Tek.no

Feature

Se brukernes beste januarbilder

Disse bildene valgte vi ut fra januar 2013.

FotoFashion
Are Thunes Samsonsen
3 Mar 2013 06:58

Folk og fe

Disse bildene er hentet fra denne forumtråden, hvor du vil finne flere brukerbilder fra januar 2013. Bilder fra mars 2013 kan du legge inn her dersom du vil bidra med bilder som kan bli blant de utvalgte.

Les alle artiklene om leserbilder her!

Dersom du har flere bilder du ønsker tilbakemelding på, kan du benytte deg av vår bildekritikk.

Foto: FotoFashion

Dagens første bilde er fra FotoFashion, og er ganske tro mot hans særegne stil, men samtidig også litt anderledes enn vi er vant til å se fra den kanten. I det hele tatt er dette en fotograf som helt tydelig er i stand til å utvikle seg over tid, og som stadig bidrar med bilder i disse artiklene, noe vi så klart setter pris på. Når det gjelder akkurat dette bildet så er det noe nesten science-fiction-aktig over det. Har du for eksempel sett en SÅ ren t-banevogn noensinne? Nei, ikke vi heller. Den nesten hyperskarpe looken - med alle elementer rene og pene, stor dybdeskarphet og så videre - gjør det hele nesten kunstig, noe som underbygges videre av den sentrerte plasseringen av modellen og hennes direkte blikk.

Foto: iStereo

Bildet fra iStereo benytter en teknikk vi av og til så i filmdagene, men som er sjeldnere nå i den digitale tidsalder. Dobbeleksponering på denne måten kan gi interessante spørsmålsstillinger og tolkningsmuligheter, og det som først og fremst slår oss her er at hendene her viser ansiktet, heller enn å skjule det, som jo er normalen når hendene holdes slik i forhold til et ansikt. Kanskje det er å tolke for mye, men bildet kan med det i tankene ses på som en kommentar på hvordan vi ser på andres vanskeligheter og omstendigheter som får dem til å skjule ansiktet i hendene. Former vi kanskje vårt inntrykk av dem for mye basert på omstendighetene, og ikke personen bak hendene? Eller kanskje det er motsatt, at vi først ser en person når vi ser dem på sitt mest sårbare?

Foto: Cruelphotography

Bildet fra Cruelphotography klarer vi strengt tatt ikke lese noen tolkninger fra, men det er en driv over det som vi setter pris på. Kanskje er det kontrasten mellom huden og hva det nå er modellen har på seg, kanskje er det buen som modellen former i bildeflaten som antyder en slags bevegelse eller spenning. Uansett, et godt komponert bilde med trøkk er det.

Foto: Windkin

Så over til Windkin og en type bilde vi alt for sjelden ser fra folks feriereiser: Et lite øyeblikk fra lokalbefolkningens hverdag. Joda, komposisjon og utsnitt kunne vært bedre, men siden vi ikke var til stede da bildet ble tatt og dermed ikke så hvilke rammer fotografen måtte jobbe innenfor, er det vanskelig å si nøyaktig hvordan. Det som imidlertid fungerer som det skal, er fokus og dybdeskarphet. Bakgrunnen er passelig ute av fokus, og det vi ser av mannen til høyre, nærmere kamera, er også uskarpt, og bidrar dermed til å etablere en dybde i bildet. Vi synes kanskje hovedpersonen er en smule for grå i ansiktet, og det hadde vært fint å se bittelitt mer av mannen i høyre bildekant, men alt i alt synes vi bildet funker, selv om vi har noen småting å pirke på.

Foto: Rmatt

Dette landskapsbildet av Rmatt er kanskje strengt tatt ikke noe landskapsbilde i det hele tatt. Det vil si, joda, det viser et landskap, men det er ikke landskapet som er poenget i bildet. Snarere tvert imot. Landskapet er bare settingen, hvor alle linjer går horisontalt. Fjell, himmel, snø, skyer - alt går fra side til side. Det eneste som ikke gjør det, er skikkelsen og sporene etter ham eller henne. Kan ikke bildet da sies å handle om menneskets plass i naturen? Hvordan vi er det eneste dyret som endrer våre omgivelser slik vi vil ha dem, heller enn å endre oss selv for å passe i omgivelsene? Vi lager vår egen vei gjennom tilværelsen, rett og slett, her representert av henholdvis fotospor og landskap.

Les også