Anbefaling

Anbefaling av digitalkamera

0 - 2000 kroner

Oppdatert: 10/12-2004

Et seriøst kamera bør ha en kvalitetsbildebrikke med minst 2 megapiksler. Hvis resten av kameraet er bra kan man da skrive ut papirbilder i 10x15 cm. formatet med god kvalitet.

De rimeligste "ordentlige" kameraene har ikke optisk zoom. Du må da venne deg til å gå nærmere motivet i stedet for å bruke zoomen. Teoretisk skulle kameraer med fast brennvidde gi bedre bildekvalitet, men dette er ikke tilfelle når det gjelder kompakte, digitale kameraer.

Olympus Camedia C-370 er et typisk "mye for pengene"-kamera. Det har 3x optisk zoom, 3 megapiksler oppløsning og en høyoppløselig (men liten) LCD-skjerm med gode egenskaper i alle lysforhold. Kameraet har også en god makrofunksjon. Alle kameraer har sine svakheter, og svakheten på C-370 skal være en dårlig autofokus i svakt lys. Akam.no har ikke testet kameraet, så vurderingen er gjort på grunnlag av andres tester.

Hvis du er interessert i større zoom får du svært mye for pengene hvis du kjøper Olympus C-725 Ultra Zoom. Dette har 3 megapiksler og 8x optisk zoom til under 2000 kroner i de billigste butikkene. Akam har heller kke testet dette kameraet, men andre versjoner i Ultra Zoom-serien til Olympus har kommet greit ut i testene våre.