Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

AnbefalingJulegaver 2016

Dette er Tek-redaksjonens julegaveanbefalinger

Sjekk ut listen vi sendte til Julenissen.

Colourbox, produsentene.

Lite forteller deg at det er jul klarere enn den tomme kontoen og den allerede dryssende edelgrana til 899 som du knapt skjelner bak haugen av harde pakker du kjøpte i panikkangst og fullt senterkaos få dager før jul.

I år trenger du ingen reprise, og det er her vi i Tek.no kommer inn i bildet.

Mens vi ikke kan hjelpe deg med å skaffe et juletre som holder jula over, kan vår kåring av Norges billigste nettbutikk hjelpe deg å unngå senterkøer. I denne artikkelen vil vi dessuten, etter beste evne, gi deg våre stalltips for hvilke testvinnende elektronikkprodukter som virkelig vil gjøre seg under juletreet og glede mottakeren vel inn i det nye året.

Mens du på vår anbefalingsside alltid kan oppdatere deg på hvilke produkter vår sammensatte teknologiredaksjon mener er aller best innenfor hver kategori, har vi her i årets julegaveguide forsøkt å holde prisen på et nogenlunde konservativt nivå. Selvsagt vil noen av julegaveanbefalingene våre ligge over i den dyrere enden av julegaveskalaen, også. Spesielt gjelder dette for TV-, mobil-, og spillskjermanbefalingene våre, men vær sikker på at vi har dekket budsjetter i alle størrelser.

Strømmebokser

Jula handler om å kose seg, og hva bedre er det enn å fiske frem marsipanen, jekke en brus og snurre TV-serier og filmer på TV-en uten «Mikkmakket» som tradisjonelt har vært forbundet med dette? Strømmebokser gir deg enkel tilgang til Netflix, HBO, Viaplay, Spotify og gode gamle YouTube, for å nevne noen. Ikke minst er boksene brukervennlige og enkle å komme i gang med, noe som gjør dette til en gave hele familien – eller selv gamle foreldre – kan nyte godt av.

Apple TV 32GB (4th Generation)

Apple TV 32GB (4th Generation)

fra 1690:-

Frem til i fjor var Apple TV en relativt enkel dings som kunne strømme video og ta imot innhold fra andre Apple-dingser over AirPlay. Men i fjor ble det endringer. Med fjerde generasjon av Apples lille TV-boks kom endelig appstøtten på plass, og maskinvaren fikk seg et løft i samme slengen.Det betyr at Apple TV i dag er et helt annet produkt enn variantene som kom før. I praksis snakker vi om ekstremt kompakt spillkonsoll, strømmeboks og smart-TV-boks. Kobler du til et spilltilbehør merket med Apple-logo kan du bruke den som en helt vanlig konsoll, og ettersom mange av appene er delt mellom tvOS og iOS er det stort sett snakk om innhold som i utgangspunktet er laget for å få absolutt det maksimale ut av relativt begrensede mengder krefter. Enkelte av spillene Apple TV kan kjøre gir en vel så dyp spillopplevelse som innholdet du kan kjøre på de voksne spillkonsollene, selv om det er et godt stykke opp til den aller heftigste grafikken.Her ligger også én av ulempene med Apples boks. For alle sine nyheter har den ikke 4K-støtte, og oppløsningen matcher dermed ikke de aller heftigste TV-ene på markedet. Men samtidig, hvor mye moro kan man egentlig regne med for 1500 kroner? Visst er det en forholdsvis påkostet julegave, men sammenliknet med de mange produktene som kanskje er mer typiske «julegaver» man kjøper til seg selv er dette utrolig mye moro for pengene.

Google Chromecast 2

Google Chromecast 2

fra 390:-

Nyeste generasjon av Googles Chromecast er antakeligvis den enkleste og mest utbredte måten å sende bilder fra mobilen, nettbrettet eller PC-en til TV-skjermen. Relativt billig er den også.Den lille, runde strømmepucken er enkel å sette opp og gjør akkurat det den skal. Hverken mer eller mindre. Dermed får du heller ikke appfunksjonalitet som på Apple TV her. Alt Chromecast kan gjøre styres fra andre enheter, men den er altså fleksibel på hva den kan ta imot innhold fra. Så fort Netflix-episoden eller Youtube-videoen er overtatt av Chromecast er det den lille dingsen som gjør jobben, slik at du kan bruke mobiltelefonen og batteritiden din til andre ting.Den eneste ulempen med Chromecast som julegaveidé er at den har blitt så utbredt at mange har en hengende bak TV-en fra før. I tillegg støtter heller ikke denne 4K-oppløsning i utgangspunktet, men det finnes flere varianter av den, og nye Chromecast Ultra støtter høyere oppløsninger og HDR. En snubletråd her er at mange av skjermene som støtter denne oppløsningen har strømmeløsninger integrert fra før. Er du på jakt etter samme funksjonalitet for lyd? Da kan det være en tanke å se nærmere Chromecast Audio, men vær obs på at også dette er en svært fokusert enhet som i praksis kun gjør én ting - spille av lyd trådløst. Er bilde på storskjermen en del av behovet er det altså de to andre Chromecast-variantene du eventuelt må se etter.

TV

Mye og godt innhold fra strømmetjenester og smarte strømmebokser er lite verdt om TV-en i stua virker å ha krympet kraftig etter at du stolt plasserte den der for noen år siden. Om ikke selve størrelsen skal oppgraderes har det dessuten skjedd mye med panelene. Selv om vi nok ikke får oppleve den samme revolusjonen som da alle stuer ble fridd fra bilderørsskjermene på 2000-tallet kan det derfor være en idé å sjekke om bedre sortnivå, 4K-oppløsning, HDR-panel med utvidet fargerom eller smartfunksjonalitet gir mersmak.

Samsung UE55KS7005

Samsung UE55KS7005

Vil du gi familien den heftigste TV-opplevelsen i julegave må du kjøpe deg en TV som kan vise 4K med HDR (High Dynamic Range). Men, du trenger nødvendigvis ikke kjøpe de aller dyreste TV-ene for å få denne funksjonen.Samsung har nemlig sin KS7005 på lur. Denne TV-en er alt i alt en av de bedre TV-ene vi har testet i år, og soleklart den beste vi har testet til prisen du betaler.Bildekvalitetsmessig oppfører denne TV-en seg fullt på høyde med langt dyrere skjermer. 4K og HDR hever filmopplevelsen til nye høyder, samtidig som Samungs nye HDR+-funksjon setter en ekstra liten piff på farger og lys når du ser vanlig innhold. Oppskaleringen fra vanlige HD-signaler fungerer også bedre enn noen gang. Her får selv de slappeste Netflix-strømmene nytt liv med bedre skarphet.TV-en har et rent og minimalistisk design, et operativsystem som gir deg den beste brukervennligheten på markedet og med en nyutviklet fjernkontroll er opplevelsen fullkommen.

Aktivitetsklokker og armbånd

Det kan bli mye stillesitting i jula, noe som kanskje skal få gå. På nyåret er det i tradisjon tro likefullt flere hundre tusen forsetter om en mer aktiv livsstil som skal settes ut i live. Da er det jo perfekt om du er den som ga gaven som gjorde «dørstokkmila» litt lettere å overkomme første nyttårsdag, når angeren over nattens lovnader og realitetene begynner å demre. Aktivitetsarmbånd eller aktivitetsklokker gjør det gjerne litt artigere å legge ut på gåtur Vi har anbefalinger både til deg som bare vil ha en enkel skritteller og for deg som vil ha pulsmåling, GPS-sender og annet i tillegg.

FitBit Charge 2

FitBit Charge 2

fra 2692:-

Fitbit har lansert et nytt aktivitetsarmbånd, og Charge 2 viser seg i vår samletest å være det aller beste aktivitetsarmbåndet du får kjøpt for penger i øyeblikket. Her kombineres en knallgod app med et meget brukervennlig armbånd, og samtidig har du gode muligheter til å personifisere produktet ved å kjøpe andre reimer. Båndet har også en meget presis pulsmåling til denne typen måling å være.Riktignok er den ikke presis nok for den aller mest aktive idrettsmannen, men for deg som ønsker å starte med å komme i form er dette aktivitetsbåndet midt i blinken for deg. En av de fine tingene med dette båndet er at det automatisk registrerer at du har startet å trene – og ikke minst hva slags trening du driver med.

FitBit Flex 2

FitBit Flex 2

Fitbits nye Flex 2 er oppfølgeren til et av selskapets aller mest solgte bånd. Flex 2 er også et av de minst glorete båndene der ute med sin slanke profil. Dette armbåndet har ikke noe form for skjerm, men i stedet har det fem dioder som blant annet viser hvor langt du har kommet i jakten på ditt daglige mål om antall skritt eller informerer om gjenstående batteritid. Annen nødvendig informasjon er uansett tilgjengelig via den svært brukervennlige mobilappen til Fitbit.I appen får du raskt god oversikt over hvordan aktivitetsnivået ditt har vært de siste dagene, og selve synkroniseringen av data gjøres relativt raskt og trådløst fra armbåndet.Appen viser deg hvor mange skritt du har gått, avstanden du har beveget deg og ikke minst hvor mange kalorier du har forbrent. I tillegg så dukker treningsaktivitetene du har gjort opp, og det fine er at armbåndet ofte treffer riktig på hva du har drevet med.Via appen kan du også sjekke hvor mye søvn du får fra dag til dag. En annen ting som gjør denne appen god er at du kan legge til venner og bekjente, og ikke minst utfordre disse til ulike oppgaver.En av de store nyhetene med dette armbåndet er at det er svømmetett. Det betyr kort at det tåler svømming, men ikke nødvendigvis at det er vanntett om du dykker med det. Likevel er dette en finurlig funksjon som gjør at du kan bade eller dusje uten å bekymre deg for at det blir ødelagt.Flex har dessuten en egen funksjon som gjør at du skal kunne trene svømming med armbåndet på. I tillegg vil armbåndet automatisk oppdage om du er ute og løper eller går.Det følger med reimer i to ulike størrelser, så du trenger ikke bekymre deg for å tenke på hvilken omkrets mottakerens håndledd egentlig har før du pakker inn en Flex 2. Egne design-bånd er også tilgjengelig, for den som er litt ekstra opptatt av stil.

Samsung Gear S3 Frontier

Samsung Gear S3 Frontier

Samsung lager med Gear S3 sin beste smartklokke så langt. Dersom du liker store klokker vil dette være noe av det aller beste du får kjøpt til å bruke mot Android-telefonen din – spesielt om du har en Samsung-telefon.Klokken fungerer nemlig som en fullverdig forlengelse av smarttelefonen din, hvor du kan motta varsler, samtidig som du kan ringe eller motta samtaler og svare på meldinger.Gear S3 kan selvsagt måle pulsen din via håndleddet. Pulsmåleren er ikke helt nøyaktig ved høy balastning, altså makspuls, men for en mosjonist er den god nok i massevis. Samtidig har denne modellen fått GPS-støtte på plass. Det gjør det mer interessant å trene eller gå turer, hvor du altså enkelt kan se hvor ferden har gått.Klokken er i tillegg IP-68-sertifisert. Det betyr at du med god samvittighet kan bruke klokken i dusjen, og samtidig ikke trenge å bekymre deg for få støv eller sand i klokken.Bruksmessig er Gear 3 en fryd å bruke. Dette mye takket være urkransen som du bruker til å bla deg frem og tilbake med i menyene. Et annet pluss er at menyene er ryddige og enkle å navigere seg rundt i. Batteritiden er også forbedret, og kan nå holde ut inntil fire dager avhengig av hvor aktivt du bruker de ulike funksjonene.Alt i alt er Samsung Gear S3 et meget gjennomført produkt, men pass på at den grunnet størrelsen kan oppleves som noe klumpete for personer med små håndledd.

Hodetelefoner (Trådløse, aktiv støyreduksjon)

Plantronics BackBeat Pro 2

Plantronics BackBeat Pro 2

Backbeat Pro 2 fra Plantronics er ikke spesielt vakre, med treimitasjon og mye bruk av blank plast. Utover dette er det imidlertid ikke mye å utsette på disse hodetelefonene som er blant de billigste med samme egenskaper. Til prisen får du en del smarte og praktiske løsninger som flere andre produsenter burde ta en kikk på.Blant annet har hodetelefonene en funksjon der de pauser musikken når du tar hodesettet av hodet. Kommer noen for å gi deg en beskjed på kontoret kan du bare vippe av deg klokkene, så stopper musikken uten at du trenger å dempe den eller slå av avspillingen på mobilen eller PC-en.Lyden er selvsagt viktigst, og her er Plantronics dyktige. Klokkene låter varmt og har en ganske potent bass, men dette er ikke for dominerende. Lydbildet i toppen er også dynamisk og kontrollert, selv om Sony-klokkene overfor er hakket bedre her.Også støykanselleringen fungerer godt, og er tett oppunder like god som de aller beste i testen.

Sony MDR-1000X

Sony MDR-1000X

Vinneren av vår store samletest av trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping kommer fra Sony. Dette er hodesettet som faller mest i smak på tvers av redaksjonens lydtestere, der det byr på knallgod lydkvalitet kombinert med en bunnsolid støykansellering.Dette er et hodesett som passer til de aller fleste musikksjangere, hvor det gjengir klare kvinnestemmer like presist og naturlig som Leonard Cohen sin mannlige og basspregede røst.Klokkene sitter godt på hodet, og kan brukes mange timer i strekk uten at de fremprovoserer nevneverdige plager. Utformingen er ikke testens mest skrikende, men likevel gir små detaljer som skinntrukne overflater på klokkene en god kvalitetsfølelse.Den aktive støydempingsfunksjonen filtrerer med stort hell ut mye av støyen der du befinner deg, og i tillegg fungerer funksjonen som kan regulere nivået til den aktive støyreduksjonen meget godt.En hendig ekstrafunksjon som lar deg legge hånden på den ene klokken for å høre hva som foregår rundt deg ved hjelp av mikrofonen har vi også veldig sansen for.Les vår samletest av trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping »

Hodetelefoner (Trådløse)

Jabra Move

Jabra Move

Jabra Move Wireless er til omtrent 600 kroner det rene røverkjøpet.De har den soleklart mest detaljerte lyden av alle de billigere trådløse hodetelefonene vi testet, uten at det går på bekostning av de andre delene av registeret. Move låter ytterst velbalansert, med en presis, punchy bass, fin dynamikk i mellomtonen og en særdeles veloppløst topp. Klangen er svært nøytral: «Analytiske kvaliteter» er et begrep som gjerne brukes om dyrere hodetelefoner, men det er absolutt relevant også for disse.Batteritiden er på sin side et område hvor Move reflekterer prisen bedre. De byr kun på rundt åtte timer før de må lades, mens de fleste dyrere konkurrentene gjerne byr på 15-20 timer og oppover. Etter flere timers bruk kan de oppleves som litt trange å hå på hodet, noe som gjerne kan fungere som et signal på at du bør la ørene dine ta en pause fra musikken.

Ørepugger (Trådløse)

JBL Reflect Mini BT

JBL Reflect Mini BT

JBLs enkleste bluetooth-plugger låter rett og slett en god del dyrere enn prisen på 900 kroner gir inntrykk av.Proppene sitter bom fast i øret og er dessuten svært komfortable å ha på, i alle fall om du ikke lytter i timevis i gangen.Vi har også prøvd dem på løpetur, og det samme gjelder der – ingen antydning til at de glir ut, og ledningen lager heller ingen uønsket gnissing i lyden. En liten detalj er for øvrig at kabelen er dekket med et reflektivt materiale, noe som tilbyr en viss minimumssikkerhet om du har for vane å løpe i mørket.JBL-pluggene er ikke blant de aller mest basstunge, men er til gjengjeld hakket krispere jevnt over og føles svært velbalanserte. Toppen av registeret kan bli ørlite i lyseste laget på noen låter, og de mangler dessuten luftigheten og varmen til dyrere elementer.Batteritiden er gode åtte timer, og lading gjøres enkelt i en microUSB-port på fjernkontrollen. Om vi skal sette fingeren på noe må det være holdbarheten. Ledningen er veldig tynn og festet i selve ørepluggene, noe som ikke ser veldig tillitvekkende ut.Enten du skal gi bort et par øreplugger til en treningsglad eller bare trådløse øreplugger generelt: JBL Reflect Mini BT løser oppgaven utmerket, og det uten å ruinere deg.

Jabra Elite Sport (2016)

Jabra Elite Sport (2016)

Jabra Elite Sport representerer første bølge av den «nye» typen trådløse øreplugger, altså de som ikke lenger har noen tråd eller bøyle som går bak nakken. I stedet får du rett og slett bare en plugg til hvert øre.Jabra Sport Elite er en imponerende mengde teknologi pakket inn i noen rimelig små hus. De låter først og fremst godt og detaljert, med punchy bass og fin fylde, selv om den øvre mellomtonen er litt flat og slitsom å høre på i enkelte låter. I tillegg har de muligheten til å måle pulsen din direkte i øret, men denne funksjonen fungerte litt så-som-så under vår testing.Batteritiden på tre timer er i seg selv ikke veldig imponerende, men det avhjelpes noe av at etuiet kan lade pluggene ytterligere to ganger. Om du venter på Apples mindre AirPods vil nok Jabras Sport Elite gi deg bedre lyd for pengene, men det skal nevnes at proppene oppleves som litt store og de vil ikke passe like godt i alles ører. Derfor vil nok de to trådløse øreproppene finne hvert sitt publikum.

Trådløs høyttaler

Marshall Kilburn

Marshall Kilburn

Marshall Kilburn er den trådløse blåtann-høyttaleren vi så langt i år har latt oss imponere mest av, og den er stadig et godt alternativ – spesielt nå som prisen har falt. Du får ikke multiromstøtte eller wifi, men til gjengjeld er det enorme mengder godlyd å hente her.For, Marshall Kilburn er det egentlig bare å gi seg ende over. Lydtrykket er langt, langt over det vi forventer å få ut av en boks på denne størrelsen. Den flytter faktisk såpass mye luft at man kjenner en viss turbulens i luften en god halvmeter foran høyttaleren.Ikke minst ser høyttaleren helt rå ut. Marshall har brukt den gamle designfilosofien fra tiår med gitarforsterkere, noe som betyr fuskskinn rundt kassen, mønstret stoff i høyttalerbaffelen og trinnløse skruknotter med messingdetaljer på toppen.Batteritiden på 18 timer ved middels volum er helt tilstrekkelig, og Kilburn lades med en helt ordinær apparatkabel som du kan kjøpe til en billig penge hvor som helst.Det er vanskelig å si annet enn at dette er de tre kiloene høyttaler som har imponert oss mest gjennom mange år med lytting til små, trådløse høyttalere.

Mobiler

Huawei Honor 8 32GB

Huawei Honor 8 32GB

fra 5249:-

Skal du kjøpe en enda litt mer påkostet mobil enn G4 Plus til noen, går tankene lett til Huaweis Honor 8. Den koster fra rundt 4000 kroner, og byr på mange av de samme egenskapene som den rimeligere modellen vi anbefaler. Det betyr at den er rask og god å bruke, og har et meget godt kamera. Denne gangen har kameraet også to linser som skal hjelpe hverandre gi det beste mulige bildet. I praksis merker du ikke mye til samspillet mellom de to linsene, foruten at bildene som kommer ut av telefonen jevnt over er av det gode slaget.Denne telefonen kjører Huaweis eget menysystem oppå Android, noe som betyr at det er ganske mange funksjoner og apper her fra første oppstart. Men det aller meste av det er ting som kan være nyttige, og det er lite som er direkte overflødig her.Honor 8 er dekket i glass både foran og bak, og dermed er den ikke så godt egnet for familiemedlemmet som knuser telefoner støtt og stadig. Her er det dobbelt så gode muligheter for brekkasje som vanlig. Men et lite tips kan være at Huaweis egen P9-modell er nesten lik og gir deg en metalltelefon for rundt 500 kroner mer. Skjermstørrelsen er 5,2 tommer, og telefonen passer dermed i de fleste lanker.

Motorola Moto G4 Plus

Motorola Moto G4 Plus

Hvis julegaven i år skal være en mobil får du knapt gitt mer mobil per krone enn Motorolas Moto G4 Plus. Til rundt 2500 kroner er dette absolutt en påkostet ting å gi, men så har den også egenskaper og brukeropplevelse på linje med to og tre ganger dyrere telefoner. G4 Plus' eneste virkelige ulemper er størrelsen og byggematerialene. Med 5,5 tommer stor skjerm og plastutførelse vil enkelte synes den er for stor, og noen vil foretrekke varianter i metall eller glass fremfor plast.Med det sagt er dette en telefon med lynraske menyer, oppdatert og god innmat og et kamera som gjør overraskende god nytte tatt prisen i betraktning. Trenger mottakeren mye plass? I så fall kan det enkelt settes inn et minnekort i tillegg til den innebygde lagringen.Under årets Tek Awards ble Moto G4 Plus kåret til årets beste mobilkjøp, og enten du trenger ny telefon selv, eller skal gi en til noen som trenger en, lever den fortsatt godt opp til merkelappen.

Xiaomi Mi Mix 128GB

Xiaomi Mi Mix 128GB

Ikke vet vi hvorfor du kanskje vil kjøpe en mobiltelefon til 8000 kroner til noen i julegave. Muligens er mottakeren deg selv, eller kanskje har katten din pisset i blomsterbedet til naboen i ti år i strekk. Uansett, hvis du ikke setter noe øvre pristak på mobilen du skal handle er det ett navn du kanskje burde se litt ekstra på, og det er Xiaomis Mi Mix.Den kinesiske produsenten omtaler Mi Mix som en konsepttelefon du kan kjøpe. Og slik oppleves den også. Skjermen er så godt som helt rammeløs på tre av fire sider. Telefonen har ingen tradisjonell samtalehøyttaler, eller nærsensor som skrur av skjermen i samtale. Alt dette er funksjoner den likevel har, men maskinvaren er gjemt under den enorme skjermen.Rask prosessor, kjempelang batteritid, en lekker utførelse i keramisk materiale og den enorme skjermen er blant styrkene. Men Mi Mix mangler for eksempel 800 MHz 4G, et 4G-bånd som brukes til å gi dekning over store men relativt folketomme områder. Kameraet er i svakeste laget når det blir mørkt, og telefonen er ikke vanntett. Men den gir deg en knapp tomme ekstra skjermstørrelse på samme plass som en Apple iPhone 7 Plus. Gitt hender som er store nok kan vi vanskelig se for oss den mottakeren som ikke ville åpnet denne gaven med andakt.

Grafikkort

Spillskjerm

Asus ROG Swift PG279Q

Asus ROG Swift PG279Q

fra 6866:-

Når vi snakker om skjermer for spilling skal det vanskelig gjøres å komme utenom Asus sin ROG-serie. Den nyeste 27-tommeren fra selskapet er den beste spill-skjermen på markedet, og topper samtidig vår toppliste over skjermer. Den er dog langt fra billig, og dette er en av ulempene dersom du vil ha det beste med G-sync-teknologi (for Nvidia-grafikkort).Skjermen kan i såkalt turbomodus dytte ut hele 165 bilder i sekundet, og det på et IPS-panel! Det betyr at du fint kan bruke skjermen til å justere litt på bilder og video, selv om skjermen kanskje blir noe liten for deg som bruker dette aktivt kombinert med høy oppløsning. Er du ikke fullt så opptatt av at skjermen viser korrekte farger, er det fortsatt noen butikker som har forgjengeren, ROG PG278Q. Dette er mye den samme skjermen, men har «kun» TN-panel og 144 bilder i sekundet.

BenQ Zowie XL2730

BenQ Zowie XL2730

Har du et nyere grafikkort fra AMD så burde du vurdere en skjerm med FreeSync dersom du er en aktiv spiller. En av de beste skjermene til dette formålet, som ikke koster en formue, kommer fra BenQ. Deres Zowie XL2730 er en fullblods spillskjerm som blant annet kan by på 144 bilder i sekundet og samtidig skilter med lav responstid. Dette er en skjerm som beit godt fra seg når vi hadde den inne til test, hvor blant annet fargene var meget presise selv om skjermen har et TN-panel.

SSD

Crucial MX300 275GB

Crucial MX300 275GB

Med 275 GB å by på er MX300 den SSD-en her som har høyest kapasitet i prisklassen under 1000 kroner. Den er langt fra raskest når det kommer til oppgitt og målt sekvensiell toppfart, men holder seg likevel med fint selskap når vi ser på hva den takler i praksis.Når vi i tillegg kan plukke opp denne til en relativt rimelig penge er Crucial MX300 en SSD som kommer høyt opp på vår liste over anbefalte SSD-er.At Crucial i tillegg har lagt med en kode til kloneprogramvaren Acronis True Image HD og en fôringsramme til 9,5 millimeter, teller også positivt.Se våre andre anbefalinger for raskere SSD-er »

Spillmus

Corsair M65 Pro RGB

Corsair M65 Pro RGB

fra 699:-

Hvis du ikke trenger mange ekstraknapper for flere spilltyper, men først og fremst skal spille FPS-spill kan Corsair M65 Pro RGB være verdt å sjekke nærmere. Den er komfortabel, luftig og kommer med programvare som er veldig godt egnet for jobben.

Logitech G502 Proteus Spectrum

Logitech G502 Proteus Spectrum

fra 597:-

Logitech G502 Proteus Core utmerker seg på flere måter mot konkurrentene i vår stortest av spillmus. Den har flest knapper, god layout og overlegent best programvare. Den har også den beste ergonomien, spesielt for spillere som liker et fullhåndsgrep. Dette gjør den også godt egnet for andre dataoppgaver enn bare spilling, som kan være særlig aktuelt for spillere som jobber og surfer en del på PC-en i tillegg.

Sporing av kjæledyr

Sporing av barn

Xplora GO

Xplora GO

GPS-sporing er en tydelig trend i år, og mens du en stund har kunnet spore kjæledyret ditt er det nå barnas tur til å bli holdt øye med også etter at de runder hushjørnet eller beveger seg ut av nabolaget. Kanskje litt i en gråsone for enkelte å spore sitt eget barn som en hund eller katt, men så må vi nok erkjenne at det er tider og stunder der dette kan ha sin funksjon.Xplora Smartklokke er en sporingsklokke som altså lar deg se hvor barnet oppholder seg til enhver tid. Posisjonsangivningen er ikke helt nøyaktig, men gir en god pekepinn på hvilken gate eller område poden har tilhold i. I tillegg lar klokken deg ringe den opp eller bli oppringt fra for å gi beskjeder. Xplora-klokken kommer nemlig ferdig satt opp med et abonnement som dekker alt du trenger av kommunikasjon mot GPS og telefonkontakt.På Xplora-klokken har du stålkontroll på hvem som får opprette kontakt med barnet via klokken. Ikke minst er denne sporingsenheten lett å bruke også for barnet, ettersom den har en lettfattelig berøringsskjerm der enkelte konkurrenter kun har knapper for betjening.

Muttertrekker

Ryobi One+ R18IW3-0 18V (Uten batteri)

Ryobi One+ R18IW3-0 18V (Uten batteri)

fra 1290:-

Det er vinter, men plutselig stikker sola og våren frem igjen og det blir atter tid for hjulskift. Ryobis muttertrekker er vinneren av vår samletest og gjør seg godt som julegave ettersom den er godt plantet i forbrukersegmentet og relativt billig.Maskinen har tre momentinnstillinger og det er veldig bra. Det gjør at du kan stille inn maskinen på laveste moment, som er 180 Nm, og sørge for at lettmetallfelger ikke dras til for hardt. Samtidig er 400 Nm kraftig nok til å løsne alle muttere som er satt på med riktig moment.Maskinen er solid bygget og har et gummiert grep som er godt å holde i. Den er neppe i nærheten av så solid at den kan brukes på et verksted, men den er mer enn god nok til å holde i mange år med normalt bruk hos en gjør-det-selv-person. Pluss for at den lyser opp arbeidsområdet godt med tre sterke LED-lys og godt utvalg av batterier i flere kapasiteter.Les vår stortest av muttertrekkere for flere alternativer og gode tips »

annonse