Tek.no

Anbefaling

Julegavekameraer - del 6

16 Des 2005 00:35

Dette kameraet er ikke fylt til bristepunktet med all slags fotografisk funksjonalitet. Det er først og fremst beregnet på å være enkelt å bruke, ikke for stort, og kunne ta gode bilder uten alt for mye besvær.

Kameraet har 7 megapiksler, og er 8,8 x 5,5 x 3,7cm. Uten å være blant de aller minste kameraene, er dette lite nok til at man burde kunne ta det med seg over alt, uten at det blir for mye å bære på. Er først og fremst ute etter smarte designerkameraer, vil ikke dette kameraet være førstevalget, da hovedvekten er lagt på enkelt, og kanskje litt kjedelig, design i forhold til hva konkurrenter som Olympus og Sony kan by på.

Den optiske zoomen er på 3x, og dekker et område som favoriserer telen på bekostning av vidvinkelen. Det betyr at du vil kunne få problemer hvis du vil fotografere i små rom, hvor du ikke har mulighet til å gå lengre unna for å få med deg alt.

Se hele testen av Nikon Coolpix 7900 her.

Nikon har valgt å beholde den optiske søkeren på dette kameraet, i en tid da flere og flere produsenter dropper denne på de mindre modellene. LCD-skjermen har en størrelse på 2 tommer, noe som er i ferd med å bli minstemålet for en LCD-skjerm på et nyere kamera. Oppløsningen på 115 000 punkter henger litt etter i forhold til hva vi kunne ønske oss. Eller er skjermen god under de fleste lysforhold, med unntak av sterkt, direkte sollys.

Batterikapasiteten er så at vi ikke trengte å lade batteriet en eneste gang i løpet av en to ukers ferie i Hellas.

Uten å være blant de aller raskeste til å fokusere, var autofokushastigheten bedre enn gjennomsnittet. Tidene var likevel ikke så gode at kameraet var spesielt velegnet til action-fotografering.

Det vi reagerte mest på var oppstartstiden, som er på nesten 5 sekunder. Det er for lang tid. Mange kameraer i dag klarer dette på under 2, og man kan lett gå glipp av et bilde mens man venter på at kameraet skal skru seg på.

Kameraet utmerker seg på bildekvalitet, både hva gjelder skarphet, detaljgjengivelse og fraværet av kromatisk aberrasjon. Fargegjengivelsen var litt på den bleke siden, mens det var omtrent på gjennomsnittet hva gjelder bildestøy.

Kameraet har et par interessante innebygde funksjoner. Den ene er for å fjerne røde øyne etter at bildet er tatt. Den andre, som Nikon kaller D-lighting, lyser opp de mørke områdene i svært kontrastrike bilder, slik at du kan få både de lyse og de mørke områdene riktig eksponert. Dette er to funksjoner som gjør at resultatet du får ut av kameraet kan bli mye bedre enn det hadde vært uten disse funksjonene.

Konklusjonen vår var at dette kameraet er et sikkert kjøp hvis du ønsker deg et kamera som er lett å betjene, og som gir generelt høy bildekvalitet.

Se hele testen av Nikon Coolpix 7900 her.

annonse

Les også