Tek.no

Anbefaling

Her er de beste bærbare spillmaskinene i dag

Vinteren er på hell, men spillingen kan fortsette ute.

CD Projekt, Dell, Asus, MSI

Budsjettklassen

Selv om det etter hvert går mot vår og lange sommerdager er det ingen grunn til å legge spillhobbyen på hylla. Kjenner vi den norske sommeren blir det nok mulighet for å klokke noen timer i favorittspillene denne gangen også, nemlig.

Det er ingen tvil om at det aller, aller beste for seriøs spilling er en stasjonær PC. Å ha et skikkelig kabinett å boltre seg i betyr at du for eksempel kjapt kan øke lagringskapasiteten, eller enkelt oppgradere til siste skrik innen skjermkort når datamaskinen begynner å slite. Regner du krone for krone er det heller ingen tvil om at du får bedre spillytelse med en skikkelig stasjonær enn du får med en bærbar til samme pris.

Vår anbefaling for stasjonær spill-PC: Ren spillglede til under 10 000 kroner »

Selv om du ikke får like mye ytelse per krone med en bærbar, har disse maskinene noen uslåelige fordeler. Den mest åpenbare ligger i ordet, den er bærbar – eller i det minste slepbar – noe som gjør at du enkelt kan ta den med til kompisen, på hytta eller nærmeste LAN-samling. For de godt etablerte er det nok også en fordel at den kan klappes sammen og pakkes vekk når den ikke er i bruk. Dette gjør den langt mer plassvennlig enn en gedigen spillrigg som beslaglegger halve arbeidsrommet, eller gud forby, soverommet.

Fokuset ved en typisk spillbærbar er naturlig nok rå ytelse. Ved siden av en god prosessor legges det stor vekt på grafikkløsningen, som tross alt skal kunne drive de nyeste og mest krevende spillene. Spillbærbare egner seg derfor også godt til andre oppgaver som krever mye datakraft.

Se alle våre anbefalinger av bærbare maskiner her »

Budsjett – opptil 10 000 kr

«Rimelig» og «spillbærbar» passer ikke i samme setning, så her regner vi budsjettklassen tett oppunder 10 000 kroner. Disse maskinene vil nok ikke kunne tilfredsstille de som ser etter en PC som kan dra nyere spill med maks oppløsning og masse detaljer i bildet. Men det skal være mulig å få til en jevn bildeflyt hvis du ikke stiller fullt så strenge krav til bildekvaliteten. Du må dog se langt etter å få en SSD med i pakka for under ti tusenlapper.

Asus N56JR

Asus-en har et gjennomført ytre, og leverer helt kurant spillytelse.

Dersom du vil ha en bærbar datamaskin som både er portabel og har relativt gode spillmuligheter, burde du ta en kikk på Asus N56JR.

Denne maskinen har en hendig 15,6-tommers full HD-skjerm, og et Nvidia GeForce GTX 760M-skjermkort. Spill må nemlig ikke foregå over hele 17 tommer, og den noe mindre skjermen gjør det i alle fall mulig at du får maskinen ned i sekken din, noe som ofte er umulig med de voksne 17-tommerne.

Vekten på 2,7 kilogram er det ikke noe å utsette på og du får også åtte gigabyte med minne, noe som skulle holde med god margin med mindre du er skikkelig glad i å kjøre en drøss programmer samtidig. Prisen lyder i dag på rundt 8000 kroner.

Multicom Xishan W230S

Ikke la størrelsen til Xishan W230S lure deg.

Multicom har sine egne bærbare datamaskiner der du får store muligheter til å sette sammen den maskinvaren du selv ønsker, men pass på: Maskinene deres leveres uten operativsystem. Om du ikke allerede eier en lisens, kan Windows 8.1 ifølge vår Prisguide plukkes opp fra omtrent 700 kroner.

Med et GeForce GTX 765M-kort på plass får du mye datakraft, størrelsen på maskinen tatt i betraktning. Den 13,3 tommer store skjermen er både matt og høyoppløst, med sine 1080 X 1920 piksler. Om du vil få ytterligere fart på sakene, eller bare utvide lagringen, kommer maskinen også med ekspansjonsmulighet for opptil to mSATA-SSD-er.

MSI GE70

Større skjerm, mer moro.

Dersom du ønsker deg en større skjerm å nyte høytoppløste verdener på, er en MSI GE70 et godt alternativ som ikke koster skjorta.

Denne har en full-HD-skjerm på 17,3 tommer og kan lokke med gjennomført «gaming-look», firekjernet Haswell i7-prosessor og det potente skjermkortet Nvidia GeForce GTX 765M.

Åtte gigabyte minne står til disposisjon, men oppgradering er selvsagt ikke umulig om du skulle ønske deg mer senere. Blu-ray-spiller får du også med i pakken, som ellers består av et lydkort fra Creative, et 802.11n-nettverkskort og en terabyte med lagring. Prislappen sier 9500 kroner.

Finn beste pris på MSI GE70 i prisguiden »

Les også