Tek.no

Anbefaling Fem startmenyer til Windows 8

Dette trikset gir deg startmenyen tilbake

Ikke fortvil, det finnes redninger.

18 Mar 2013 09:07

Introduksjon

Windows 8 ble lansert i fjor høst, og bød på store endringer i brukergrensesnittet til det velprøvde operativsystemet. Flere av endringene har blitt godt mottatt, mens andre ikke har vært fullt så prisgitt eller direkte savnet.

Det mest markante er nok at den velkjente startmeyen nå er helt borte, og erstattet med et heldekkende startskjerm der programmer og apper vises sammen med annen nytteinformasjon.

Heldigvis finnes det en redning for de som vil ha startmenyen tilbake, via tredjepartsprogrammer. Nettet svermer av alternativer, og vi har tatt en nærmere kikk på de mest populære valgene.

For deg som vil ha original startmeny: Start Is Back

Ved å ta i bruk mye av koden fra Windows 7 som ligger skjult i Windows 8, har utvikleren bak Start Is Back klart å gjenopprette den originale startmenyen til Windows 7.

Start Is Back er design- og funksjonsmessig identisk med startmenyen du er tidligere vant med, og er et sikkert valg om du savner startmenyen i ditt nye operativsystem.

Les mer om Start Is Back »

For deg som vil ha god integrasjon med Metro: Start8

Start 8 byr på en svært god etterligning av startmenyen du finner i Windows 7. Den fungerer knirkefritt i bruk og er eneste startmeny som lar deg søke etter Metro Apps. Startmenyen har også et godt utvalg av konfigurasjonsmuligheter både med hensyn på funksjonalitet og utseende.

Start 8 koster rundt 30 kroner, og er en god investering om du ikke klarer å bli vant med det nye brukergrensesnittet til Windows 8.

Les mer om Start8 »

For å lese om de andre alternativene kan du trykke deg videre på lenkene under:

Les mer om Classic Shell »

Les mer om Start Menu 8 »

Les mer om Ex7forW8 »