Tek.no

Feature

Sjekk det ville skjermkortet vi fant hos AMD

Et av de drøyeste kortene på markedet.

Varg Aamo, Hardware.no
12 Juni 2014 05:30

PowerColors ekstremkort

Hardware.no/Taipei:Computex handler alt om å vise seg fra sin beste side, i alle fall for produsentene. Da er det frem med finstasen, opp med plakatene og på med demo-skjermene. For selskaper som AMD – som først og fremst lager mikrobrikker – er det dessuten en annen ting som er nyttig å vise frem, nemlig produkter som andre har laget basert på deres egne brikker.

Det er akkurat det AMD har gjort. Deres stand på årets Computex er spredt rundt en diger søyle, og på denne søylen har de puttet elleville produkter fra andre fabrikanter. Asus er best representert, og vi finner både det splitter nye Strix-kortet R9 280 OC og ROG-produktet Matrix R9 290X Platinum.

En helt ekstrem løsning

Det mest spennende vi ser er imidlertid et PowerColor-produkt. Det aller nyeste Devil 13-kortet tar øyensynlig opp arven etter forrige Devil 13, som da det kom i butikkene på høstparten av 2012 sannsynligvis var det aller råeste som var mulig å oppdrive.

Akkurat som forgjengeren byr denne råtassen på to av de heftigste grafikkprosessorene AMD produserer for oss vanlige dødelige, nemlig Radeon R9 290X; og igjen akkurat som forgjengeren kommer PowerColor Devil 13 Dual Radeon R9 290X med en av de drøyeste vifteløsningene vi har sett på et fabrikkprodusert kort, og tar opp hele tre utvidelsesspor.

Vi fikk ikke tak i særlig med informasjon om kortet, ettersom AMD ikke hadde detaljkunnskaper om det og PowerColor selv hadde forskanset seg på et møterom. Vi fikk imidlertid tatt bilder av kortet, som kommer med 8192 MB GDDR5-minne sammen med sine to grafikkjerner – og som trenger fire PCIe-strømplugger for å levere de 1000 MHz på kjernen som det visstnok kjører på. Hva all denne strømmen skal gå til har vi imidlertid ikke anelse om, men det sies det er for å holde ytelsen mer stabil.

Bildene ser du nedenfor, og på neste side har vi også noen bilder av de nye Asus-kortene.

Asus ROG Ares III – Asus' ekstremt eksklusive dobbeltkort – fant vi tidligere på Computex »

Powercolor Devil 13 Dual Core Radeon R9 290X.Foto: Varg Aamo, Hardware.no
Powercolor Devil 13 Dual Core Radeon R9 290X.Foto: Varg Aamo, Hardware.no
Powercolor Devil 13 Dual Core Radeon R9 290X.Foto: Varg Aamo, Hardware.no
Powercolor Devil 13 Dual Core Radeon R9 290X.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Les også