Til hovedinnhold
AnbefalingStrømforsyning

Våre anbefalinger

Markedet flommer over av strømforsyninger i alle former, farger og kvaliteter. Vi hjelper deg på vei til å gjøre det rette valget.

Strømforsyningen – enheten som gir liv til det meste i maskinen din, sees på som en av de viktigste komponentene for mange, mens andre ikke bryr seg stort om denne. Sannheten er at strømforsyningen betyr mye, men å velge riktig for ditt behov er ikke alltid like enkelt.

En PC i dag kan trekke et sted mellom 200 til 650 Watt maksimalt, avhengig av hvor kraftig systemet er. Det finnes riktig nok unntak, med de nyeste skjermkortoppsettene må du regne med at maskinen vil trekke betydelig mer strøm. Dette betyr ikke nødvendigvis at en strømforsyning på 650 Watt holder til alle mulige oppsett. Vi har tidligere skrevet en guide som hjelper deg med dette valget. Vi har også skrevet en guide som forteller deg om de forskjellige kontaktene, og en guide som forteller deg hvordan strømforsyningen er bygget opp.

I henhold til norsk lov, har alle strømforsyninger 2 års reklamasjonsrett. Det er ofte lurt å velge en litt mer kvalitetspreget strømforsyning ene og alene fordi dette ofte er et komponent som følger deg over flere maskiner.

Økonomen

Silverstone Strider Essential 500W er strømforsyningen med et greit effektnivå for den normale forbrukeren, til en veldig billig penge. Den skal bli tilgjengelig i norske nettbutikker i løpet av sommeren, til den fine prisen av 420 kroner.

Vi vil også trekke frem Corsair VX 450W. Den koster noe mer enn Silverstones alternativ, men det er fortsatt et meget godt valg. Kvaliteten er også fin når det kommer til Cooler Master Silent Pro M 500 W, men vær klar over at prisen er noe stiv.

Oppsummert:

Mellomsjiktet

I dette sjiktet finnes det mye godt, men det er et par produsenter som virkelig har markert seg. Den strømforsyningen vi for tiden mener er den soleklart beste kandidaten, er Seasonic X-650 650W. Dette er en strømforsyning som faktisk jobber totalt lydløs en god stund før viften må begynne å jobbe. Kvaliteten er i toppsjiktet, men den er for tiden veldig dyr.

En annen meget god kandidat med litt mindre effekt på lager, blir levert av en velkjent minnegigant. Corsair HX650W er definitivt i toppsjiktet. Storebroren HX750W kan også vurderes om du trenger litt mer kraft.

Den siste kandidaten vi vil trekke frem i dette sjiktet, kommer fra den norske produsenten Mist. 800 watteren deres, nå i sin sjette revisjon er både pris- og kvalitetsmessig god kandidat.

Oppsummert:

Den lydløse

Det å trekke frem en veldig god og lydløs kandidat blant lydløse strømforsyninger er ingen enkel jobb. Det er veldig få av dem, og de naturlige ulempene ved en vifteløs strømforsyning melder seg fort. De blir varme, de skaper ikke luftflyt i kabinettet ditt og de er sjeldent modulære.

Slik markedet er i dag finnes det faktisk ikke en eneste strømforsyning på norgesmarkedet som vi kan anbefale, men tips oss gjerne om du vet om noe. Samtidig må vi trekke frem at det er mange strømforsyninger som er meget stillegående. Det er ofte smart med en stillegående strømforsyning i en ellers lydløs maskin, så for man litt flyt i luften.

Hvis du derimot har en maskin som trekker rundt 300-350 Watt vil Seasonic X-650 650W riktig nok være lydløs store deler av tiden.

Kraftpakka

Det er nesten litt skremmende, men nok en gang må vi sette Corsair på topplisten over de strømforsyningene vi mener er de beste. Corsair AX1200W er uten tvil et mesterverk – om vi kan bruke det ordet. Corsair har gjort alt riktig, men strømforsyninger i denne effektklassen koster en god del.

Alternativt kan du gå litt ned på effektstigen og samtidig halvere prisen. Mist 1000 W bærer også god kvalitet, riktig nok ikke på samme nivå som AX1200W, men den er fortsatt meget god. Fractal Design Newton R2 1000W har også høstet mange lovord rundt om på nettet. Kvaliteten ser ut til å være god, samtidig som prisen er respektabel.

Oppsummert:

Nyttige lenker

annonse