Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

AnbefalingUtgående produkter

Disse får oppfølgere nå, derfor kommer prisene til å stupe

Denne uken ramler det inn med nyheter fra IFA som vil gi prisras på dagens dingser.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Denne uken går den store IFA-messen av stabelen i Berlin. Det betyr at nye imponerende TV-er, telefoner, datamaskiner og diverse duppedingser vil bli avduket på løpende bånd.

Slike nyslipp kan jo få enhver teknoglad nordmann til å frykte for finansene fremover, men der vi normalt bare skriver om nye produkter tenkte vi denne gang at det kunne være interessant å besøke igjen noen av testvinnerne våre fra det siste året. De som fortsatt holder god stand i markedet og som sannsynligvis vil falle markant i pris de neste ukene og månedene fordi nye modeller med mer «bling» og generell stas er på vei.

Vi har satt opp en oversikt med ni interessante produkter å følge med på. Samtlige ryktes å få etterfølgere på IFA-messen, og de store kjedene og nettbutikkene vil da være interesserte i å selge ut dagens modeller. Forhåpentligvis til gode tilbud (om de ikke allerede er i gang).

Finner du et interessant produkt i oversikten vår og tenker at prisen fortsatt er litt høy anbefaler vi at du setter opp et prisvarsel på det. Da kan du motta en e-post når prisen for eksempel har beveget seg 15-20 prosent lenger nedover.

Apple iPhone X (10) 64 GB
Apple iPhone X 64GB

Apple iPhone X (10) 64 GB

fra 3490:-

Testkarakter: 10/10Lansert: November 2017Pris ved lansering: 11 000,-Pris nå: 9700,-Erstattes av: Apple iPhone XI (Ubekreftet)iPhone X er den første iPhonen med heldekkende skjerm på forsiden, noe som får den til å se langt mer moderne ut enn iPhone 8-modellene med gigantiske rammer rundt panelet.Telefonen kommer med FaceID, som logger deg inn bare ved å se på skjermen. Ettersom hjemknappen er borte er navigasjonen i enda større grad enn tidigere basert på sveiping, men dette fungerer veldig godt. iPhone X lar deg også knipse bilder med to linser, en vidvinkel og en 2x zoom-linse for ting som er lenger unna.iPhone X er fortsatt, snart et år etter lanseringen, den raskeste mobilen på markedet. Batteriet holder det dessuten gående i inntil et par dager på en opplading ved moderat bruk.Nå som det snart er duket for ny iPhone-lansering er det ventet at Apple vil sette ned prisen for dagens iPhones med en tusenlapp eller to. Det høres kanskje ikke all verden ut, men husk på at nye iPhones ofte blir enda dyrere enn telefonene de erstatter.Les testen av Apple iPhone X her »

FitBit Charge 2
Fitbit Charge 2

FitBit Charge 2

fra 2692:-

Testkarakter: 9/10Lansert: Oktober 2016Pris ved lansering: 1200,-Pris nå: 1150,-Erstattes av: Fitbit Charge 3Fitbit Charge 2 er et meget gjennomført aktivitetsarmbånd som har arvet en rekke funksjoner fra sine forfedre. Det er svært kompakt, og reimen er nå mulig å bytte ut om den blir slitt eller du vil ha en som er litt mer spennende eller passende utenfor treningsarenaen.Brukervennligheten ligger sentralt i både appen og selve båndet, og Charge 2 er blant de letteste og smidigste på markedet å bruke. Når det kommer til pulsmålingen overrasker også Charge 2 i positiv forstand.Les testen av Fitbit Charge 2 her »

LG V30
LG V30

LG V30

Testkarakter: 9/10Lansert: Oktober 2017Pris ved lansering: 9000,-Pris nå: 5000,-Erstattes av: LG V40 (Ubekreftet)Med V30 gikk LG sine egne veier på flere punkter, samtidig som de følger de viktige trendene i markedet der heldekkende skjerm kanskje er den viktigste akkurat nå. Bildekvaliteten på skjermen er blant det beste vi har sett, og den imponerer spesielt når man titter på HDR-video med store mengder lys og kontrast i bildet.Det LG V30 virkelig skiller seg ut på er kamera og lyd. Inni telefonen er det en kraftig forsterkerløsning som sammen med hodetelefonkontakten sørger for at mobilen kan drive hodetelefoner som vanligvis er altfor tungdrevne for annet enn stasjonære forsterkere. Løsningen fungerer særdeles godt, og inkluderer en rekke måter å fininnstille lyden på. Et knallbra sett ørepropper fra Bang & Olufsen følger dessuten med.Kameraet tar gode bilder også når det er litt mørkt, og om du tar opp video kan du faktisk korrigere farger mens du tar opp. Det er sjelden kost.Les testen av LG V30 her »

Motorola Moto X4 64GB
Motorola Moto X4

Motorola Moto X4 64GB

Testkarakter: 8,5/10Lansert: November 2017Pris ved lansering: 4000,-Pris nå: 3000,-Erstattes av: Motorola Moto X5 (Ubekreftet)Hvis du synes mobiltelefoner er uholdbart dyre i disse dager, er Motorola kanskje mobilprodusenten for deg.Her får du kort fortalt en pen og vanntett glassdesign, raffere innmat enn den aller billigste G5-serien byr på og et ekstra påkostet kamera.Det er i praksis bare et par ting å irritere seg litt over på denne telefonen. Den har ikke den nyere designtrenden med rammeløs design, og Motorola ser ut til å jobbe seg litt bort fra den rene Android-looken de tidligere har hatt.Les testen av Motorola Moto X4 her »

Samsung Galaxy Note 8 64GB
Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 64GB

fra 5882:-

Testkarakter: 9/10Lansert: September 2017Pris ved lansering: 9500,-Pris nå: 6800,-Erstattet av: Samsung Galaxy Note 9De to store forskjellene i forhold til Galaxy S8 finner du i form av den digitale S-pennen som følger med Note, samt et kamera med to linser på baksiden som fungerer veldig godt. Kameraet kombinerer for øvrig kamerabrikken fra Galaxy S7 og S8 med et ekstra kamera som gir to ganger zoom. Ellers kommer Note 8 med en 0,1 tommer større skjerm enn Galaxy S8 Plus.Den store stjernen her er den digitale S-pennen som lar deg gjøre en rekke ting på telefonen, og så godt som samtlige virker gjennomtenkte og nyttige. Pennen er behagelig å bruke, og har en jevn og god motstand i skjermen slik at den føles mer som en ordentlig penn mot papir.Les testen av Samsung Galaxy Note 8 her »

Samsung Gear S3 Frontier
Samsung Gear S3 Frontier

Samsung Gear S3 Frontier

Testkarakter: 9/10Lansert: August 2016Pris ved lansering: 3700,-Pris nå: 2900,-Erstattes av: Samsung Galaxy WatchSamsung lager med Gear S3 sin beste smartklokke så langt, skriv vi i den originale testen vår. Klokken er storvokst av seg og vil ikke passe alle håndledd, men urkassen er robust utformet i metall og har en komfortabel gummireim i standard størrelse.Brukermessig er Gear 3 en fryd å bruke takket være den omsluttende urkransen som du bruker til å bla deg frem og tilbake med. Klokken fungerer som en fullverdig forlengelse av smarttelefonen din, hvor du kan motta varsler, samtidig som du kan ringe eller motta samtaler og svare på meldinger. Både høyttaler og GPS er innebygget, og i forhold til forgjengeren er batteritiden forbedret til inntil fire dager ved lett bruk eller to dager med mye bruk.Les testen av Samsung Gear S3 Frontier her »

Samsung «The Frame» 55-tommer

Samsung The Frame UE55LS03N

Testkarakter: 9/10Lansert: Juli 2017Pris ved lansering: 19 000,-Pris nå: 17 000,-Erstattes av: Samsung The Frame LS03NSom tradisjonell TV er The Frame ganske god. Men det er ikke bare en vanlig TV, for denne skilter med en egen kunstmodus med skyhøy «WAF»-faktor.Alle som tittet innom testlabben vår under testingen har latt seg fascinere av kunst-modusen som får det til å se ut som det henger et kunstverk, og ikke en TV, på veggen.LCD-panelet kan nemlig dimmes så langt ned at TV-en ser ut som den er laget av e-papir. Samsung har dessuten skapt et økosystem rundt skjermen som gjør det enkelt for deg å handle eller leie bilder av kjente kunstnere, samt legge inn dine egne. I tillegg kan du kjøpe nye fysiske rammer som passer inn i din stue.Les testen av Samsung The Frame her »

Sony WH-1000XM2
Sony 1000X M2

Sony WH-1000XM2

Testkarakter: 9/10Lansert: Oktober 2017Pris ved lansering: 3700,-Pris nå: 2900,-Erstattes av: Sony 1000XM3Da Sony lanserte dagens M2-modell i 1000X-serien raste den originale 1000X straks i pris. Under årets IFA-messe trakk Sony den tredje generasjon av hodetelefonene, M3, opp av hatten og vi håper at historien om prisraset vil gjenta seg.1000X M2 har til nå vært Sonys beste trådløse øreklokker med aktiv støydemping, og da vi testet dem kalte vi dem også de aller beste i klassen. De har 50 prosent bedre batteri enn forgjengeren og innebygget trykkutjevning, noe som er kjekt om du bruker dem om bord på fly.Hodetelefonene har god lyd, og skiller seg særlig ut fra hva erkerivalen Bose tilbyr ved å løfte frem flere detaljer i de lyse områdene.Les testen av Sony 1000XM2 her »

Sony Xperia XZ2 Dual H8266
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 Dual H8266

Testkarakter: 8,5/10Lansert: Mars 2018Pris ved lansering: 8000,-Pris nå: 6500,-Erstattes av: Sony Xperia XZ3 Sonys Xperia-modeller har vært ålreite, men trauste, i en årrekke. Dette endret seg med Xperia XZ2, som fikk en skjerm som tok opp mer av plassen på fremsiden sammen med en tydelig designendring slik at man ikke trengte forstørrelsesglass for å skille den fra forløperne lenger.I forhold til de tidigere modellene i serien har Sony lyktes bedre med kameraet, og telefonen kommer nå med en hurtiglader i esken.Les testen av Sony Xperia XZ2 her »

annonse