Tek.no

Anbefaling

Julegavekameraer - del 8

18 Des 2005 11:45

Akam har ikke testet dette kameraet, men basert på spesifikasjonene, prisen og bilder vi har sett fra det, kan ikke dette bli helt feil, hvis man er ute etter et kamera til sitt barn.

Et kamera med autofokus, 3x optisk zoom og en oppløsning på 3 megapiksler, til rett over 1000 kroner, er et særdeles fornuftig tilbud. Man kan selvfølgelig få billigere analoge kameraer, men da vil besparelsen fort bli spist opp av utgiftene til film og framkalling. Det finnes også billigere digitalkameraer, men da gjerne uten autofokus, som kan vesentlig redusere skarpheten i bildene.

Sammenliknet med forgjengeren C-360, har det skjedd noen forringelser. LCD-skjermern har krympet fra 1,8 til 1,5 tommer, men det er ikke utelukkende negativt, for oppløsningen har økt til 130 000 piksler, noe som er en kraftig forbedring. Og kombinasjonen av høy liten skjerm og høy oppløsning, gjør at bildet på skjermen blir skarpt og fint.

Det er også verdt å merke seg at kameraet har en ganske god makrofunksjon som kan ta bilder ned til 2cm fra motivet.

Kameraet har automatisk ISO. Høyeste ISO-verdi er 250, mot 400 på forgjengeren. Men har man kun planer om å ta bilder i godt lys, har det lite å si. Endringen skyldes at for å kunne gjøre kameraet mindre, har man også redusert størrelsen på bildebrikken, noe som fører til mer bildestøy. Dette er særlig merkbart ved høyere ISO-verdier.

En videofunksjon uten lyd, og med en oppløsning på bare 320 x 240 er et godt stykke dårligere enn det som er vanlig på dyrere kameraer.

Men totalt sett, byr Olympus C-370 Zoom på noen gode spesifikasjoner til en gunstig pris. Og vurdert opp mot prisen, er kameraet et godt forslag til digitalkamera til barna, og får derfor vår anbefaling.

Se også artikkelen "Gi småbarna digitalkamera"

Les også
Gi småbarna digitalkamera
annonse