Til hovedinnhold
AnbefalingSpilleren

Dette er PC-en for deg som elsker å spille

Her er oppsettet for deg som ønsker en flott spillmaskin.

«Spilleren» er en anbefaling for deg som vil ha den best mulige datamaskinen til under 12 000 kroner, med hovedvekt på spilling.

Det finnes en rekke ferdigbygde maskiner på markedet fra ulike aktører, i tillegg til at flere nettbutikker tilbyr å bygge en egen maskin for deg. Likevel er det å bygge en datamaskin såpass moro og lærerikt at du like gjerne kan gjøre det selv.

Fordelen med å bruke en nettbutikk til å bygge maskinen for deg er at du får en komplett og testet maskin, der du bare kan reklamere til en nettbutikken om noe er galt.

Likevel er slettes ikke vanskelig å bygge sin egen datamaskin:
Slik bygger du din egen PC »

Skikkelig med kraft under kabinettlokket

Den kanskje viktigste komponenten i spillerens PC er skjermkortet. Her har vi satt opp et Asus Radeon R9 290 DirectCU II OC, hvilket gir topp ytelse til en relativt grei pris. Skjermkortet bruker siste skrik innen grafikkprosessorer, nemlig AMDs Radeon R9 290. I tillegg har Asus gitt kortet en egen kjøler, som kjøler bedre samtidig som den er mer stillegående enn referansekjøleren.

Saftig skjermkort fra Asus.
Et passende hovedkort – Asus ROG Maximus VII Ranger.

Likevel er det slik at det ikke hjelper med et kjapt skjermkort hvis ikke prosessoren i systemet henger med. Vi har utrustet datamaskinen med en Intel Core i5-4690K. Denne prosessoren gir enormt mye kraft og ytelse for pengene, og baserer seg på Haswell Refresh-arkitekturen som Intel kom med tidligere i år.

Hovedkortet er selve grunnpilaren i enhver PC. Vi kan anbefale Asus Maximus VII Ranger for spilleren. Her får du et skikkelig gjennomført hovedkort med en rekke utvidelsesmuligheter, både om du vil ha flere skjermkort for å kjøre SLI, eller om du vil ha mange lagringsenheter.

Vi har paret hovedkortet med 8 GB DDR3-2400-minne fra Kingston, som sørger for at de nyeste spillene lastes raskt og fører til minimal harddiskaktivitet med dertil fall i spillflyten.

Stilrent kabinett

Fractal Design Define R4.

Vi har valgt å utstyre spilleren med et kabinett fra Fractal Design, nemlig klassikeren Define R4. R4 indikerer at dette er fjerde utgaven av Define, og kabinettet er både praktisk i bruk og en fryd for øyet. For strømforsyning kan vi anbefale en støysvak høykvalitetsmodell fra Cooler Master, som leverer nok kraft for de aller fleste oppsett.

Mange spill tar opp endel plass, spesielt siden dagens spill gjerne er ekstra grådige på lagringsplassen. Vi har derfor gravd litt ekstra dypt i lommeboken, og funnet frem en SSD med hele 500 GB lagringskapasitet. Modellen vi snakker om er Samsung 840 Evo, som tilbyr knallgod ytelse til en relativt grei pris. Vil du spare noen kroner er det ikke noe i veien for å velge en modell med litt lavere kapasitet.

Denne gangen har vi også tatt med både mus og tastatur, men om du allerede har dette sparer du raskt en tusenlapp på å fjerne det fra oppsettet under. Produktene vi har plukket ut er tastaturet K65 fra Corsair og musen Naos 7000 fra Mionix. Begge to yter bra, og gir mye for pengene.

Når det gjelder operativsystem for spilleren har vi satt opp Microsoft Windows 8, i form av Windows 8.1.

Vi anbefaler at spilleren selv velger ut hva slags skjerm som ønskes. Ta en titt på vår skjermanbefaling.

annonse