Feature

Se brukernes beste oktoberbilder

Disse bildene valgte vi ut fra oktober 2012.

Folk og fe

Disse bildene er hentet fra denne forumtråden, hvor du vil finne flere brukerbilder fra oktober 2012. Bilder fra januar 2013 kan du legge inn her dersom du vil bidra med bilder som kan bli blant de utvalgte.

Les alle artiklene om leserbilder her!

Dersom du har flere bilder du ønsker tilbakemelding på, kan du benytte deg av vår bildekritikk.

Vi åpner dette temmelig forsinkede ballet med dette bildet, av og med Kenneth Solfjeld.

Foto: Kenneth Solfjeld

Hver gang vi ser et av denne mannens selvportretter tenker vi at "nå må ha da ha brukt opp det motivet", men neida. Han kommer stadig vekk opp med nye og interessante bilder. Av seg selv. Akkurat dette er kanskje enda mørkere enn de pleier å være, og nettopp derfor fornyer han motivet en smule. Her er ikke ansiktet lenger rett på, faktisk ikke engang særlig synlig, og hele bildet består praktisk talt av skygger. Vi er litt nervøse for å tolke dette bildes budskap, siden det er så lett å gripe fatt i det åpenbare og snakke om depresjoner og så videre, men ser vi nøyere på bildet er det absolutt ikke sikkert at det er det det dreier seg om.

Uansett, det er et flott komponert bilde, og det negative rommet er perfekt balansert. Dette sitter som et skudd - men har han brukt opp motivet nå? Det blir det spennende å finne ut av!

MortenAR stiller også med et mørkt portrett, men ikke av folk. Av pus.

Foto: MortenAR

Og FOR et pusebilde! Her er pusen plassert i et miljø, men som er lagt såpass i skygge at det ikke dominerer bildet fullstendig ut over at det vises at det er der. I tillegg er katten vist som en personlighet og ikke en gjenstand. Et dyreportrett i ordets rette forstand, som sier noe om kattens personlighet og væremåte. Dette er en pus som er fokusert og nysgjerrig, men også litt skeptisk og tilbakeholden.

AnnetteM blir bare bedre og bedre, og denne gangen har vi plukket ut dette bildet, som vi dessverre ikke har større enn dette:

Foto: AnnetteM

Vi synes kanskje bildet er littegranne trangt komponert, men det er ikke snakk om mange millimetrene. Det kvadratiske formatet fungerer godt, og vi synes bildeflaten er godt utnyttet, samtidig som motivet sitter som det skal. Modellens blikk danner en slags diagonal som på grunn av hatten ikke leder betrakterens blikk ut av bildet. Hånden nede i hjørnet gir dybde og gjør bildet mer levende. Det er imidlertid akkurat her vi kunne tenke oss bittelitt mer rom, men det måtte som sagt ikke vært veldig mye, for ikke å ødelegge komposisjonen.

Foto: awesnes

Awesnes bidrar med dette bildet av en annen "frue" nemlig Dagros (eller hva denne kua nå heter). Uansett er det et bra dyreportrett, i all hovedsak på grunn av fotografens ståsted; nært motivet, og lavere enn vi er vant til å se det. Det er godt tenkt, og flere burde tenke nettopp på dette når de tar bilder. "Hva kan jeg gjøre for å unngå at bildet blir kjedelig, og/eller noe alle har sett før?"

Foto: fo2re

Fo2res bilde har vi i og for seg sett før, for poseringen er ganske vanlig. Likevel er bildet så bra at vi tar det med her, for det er kompetent utført. Fotografen har trukket i spakene, men ikke for hardt, og resultatet er et karakterportrett som gir en litt "gritty" følelse som passer bra med motor, fly og mekanikk. Harde motiver krever harde kontraster, og det har dette portrettet i spader.

Foto: Fotofashion

Fra lo-key til hi-key, og (forholdvis) lav kontrast i Fotofashions bilde. Et stramt komponert fotografi som helt klart er et modebilde og ikke et portrett. Her er det ikke et fjon som er feilplassert, og for en gangs skyld har vi lyst til å si at til og med signaturen er perfekt plassert.

På neste side tar vi for oss et utvalg landskapsbilder.