Til hovedinnhold
AnbefalingUte etter et billig kompaktamera?

Dette er billigkompaktene vi anbefaler

Her får du aller mest for lite penger

Canon / iStock, nr 000020705889

[Akam.no]: Det er ikke alltid like enkelt å finne frem i jungelen av kameraer og annet fotoutstyr, men dette kan vi hjelpe deg med. Fremover kommer vi til å oppgradere anbefalings-seksjonen vår, og når dette arbeidet er i havn vil du enkelt og greit finne ut hvilke kompaktkameraer, systemkameraer, objektiver og minnekort vi anbefaler for forskjellige brukere.

Siden det er semesterstart begynner vi med anbefalingene for deg som har dårlig råd:

Raka fant og pengelens

Er du dønn blakk men MÅ likevel ha et kamera, har du i dag langt flere muligheter enn for kun få år siden. Prisene synker stadig, samtidig som kvaliteten går opp, men det er naturligvis fremdeles begrenset hvor gode kameraer det er mulig å få for småpenger. Her er noen forslag til rundt tusenlappen:

Canon Ixus 220 HS
Til denne prisen er Canon Ixus 220 HS et regelrett varp. Dette er et lite og stilig kamera med 12 megapiksler oppløsning og hele 24 mm vidvinkel. Med en største blender på f/2.7 på vidvinkel er det faktisk også ganske lyssterkt. Takket være størrelsen glir det lett ned i en lomme, men likevel kan det ta video i FullHD-kvalitet.

Her kan du lese mer om Canon Ixus 220 HS.

Samsung ST77 er et annet alternativ som faktisk er enda litt mer lyssterkt enn Ixus 220 HS. Det har også noe høyere oppløsning, men kun på stillbilder. Skal du ta opp video med dette må du nøye deg med 720p, men også dette vil gli lett ned i en lomme.

Casio Exilim EX-ZS100 er en del større, og ikke fullt så lyssterkt med f/3.0 som største blender, men til gjengjeld kan det stille med hele 12,5x zoom der de andre må gi seg på 5x. Også her er imidlertid beste videokvalitet 720p, mens oppløsningen er 14 megapiksler i stillbildemodus.

Her kan du lese mer om Casio EX-ZS100

Varpet

Vi kan ikke ta Canon Ixus 310 HS med i anbefalingene som sådan, siden vi er usikre på om dagens pris vil holde seg, men samtidig er den prisen man nå for tiden må ut med for dette kameraet ALT for god til å gå upåaktet hen. For under tusenlappen får man f/2 som største blender, og et dertil hørende generelt godt kompaktkamera. Canon Ixus 310 HS fikk en velfortjent anbefaling i vår test, og så lenge prisen holder seg så lav som dette, er det vanskelig å få mer for lite penger enn dette.

Les vår test av Canon Ixus 310 HS

I denne nisjen skjer det mye, og det kan være vanskelig å holde øye med hva som er gode kjøp og hva som ikke er det. Som en tommelfingerregel vil du i denne prisklassen få desidert mest for pengene ved å kjøpe utgående modeller like før de forsvinner fra markedet, mens prisen er på sitt laveste. Da får du ikke det siste nye, men har du et stramt budsjett vil du tjene på å ikke satse på det likevel.

Vil du lete litt på egenhånd? I prisguiden finner du prishistorikk og der kan du også bestille prisvarsling på mail, slik at du får beskjed når ditt utvalgte produkt detter ned under en viss pris. Der vil du også finne en oversikt over noen av de største nettbutikkenes tilbud.

annonse