På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Vi har testet nesten 50 trådløse hodetelefoner. Dette er våre anbefalinger
Uansett om du har 500, 1500, 3000 eller 5000 kroner å bruke.
Etter at Apple satte fart i overgangen til trådløse hodetelefoner tidligere i år, satte vi i Tek oss et slags mål om å gi leserne en noenlunde komplett testdekning av de trådløse hodesettene på markedet.
Det er tross alt fortsatt et segment som i kvantitet er langt mindre enn det trådbaserte, i alle fall enn så lenge. Det gjør dermed at det er mulig å dekke en større andel enn for hodetelefoner med tråd.
Til sammen har vi lyttet på nærmere 50 sett, fordelt på øreplugger, hodetelefoner over og under 2000 kroner, hodetelefoner med aktiv støykansellering og til sist et sett fullstendig uten tråd.
Noen tips
- Tenk over hva som er bruksområdet til hodetelefonene du kjøper. Om de er ment for trening bør du kanskje ha et sett som er svetteresistent og sitter ekstra godt fast i ørene. Om du reiser mye bør du kanskje vurdere å legge noen ekstra kroner i et sett med aktiv støykansellering.
- Tenk på hvilken formfaktor du foretrekker. Øreplugger er ekstremt portable og kan gi deg veldig god lyd i en minimal pakke, og mange av dem er også godt egnet for trening. On-ear er gjerne også små og praktiske, men gir ikke den samme lydisolasjonen som verken kanalplugger eller around-ear-hodetelefoner. Det gjør at lyden er ekstra sårbar for støyen rundt, og on-ear-hodetelefoner lekker gjerne også mer lyd ut enn alternativene.
- Tenk på hvor god batterilevetid du trenger. De minste trådløse ørepluggene har bare 4-5 timer batterilevetid, mens noen av de større settene har oppi 40 timer. Hvor ofte orker du å lade?
- Sjekk kodek-støtten. iPhone bruker AAC som kodek på all lyd som leveres ut, mens de fleste Android-telefoner støtter Aptx. I praksis er det ikke så stor kvalitetsforskjell på disse, men enkelte hodetelefoner støtter ikke Apple-løsningen, og låter derfor bedre på Android, etter vår erfaring. I våre tester har det vist seg at de skikkelig gode hodetelefonene låter veldig bra på begge plattformer, men det er likevel verdt å huske på.
- Komfort er individuelt, så om du har anledning, gå gjerne i butikken og prøv ditt utvalgte sett på hodet før du endelig bestemmer deg. Klemmer de akkurat passe? Er vekten ok? Passer kontroll-løsningen deg godt? Slike ting er vesentlig for bruksopplevelsen, så dette bør du se på før du trykker på kjøp-knappen.
Så til anbefalingene.
Rundt 500 kroner
Et rivende godt hodetelefon-kjøp
Jabra Move
I denne klassen er det strengt tatt ikke veldig mange par å ta av, men paradoksalt nok er det her vi finner ett av de som har tatt redaksjonen mest med storm. Om du har fulgt med på Tek.no i det siste vet du sikkert at det er Jabra Move vi snakker om.Disse on-ear-hodetelefonene leverer lyd som låter langt dyrere enn det den faktisk er. De er rike på detaljer, har en flott dynamikk og en punchy og stram bass i bunn. De låter faktisk så bra at vi kåret dem til best i test da vi testet hodetelefoner helt opptil 2000 kroner.Jabra Move ser elegante og stilige ut, veier lite og tar liten plass i veska. De er stort sett komfortable å ha på, selv om vi syntes de klemte litt hardt i starten.Move selges stort sett til 595 kroner rundt omkring, men i perioder har vi sett dem så lavt som til 399 kroner. Det er intet mindre enn et kupp.
Billige trådløse øreplugger
Sony SBH70
Om du vil ha det enda mindre enn Jabra Move må du gå for øreplugger, og da er det ikke så veldig mye å velge blant i denne prisklassen. Sonys SBH-70 ser i praksis ut som en variant av Apples Earpods, og er av typen som ikke dyttes helt inn i øret, men heller hviler ved inngangen til ørekanalen.De sitter veldig godt på plass i ørene, og de er så lette at du nesten ikke merker at du har dem på deg. Det gjør at de er veldig komfortable i bruk, og de sitter også bom fast selv på løpetur. Lyden er god, om enn litt lav, med fin balanse mellom de ulike delene av registeret.Vi skulle gjerne også hatt litt mer krisphet og oppløsning i diskant og øvre mellomtone, men det låter behagelig og utfordrer ikke ørene dine på noe vis. Alt i alt et godt valg om du ikke liker kanalplugger, og de fleste butikkene ser ut til å ha priset dem under 500-lappen nå for tiden.
Rundt 1000 kroner
Perfekt passform og god lyd
JBL Reflect Mini BT
JBLs enkleste bluetooth-plugger har vært innom mange ører i redaksjonen, og hos alle sitter de bom fast fra første stund. Det er slett ikke vanlig blant øreplugger, og de sitter akkurat like godt på løpetur. Vi har prøvd.De låter svært velbalansert, og detaljert og veloppløst over hele linja, men har kanskje ikke like mye basspunch som enkelte av de andre ørepluggene vi har testet. De kan også bli litt i lyseste laget på enkelte låter, men dette låter likevel svært bra. Batteritiden er dessuten gode åtte timer, og lading gjøres enkelt i en microUSB-port på fjernkontrollen.Enten du skal ha øreplugger til trening eller bare trådløse øreplugger: JBL Reflect Mini BT løser oppgaven utmerket, og det uten å ruinere deg - de fås nemlig til under 900 kroner for tiden.
Billig støykansellering
KitSound Immerse
Om du gjerne vil ha støykansellering, får du Kitsound Immerse til under tusenlappen - selv om det foreløpig ser ut som om disse er rimelig vanskelige å finne tak i i Norge.De er komfortable å ha på, og støykanselleringen fungerer faktisk ikke så verst, selv om den ikke er på nivå med hva for eksempel Bose og Sony får til med sine (langt dyrere) modellerLyden er heller ikke så verst. Instrumentseparasjonen er fin, lydbildet er luftig og lyden rik på detaljer. Samtidig er de ganske forsiktige i bassgjengivelsen, mellomtonen er litt på den flate siden og noen vokaler mangler fylde og låter litt i overkant syntetisk og kjølig.Batteritiden er på snaue 12 timer med støykanselleringen aktivert, noe som ikke er all verden, men når vi samtidig tenker på prisen er det til å leve med. Alt i alt mye for pengene, og støykanselleringen er definitivt en bonus.
Rundt 1500 kroner
Treningsplugger som også fungerer godt til hverdags
Jabra Sport Pulse
Jabras toppmodell innenfor sportsplugger, Sport Pulse, er vår definitive favoritt innenfor trådløse øreplugger. De låter først og fremst svært bra, med flott balanse og fin kontroll i toppen.De med fordel vært enda litt mer veloppløst på lyse vokaler, men lydbildet er luftig og gir god plass til de ulike frekvensområdene. Bassen er på sin side litt for lett for manges smak, uten at det betyr at de ikke har «oomph» å by på. Når vi skal skal trene hardt hadde vi likevel satt pris på litt mer trøkk.Jabra Sport Pulse sitter veldig godt i ørene, spesielt om du bruker litt ekstra tid på å finne den kombinasjonen av vinger og puter som passer akkurat for deg. De har innebygget pulsmåler, og Jabras Sport-app er faktisk ganske bra.Siden vi testet har de også falt litt i pris, og fås i skrivende stund til under 1300 kroner.
Hodetelefonene som har "alt"
Plantronics Backbeat Pro
Hvis det finnes en MacGyver-variant som har løsninger for omtrent alt på hodetelefonmarkedet, må det være Plantronics Backbeat Pro. De er enormt store, og har et utall knotter, knapper og hjul som kan vris på, i tillegg til aktiv støykansellering. Vekten stopper på relativt massive 340 gram, men de er likevel rimelig komfortable å ha på, med svært myke øreputer og god polstring rundt hodebøyla. Dette er likevel langt unna hodetelefoner for løping - de hopper rundt på hodet om du prøver.Backbeat Pro har et svært luftig og fint lydbilde, med en tung basslinje i bunn, fin dynamikk i mellomtonen og brukbart med detaljer i toppen. De har også svært god kontroll på diskanten, slik at det aldri låter skjærende eller vondt. Bassgjengivelsen er i noen tilfeller litt i overkant, slik at det tar litt over i lydbildet, men liker du godt med bass, så er dette et hodesett for deg.Batteriet holder også ut i solide 24 timer, og bluetooth-antenna virker å være kraftigere enn på svært mange av konkurrentene. Samtidig koster de ikke mer enn 1400 kroner, og for det får du virkelig et hodesett som kan det aller meste - og låter godt, attpåtil.
Under 3000 kroner
Kanskje de beste trådløse pluggene vi har hørt
B&O Play BeoPlay H5
Bang&Olufsens H5 har en gåsehudfaktor ingen av de andre trådløse ørepluggene vi har testet har vært i nærheten av. Det skyldes først og fremst en enorm oppløsning og kontroll i toppen, og det gjør at musikken når helt inn i margen når volumet skrus opp. Bassen er på sin side ikke den aller tyngste, men er stram og presis og komplementerer resten av lydbildet fint.De er imidlertid ikke så enkle til å få til å sitte i ørene, så de egner seg nok best for stilllesitting og kontorlytting. Uten ørevinger er de i alle fall helt ubrukelige til trening.Vår anbefaling: Gå til en forhandler og prøv dem på. De koster cirka 2500 kroner.
Mange funksjoner og god lyd for pengene
Plantronics BackBeat Pro 2
I likhet med forgjengeren over er Backbeat Pro 2 et stort og litt uhåndterlig hodesett, men det er i alle fall noe mer kompakt enn forgjengeren.Også her får du den smarte funksjonen som pauser musikken når du tar hodesettet av hodet. Lyden er varm og behagelig, med ganske tung og potent bass - som riktignok kan bli litt i overkant dominerende for noen. Lydbildet er luftig og fint, og som forgjengeren har de svært god kontroll i toppen. De lekker også litt mindre lyd.Støykanselleringen fungerer også godt, og Backbeat Pro 2 holder i hele 24 timer på batteri. For under 2500 kroner får du mye hodetelefoner for pengene.
Tøff retro-design og god lyd for pengene
Sennheiser Momentum Wireless
Sennheisers Momentum Wireless er generelt godt omtalt i pressen. Kombinasjonen av lav vekt og god polstring gjør dem komfortable å ha på over lengre tid. Støykanselleringen er god, om enn ikke helt på nivå med de aller beste.Lyden er også på et høyt nivå. De er varmere i klangen enn sine brødre, og er også godt balansert igjennom hele registeret. Mellomtonen er et snev kraftigere og varmere enn hva tilfellet er med en del andre Sennheiser-hodetelefoner. Diskanten er derimot litt mer sjenert, og vi skulle gjerne sett denne mer frempå.Batteritiden er dessuten god og de lekker lite lyd til omgivelsene. Momentum Wireless koster i skrivende stund rundt 2800 kroner.
Under 4000 kroner
Lekkert utseende, fenomenal lyd
B&O Play BeoPlay H7
Bang&Olufsens Beoplay H7 er vårt definitive førstevalg i denne prisklassen, i alle fall såfremt du ikke har behov for aktiv støyreduksjon. De har et særpreget og etter vår mening lekkert utseende, med eksklusive materialvalg over hele linja.Komforten er helt upåklagelig, og samtidig er batteritiden god, med rundt 20 timer på hver lading.Lydkvaliteten er likevel det som skiller H7 fra røkla. Her får du et hodesett som takler de aller fleste musikksjangre, og i tillegg byr på et stereoperspektiv av ypperste klasse. Bassen er rask og tørr, men ikke mer dominerende enn at den komplementerer mellomtone og diskant på en god måte. De lar seg heller ikke vippe av pinnen uansett hvor høyt opp du skrur volumet. Resultatet er ren lydglede som passer de aller fleste former av musikk.De koster imidlertid tett oppunder 3800 kroner.
Fantastisk støykansellering - bedre lyd enn før
Bose QuietComfort 35
Bose er gjerne det sikreste valget om du er på jakt etter støykansellering i toppklassen. Lyden har vi tidligere vært litt mer skeptisk til, men dette er bedret noe i den trådløse modellen QuietComfort 35. Som tidligere er komforten helt på topp, selv om de kan bli litt varme og tette om du bruker dem over lengre perioder.Lyden er velbalansert, med en potent og fremtredende bass. Spesielt diskanten har blitt skarpere og mer detaljert enn hva tilfellet har vært med en del av Boses tidligere støyreduserende hodetelefoner, men sammenliknet med Sonys MDR-1000X mangler de mulighet for å justere støykanselleringen manuelt.De har heller ikke helt den samme luftigheten i lydbildet, og lyden er totalt sett mange hakk bak vår støyreduserende favoritt fra Bang&Olufsen.
Traust, men sikkert valg
Sennheiser PXC 550
Sennheisers nye støyreduserende modell kan by på litt mer aggressiv støyreduksjon enn den litt eldre Momentum-serien, men når likevel ikke helt opp til de aller beste fra Bose og Sony.Komforten er høy, og hodesettet er veldig nøytralt utformet. Det kan være både et pluss og et minus.Ved nøytrale innstillinger låter PXC 550 litt klinisk, med god presisjon og nøyaktighet, men mangler kanskje litt på trøkk og engasjement. Dette kan du imidlertid justere noe med den tilhørende appen.PXC 550 er også helt i toppen på batteritid. De holder opp mot 30 timer på en lading.
Når prisen ikke er en faktor
Vår absolutte favoritt innenfor trådløse hodetelefoner
B&O Play BeoPlay H9
Bang&Olufsens Beoplay H9 er veldig nært betegnelsen de ultimate hodetelefonene, og de koster attpåtil ikke mer enn at mange kan ta seg råd til det om de prioriterer god lyd.Utseendet er stort sett det samme som lillebror H7, kun med en litt annerledes fargepalett. Det betyr også at komforten er helt i toppklasse, i tillegg til at materialvalgene er eksklusive. Kort fortalt: Dette er både et hodesett som ser veldig bra ut og kjennes veldig bra å ha på.H9 har også fått aktiv støykansellering, og denne er litt annerledes enn en del andre vi har testet. Når vi går rundt i bymiljøer så blokkeres mye av støyen vekk, men likevel trenger enkelte lyder igjennom, noe som gjør deg litt mer på alerten der du går.Du hører nemlig lyder som dekkstøy i det fjerne, noe som gjør det enklere å følge med i trafikken. Denne støykanselleringen er ellers av den behagelige typen som ikke lager uønsket sus eller støy i klokkene når funksjonen er aktivert.Lydkvaliteten er likevel det som gjør at H9 skiller seg ut fra mengden. Her får du en lytterglede som ingen av de andre klokkene klarer å gi deg, en fantastisk balanse mellom de ulike registrene som gir deg en lydopplevelse vi knapt trodde var mulig via en trådløs overføring.Rett og slett helt rått fra B&O, og en lydkvalitet som er helt overlegen konkurrentene i denne klassen.
Den aller beste støykanselleringen
Sony MDR-1000X
Sonys MDR-1000X kom som en frisk vind i høst og overtok støykanselleringstronen fra Bose. Den er minst like kraftig som det Bose leverer, i tillegg til at den kan justeres opp eller ned etter behov.Dessuten har klokkene hendige tilleggsfunksjoner, der du blant annet kan legge hånden på den ene klokken for å høre hva som foregår rundt deg. Da senkes lyden på musikken kraftig, og samtidig aktiveres de utvendige mikrofonene for å fange opp lyder fra omgivelsene.Lyden er det lite å utsette på. Stereoperspektivet til MDR-1000X er stort og luftig, og klangen i klokkene er det lett å bli glad i. Her får du en tørr og potent bass, samtidig som mellomtonen og diskanten henger godt med. Overtonene er kraftige og detaljerte uten at det føles skrikende å høre på, selv om det fortsatt er et godt stykke opp til B&O H9. Har du en telefon med Sonys egen LDAC-teknologi kan du også få en ekstra liten boost.Batteritiden er på cirka 20 timer før du må lade, og MDR-1000X koster cirka 4200 kroner i skrivende stund.