Til hovedinnhold
AnbefalingDe beste bærbare julegavene

Disse bærbare hører hjemme under juletreet

Vi har samlet et knippe bærbare som garantert får frem smilet hos snille gutter og jenter.

Shutterstock/ Maglara
Anders Brattensborg Smedsrud

Marsipangrisen har ligget ute for salg i en måned allerede, den første snøen har kommet og gått flere steder i landet, og inn til kjøpesenterene er det kø. Det går unektelig mot jul igjen.

Så, har du vært snill i år, eller kjenner du noen andre som fortjener en ekstra fin pakke under edelgrana?

En datamaskin er en perfekt gave. Den er underholdning, læring, og den er nyttig. Alt på én gang. Hyllene bugner imidlertid over av ulike modeller med desto flere merksnodige betegnelser. Det beste er kanskje derfor å heller lete seg frem til den perfekte datamaskinen blant våre få, men gode, forslag for enhver smak.

For den lekne – Yoga 2 Pro

Mange spør seg i disse dager om de virkelig trenger nettbrettet sitt da mobilene har fått så store og gode skjermer. Lenovos Yoga 2 Pro gjør lite for å bedre nettbrettenes kleine situasjon. Denne 13 tommer store bærbare maskinen er nemlig utrolig fleksibel og lar seg faktisk bøye nesten 360 grader slik at du kan bruke den som et nettbrett. – Et litt tykkere og tyngre nettbrett selvsagt, men med muligheten til å stadig bytte mellom bærbar PC-modus og nettbrettmodus skal det godt gjøres å ikke falle pladask for den.

Tastaturet er et av de desidert beste på markedet, skjermen er god og høyoppløst, og maskinen er kraftig nok for de aller fleste oppgaver. Og sjekk den stilige oransje fargen. Den gjør seg enda bedre i virkeligheten enn på bilder.

Etterfølgeren til Yoga 2 Pro er allerede på plass, men det er ikke dermed hugget i stein at denne er et bedre valg. Visst er Yoga 3 Pro både langt tynnere og lettere – og kanskje enda et hakk lekrere – men ytelsen er langt dårligere og du finner ingen nye funksjoner eller muligheter her som ikke gamlefar også mestrer til det fulle. Siden etterfølgeren er på plass får du for tiden Yoga 2 Pro for en ganske fordelaktig slump med mynter.

Finn beste pris på Lenovo Yoga 2 Pro »
Les hele testen av Lenovo Yoga 2 Pro »

Eller vil du betale litt ekstra for nykommerens lekre utseende? »

Lenovos nyeste Yoga Pro er utrolig tynn og har absolutt utseendet med seg. Forgjengeren kan likevel, med sine bedre spesifikasjoner, være et like godt valg.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Asus Transformer Book T100 kan passe for studenter som ikke skal bruke maskinen til tunge oppgaver. Som en bonus kan skjermen løsnes fra tastaturet slik at du sitter igjen med et nettbrett.Foto: Vegar Jansen, Tek.no

For studenten – Asus Transformer Book T100

Det er ikke alle som trenger superkrefter for å komme seg gjennom dagen. For i underkant av tre tusenlapper får du den lette og kompakte Asus Transformer Book T100. Denne lar deg hekte hele skjermen av tastaturet, slik at du kan sitte med et 10 tommer stort nettbrett i neven på noen sekunder.

Tastaturet er imidlertid mindre enn på mange andre bærbare, og maskinen føles litt «plast-aktig». Samtidig skal T100 ha skryt for den gode batteritiden på mellom åtte og ti timer, i tillegg til at den er fullstendig lydløs. Med mindre du skal studere til å bli journalist eller forfatter har du her en gyllen mulighet til å handle en billig elektronisk skrivemaskin, men pass på: Om du venter litt kommer T100 snart i ny og raskere utgave.

Finn beste pris på Asus Transformer Book T100 »
Les hele testen av Asus Transformer Book T100 »

Du bør også sjekke ut vår test av Acers Aspire Switch 10. Switch 10 har sine problemer med designet. Vårt testeksemplar fikk nemlig raskt stygge riper, men for mange kan en svært god pekeplate, og skjermens overlegne lysstyrke – som lar deg bruke hybriden utendørs – veie opp for dette.

Finn beste pris på Acer Aspire Switch 10 »
Les hele testen av Acer Aspire Switch 10 »

For Mac-elskeren – MacBook Pro Retina 13

Ingen slår Apple på byggkvalitet, ei heller skjermkvalitet. Selskapets MacBook Pro 13 Retina gjør alt du ber den om, kanskje med unntak av spill, og er en fryd å jobbe med. Den har verdens beste berøringsflate, et solid tastatur, og du hører så godt som aldri noe til maskinens vifte. Batteritiden er også svært god der den enkelt holder det gående gjennom en helt dag. Vi anbefaler basismodellen på det sterkeste, en modell som er sterk nok for de aller, aller fleste.

Finn beste pris på MacBook Pro Retina 13 »
Les hele testen av Macbook Pro Retina 13 (forrige utgave) »

MacBook Air er også en fin maskin for lettere oppgaver og topper selv MacBook Pro Retinas batteritid. Ingen slår MacBook Air på utholdenhet. Den har likevel et stort ankepunkt, nemlig skjermen. Denne er rett og slett for dårlig i 2014, da konkurrentene både har høyere oppløsning og langt bedre skjermpaneler. Neste år ser det dog ut til at Apple vil svare skikkelig på tiltale.

Finn beste pris på 13-tommers MacBook Air »
Les hele testen av MacBook Air »

Asus G750. En ny utgave er imidlertid på vei for den med litt is i magen.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

For den kompromissløse spilleren – Asus G750

Asus har med sin G750 klart kunststykket å sette sammen komponenter som sikrer deg god grafikk i alle spill med en holdbar og tøff design. Karosseriet er laget i anodisert aluminium, som er en proff spiller verdig.

Visst er den et lite beist når det kommer til vekt og størrelse, men den overdimensjonerte kjøleløsningen som stikker litt ut bak på maskinen er også den som redder dagen, eller i alle fall ørene dine, fra å falle av når du presser maskinen til sitt ytterste. Selv om det er full trøkk på innsiden har Asus-maskinen alltid en ro over seg, noe vi ikke ser så ofte i dette segmentet.

Tastaturet er godt og det samme er den store pekeplaten. Skjermen er lyssterk og har flotte skarpe farger. Det er alltid anbefalt å spille med et skikkelig headset, men lyden fra maskinen er aldeles ikke så verst – med et eget basselement for litt ekstra trykk.

Asus lanserer i disse dager G750s etterfølger, G751. Har du litt is i magen kan du dermed sikre deg det som kan blir den beste bærbare spillmaskinen i tiden som kommer. Vi finner straks ut av dette, da den rykende ferske maskinen er ventet inn til test hos oss om få dager. I mellomtiden kan du varme opp ved å:

Finne billigste pris for Asus G750 her »
Lese hele testen av Asus G750 her »

Stortest:
Vi sammenligner alle grafikkjempene »

Multicom W230S gir deg mye kraft for pengene, men leveres uten operativsystem. Dette kan kjøpes ved siden av.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

For den budsjettbevisste spilleren – Multicom W230S

Et forholdsvis rimelig alternativ for deg som vil spille uten å fylle stua med et stort PC-kabinett er Multicoms Xishan W230S.

Denne 13-tommers maskinen er veldig kompakt, selv om den veier mer enn andre bærbare med samme skjermstørrelse. Dette henger sammen med de kraftige komponentene som sitter inne i den.

Xishan har nemlig en rask prosessor, svært god grafikk til prisen og masse lagring og minne. Batteritiden er også veldig god til en så sprek maskin å være, og HD-skjermen er skarp med fine farger.

Finn beste pris på Multicom Xishan W230S »
Les hele testen av Multicom Xishan W230S »

Telefoner er populære julegaver:
Dette er telefonene som er mest populære akkurat nå »

annonse