Tek.no

Anbefaling

Julegavekameraer - del 9

21 Des 2005 04:00

Til nå har vi presentert kameraer for ulike grupper eller behov. Men hva med den som vil ha alt? Det kan man dessverre ikke få, men i dag presenterer vi kameraet for den som er villig til å betale litt ekstra, og bære på litt ekstra for å få så mye som mulig, uten å ta steget helt opp til speilreflekskamera.

Speilreflekskameraer vil være dyrere, større og mangle blant annet videomulighet, i forhold til de kraftigste kompaktkameraene. Derfor er det mange som foretrekker å holde seg til kompaktklassen.

Fujifilm Finepix 9500 er kanskje det kameraet som dekker flest behov for en entusiast.

Naturligvis har det alle vanlige manuelle funksjoner. Men det er ikke unikt. Det som skiller det fra mengden av andre kameraer er lang zoom, med ordentlig vidvinkel tilsvarende 28mm, høy bildekvalitet med lite støy, og en av de beste elektroniske søkerne vi har sett til nå.

Vidvinkelen gir muligheter som få andre kompaktkameraer tilbyr, mens telen er lang nok til at du sjelden trenger mer. Vridbar skjerm gir deg mulighet til å fotografere fra vanskelige vinkler.

Designet på kameraet gjør det svært hendig i bruk, og kameraet benytter vanlige AA-batterier, så du har alltid tilgang på ekstrabatterier hvis behovet skulle melde seg.

På den annen side, så savner vi optisk bildestabilisator, som hadde gjort håndholdt fotografering mye lettere. Vi er også forundret over layouten i menyene, som er svært ulogisk og lite gjennomført. Vi hadde også ønsket oss bedre lysstyrke på tele. Siden det er mindre bildestøy enn på de fleste sammenliknbare kameraer (unntatt speilrefleks), kan man skru opp ISO-verdien, og på den måten kompensere noe for dette.

Kameraet er ikke lite – nesten på størrelse med de minste speilreflekskameraene, men S9500 har da mye kraftigere optikk. Mange vil sette pris på størrelsen og vekten, da det hjelper til å holde kameraet stødig når man fotograferer.

Les også
Test av Fuji FinePix S9500
annonse

Les også