos våre flotte brukere. Av den grunn har vi valgt å ikke ha noe konkret tema på denne månedens artikkel.

Les også: Kunsten å se på fotografier »

Bildene

Foto: HSP

Vi starter med HSP og hans pågående prosjekt. Dette prosjektet er enkelt, samtidig som det er oppfinnsomt. Han skriver ut bilder fra Oslo byarkiv, finner det stedet i Oslo det gjelder og fotograferer bildet og stedet samtidig. Akkurat som man ser ovenfor.

Bildet er interessant. Ikke fordi det er teknisk spesielt, men fordi det viser to tidsaldere smeltet inn i hverandre. Det er interessant på en annen måte også; det viser at man kan gjennomføre fotoprosjekt på enkelt vis, uten å måtte ty til masse tekniske hjelpemidler. Vi gleder oss til å se flere bidrag.

Foto: Kenneth Solfjeld

Vi flytter oss fra Oslo til Tromsø med dette bildet signert Kenneth Solfjeld. Dette bildet trekker oss til seg fordi det viser et klassisk bymiljø. En usminket sannhet, der de unge går forbi de gamle. Ikke har man tid, og alle virker alene. Det bringer tankene over på The Beatles' klassiker "Eleanor Rigby":

All the lonely people,
Where do they all come from?
All the lonely people,
Where do they all belong?

Teknisk er dette bildet helt på det jevne. Det er skarpt, men vi skulle kanskje ønsket oss litt mer luft ved siden av den gamle mannen. Sorthvitt gjør seg her og er med på å framheve den monotone stemningen.

Foto: sjulimann

Vi liker oss på reisefot. Neste stoppested er Las Vegas og dette bildet fra Sjulimann. Fra det dystre går vi over til det lyse, og det folk forbinder med glede. En av grunnene til at vi liker dette bildet er fordi det strider litt i mot den klassiske visningen av Las Vegas. Det har ikke de blinkende neonlysende eller de åpne kasinoene. Las Vegas midt på dagen viser byen som det den er. En ørkenby med en gigantisk vei midt i.

Linjene følger hverandre fint gjennom bildet, og vi har lyst til å se på det. Det er mange små detaljer som man stopper opp og kikker på. Sjulimann har også fått litt luft under det brune hotellet, samtidig som han har fått med seg himmel. Det gjør at vi ser hvor dominerende mange av disse byggene er.

Larsenio.Foto: Larsenio

Vi var innom Tromsø i stad, og flytter oss nordover igjen. Her har Larsenio tatt bilde av et fyr på Andøya. Nordlyset er et pent fenomen, og det er selvfølgelig mange som også tar bilder av det. Utfordringen er dermed å skape et bilde der nordlyset blir presentert på en alternativ måte.

Den alternative presentasjonen har Larsenio klart med bravur. For her er ikke nordlyset hovedmotivet, men mer krydder til et allerede spennende bilde. Det er korianderen på Tom Kah Gai-suppen. Sporene, som visstnok skal være laget av en oter, leder oss inn i bildet og vi ender opp i en liten dam. Den svale havhorisonten blir brutt av bakken som vikler seg oppover mot fyret. Et fyr som dessverre lider av tønneforvrenging. Himmelen er dramatisk, uten å bikke over til det komiske.

Foto: awesnes

Det foregår mye i Oslo for tiden. Blant annet vokser det fram nye bydeler som både gamle og nye beboere, turister og alle andre kan utforske. Her har awesnes benyttet seg av bydelen Nydalen, der Oslo kommune har pusset opp Akerselva.

Bildet er preget av mye dynamikk. Den lange lukkertiden gir vannet en flytende effekt. Det fryser ikke øyeblikket, men gir oss følelsen av noe som skjer. Samtidig så har vi vannet som ser helt rolig ut litt ovenfor. Det blir en kontrast mot vannmassene i bildets nedre del. For å stabilisere bildet står den kjølige betongveggen som en klippe i bakgrunnen. Og hvor leder trappen..?

egilh.Foto: egilh

Egilh har også vært i Oslo-området. Han har imidlertid vært på en t-banestasjon. Disse stasjonene er av mange ansett som veldig stygge, og det er derfor enda viktigere å kunne skape noe man vil se på ut av det. For er stygt det direkte motsatte av vakkert? Mange ville nok sagt ja, men vi er tilbøyelige til å si "tja". I det stygge så kan man finne vakre elementer, om enn ikke på den måten man tolker "vakkert" til vanlig.

Her har man et eksempel på det vakre. De horisontale linjene blir støttet opp av to vertikale linjer. Dette kunne blitt veldig kjedelig, men med detaljene som damen og det diagonale gelenderet som går ned til undergangen gjør at bildets geometri blir interessant. Og er geometrien der blir det fort mer spennende å se på også. I tillegg bryter skiltene det som fort kunne blitt monotont.