Til hovedinnhold
Dagens dingsXvida-deksel og holder

Både kult og ganske nyttig, men prisen får oss til å gråte

Men hvis du savner noe å bruke penger på er dette utstyret et morsomt valg.

Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk

Trådløs lading, når det funker, er ganske genialt. Du slipper kabler som du må dytte inn og senere nappe ut, og stort sett lader det like raskt som vanlige mobilladere.

Det er i hvert fall drømmen, men i praksis har det ikke vært så lett. Det opplevde vi da vi prøvde IKEAs lampe med trådløs lader, og merket at det var nesten like irriterende å passe på at man hadde lagt mobilen nøyaktig på det trådløse ladepunktet som det hadde vært å plugge i en ladekabel.

Men her kommer dagens dings(er) inn – en pakke bestående av mobildeksel og et par forskjellige holdere fra et selskap kalt Xvida. Vi fikk dingsene tilsendt fra norske Worknlife AS, som altså er leverandør av blant annet Xvida-produkter.

Det store salgsargumentet her er at pakken både kan gi mobilen din trådløs lading, men også garanterer at de blir ladet ved hjelp av en sterk magnet som holder mobilen på plass på ladepuktet. Ikke en dum idé, men hvordan funker det i praksis?

Finnes til iPhone og Android

Vi fikk en pakke med iPhone 7-deksel (kommer også i Samsung-variant), samt tre forskjellige ladestasjoner: Én holder for å sette på pulten, én holder til bilen og en liten ladeklump som kan festes hvor man vil.

Dekselet gjør mobilen litt tykkere, men ikke noe særlig tykkere enn et vanlig deksel ville gjort.
Niklas Plikk, Tek.no

Mobildekselet er stivt og gummiert, men faktisk overraskende tynt, og bygger veldig lite under mobilen. Til tross for at den har en liten lightning-plugg på undersiden som du sklir inn i mobilen når du tar på dekselet, blir mobilen bare et par millimeter større i bredden og høyden med dekselet. Det føles rett og slett ut som et ganske vanlig beskyttelsesdeksel, til tross for at den også gir mobilen din støtte for trådløs lading og har en diger magnet på baksiden. Ikke verst!

Alle ladeenhetene benytter seg av micro-USB-koblinger, noe vi ser på som positivt, til tross for at vi bruker dem med en iPhone i testperioden. Alternativet hadde vært at de ble levert med Lightning-kabler, men disse er som kjent proprietære, og micro-USB-kabler er både enklere og billigere å erstatte.

Du kan fortsatt lade mobilen som vanlig via Lightning-plugg.
Niklas Plikk, Tek.no

Lekker bordlader

Dockingstasjonen ser lekker ut og funker strålende i praksis. Men det er vel bare å forvente når prisen er såpass høy.
Niklas Plikk, Tek.no

Alle laderne har tilsynelatende god konstruksjonskvalitet, og spesielt bordladeren ser lekker ut. Men det er også det dyreste produktet i pakken på hele 1300 kroner (!). Ganske hinsides for en lader.

Undersiden er gummiert for å holde den stabilt på pulten, og laderen er såpass tung at den aldri vinglet eller beveget på seg da vi satte fra mobilen til lading, eller tok den vekk igjen.

En liten bonus, som forøvrig gjelder samtlige av ladevariantene, er at du kan snu mobilen rundt på laderen uten noe problem, slik at den kan stå horisontalt og brukes som et lite videostativ, samtidig som den lader.

Ulempen med slike trådløse ladere er imidlertid at ladeeffekten ikke er like kraftig som du kan få ut av en skikkelig vegglader. Den er begrenset til 1 ampere, omtrent som en mobilvanlig lader, men langt unna det du kan få ut av laderne som er dimensjonert for bruk med nettbrett og lignende. Da snakker vi gjerne rundt 2,1 ampere, og i noen tilfeller helt opp til 2,4 ampere.

Dette ender imidlertid opp med å aldri bli et særlig stort problem, ettersom jeg faktisk holdt mobilen min på tilnærmet 100 prosent gjennom alle dagene, siden det var så lett å slenge fra seg mobilen og lade den til enhver tid. Det var absolutt ikke tilfelle tidligere med en vanlig ladekontakt.

Hvis du har en helt flat vegg er det ikke noe problem å feste laderen.
Xvida

Veggfeste som ikke ville henge på veggen

Den neste laderen vi prøvde var veggladeren, som er langt langt mindre iøyenfallende enn bordladeren. Den består helt enkelt av en liten magnetplate du fester på veggen ved hjelp av tosidig teip, som du så setter den litt større plastklumpen med selve ladeenheten på. Deretter kan du henge mobilen på veggen ved hjelp av magneten på baksiden av dekselet.

Ganske kult, men vær obs på hvor du fester den. Den første veggen vi prøvde å feste den på var ikke helt flat, men hadde en litt ruglete tapet. Dette underlaget var ujevnt nok til at limet ikke festet godt nok, og etter at hele sulamitten dunka i gulvet etter et par timer, flyttet vi laderen til et bordflate i stedet.

Her skulle vi ha ønsket at limet som ble brukt var hakket sterkere, slik at veggfestet kunne henges på alle slags vegger og ikke bare helt strøkne overflater.

Genialt med magnetlader i bilen

Det er i bilen Xvida-komboen har vært mest nyttig.
Niklas Plikk, Tek.no

Den siste dingsen vi fikk teste var en lignende lader som veggladeren, men som hadde en sugekopp-holder i stedet for veggfeste. I bilen fikk magnetkonseptet virkelig vist hva det var godt for. Ettersom bilen min ikke akkurat er av nyeste sort har den ikke noen innebygd GPS, så jeg allerede godt vant til å sette opp mobilen og bruke en kart-app for å navigere meg rundt i verden. Tidligere medførte det at jeg både måtte feste mobilen i en tradisjonell mobilholder (kjøpt på biltema for en hundrings), og koble til ladekabelen så mobilen ikke skulle dø på tur. Xvida-duoen løste begge disse hindrene på en langt bedre måte. Med magnetfestene spretter den rett på plass over dashbordet, og siden den har trådløs lading slipper jeg å fikle med ladekablene hver gang.

Og som jeg nevnte tidligere – det er veldig hendig å kunne snu mobilen 90 grader for å endre visningsmodus.

Joda, den løser et par i-landsproblem, men til hvilken pris?

Hele Xvida-pakken fremstår som en samling av ganske nyttige produkter, som fungerer akkurat som lovet. Produktene ser bra ut, de er solid bygd, og de løser faktisk et par småirriterende problemer.

Men, og dette er et enormt men: De koster altfor mye. På Xvida.no koster dekselet alene drøyt 700 kroner, og hvis du vil ha den enkleste laderen, veggladeren, må du ut med ytterligere 700 kroner. Bordladeren koster svimlende 1300 kroner, mens billaderen er satt til 800 kroner. For hele pakken vi fikk tilsendt må du ut med over 3000 kroner, noe som er en saftig pris å betale for noe som gjør ladingen av mobilen din litt smidigere.

For all del, hvis du ser bort fra prisen så synes vi produktene var kjempekule, men med prisnivået det har valgt tror vi det blir vanskelig for dem å overtale massene til å prøve seg på trådløs magnetlading.

annonse