Tek.no

Anbefaling

Michael "Nick" Nichols

Foto: Michael "Nick" Nichols
15 Okt 2007 11:02

Michael "Nick" Nichols er kanskje ikke et kjent navn for våre lesere - han er en stille og rolig kar som trives best i bakgrunnen - men bildene hans har du garantert sett. Han er mannen bak noen av de mest kjente og kjære av National geographics fotografier, og på sin hjemmeside kan du se mange av dem, blant andre det kjente bildet av Jane Goodall som vi har gjengitt ovenfor.

Foto: Michael "Nick" Nichols

Hjemmesiden hans er en skattekiste av bilder og tekster fra hans lange karriære, og her kan du finne mer om hans filosofi og tanker, historier om hans ulike bilder og fotoprosjekter, og refleksjoner over livet som en fotograf som sjelden er hjemme hos familien. På siden sin gir han sine lesere tips om utstyr, oppførsel og karriære, for dem som er interessert i å følge i hans fotospor. For de fleste av oss vil det bli med drømmen, men vi kan i alle fall besøke Nicks hjemmeside og drømme - det er jo alltids noe. Hvis det ikke er nok for deg, kan du jo delta i National Geographics månedlige fotokonkurranse der vinnerbildene trykkes i bladet.

Akams safarifotoguide finner du her.

Foto: Michael "Nick" Nichols
Foto: Michael "Nick" Nichols

Nick er kanskje mest kjent for sitt arbeid med aper og de som arbeider med å bevare dem, men han har også gjort et av verdens største og viktigste fotoprosjekter om tigre. Til grunn for alt hans fotografiske arbeid ligger en stor og grunnleggende kjærlighet til dyr og natur, og ønsket om å forså og bevare dem.

Akams utsendte reiser i dag til Kenya for å møte Nick, og dersom noen av våre lesere har hilsener eller spørsmål til ham, skal vi forsøke å overbringe dem.

Les også
Akamtreff i Kristiansand Dyrepark
annonse

Les også