Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

AnbefalingVi har testet 50 mobiler

Dette er de aller beste

Oppdatert: Nå har vi lagt til iPhone 7 i oversikten!

Glenn Aaseby

Introduksjon

Oppdatert fredag 16. september for å inkludere iPhone 7 i toppmodell-oversikten.

Ingen andre norske medier tester så mange mobiltelefoner som Tek.no. I løpet av de siste to årene har vi testet mer enn 50 ulike modeller i ulike prisklasser.

Selv om vi av kapasitetsmessige grunner ikke har mulighet til å teste absolutt alt, tester vi de aller fleste toppmodellene, samt alle de viktigste telefonene i lav og middels prisklasse.

Vi har laget en komplett oversikt over de 50 viktigste telefonene vi har testet i løpet av de siste to årene, og kåret de aller beste modellene i tre ulike prisklasser.

Her er våre anbefalinger i tre ulike prisklasser:

Du kan gjøre et kupp

Mange av telefonene som kom på markedet for ett eller to år siden er fortsatt i salg, og i enkelte tilfeller kan fjorårets toppmodell være et svært godt kjøp i dag. I denne guiden har vi derfor ikke bare sett på de aller nyeste modellene når vi skal gi våre anbefalinger, vi har også sett om det er noen litt eldre modeller som kan være gode kjøp i sin prisklasse.

Men hva skal du så se etter når du skal velge ny mobil?

Den beste uansett pris

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Skal du bare ha det beste uansett, er det Samsung Galaxy S7 og S7 Edge som er de beste telefonene vi har testet i løpet av de siste to årene. Her får du en lynrask og svært godt utstyrt telefon med markedets beste mobilkamera.

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB
Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Først og fremst så er det ikke sikkert du behøver å kjøpe den dyreste toppmodellen. Du får nå mobiltelefoner i prisklassen rundt 4-5000 kroner som ikke står særlig tilbake for toppmodellene til 7-8000 kroner.

Ser du kun på toppmodellene, er det langt mellom virkelig dårlige mobiltelefoner. Det er gjerne små ting som skiller dem og som gjør at noen telefoner av og til får 10/10 – mens andre får kanskje 8 eller 9 poeng på vår karakterskala. Når du kommer lenger ned i pris er forskjellene mye større.

Spesielt i prisklassen under 2-2500 kroner lønner det seg virkelig å lese tester før du kjøper. Her er det nemlig mange dårlige produkter å få kjøpt – men også produkter som virkelig overrasker oss positivt.

NB! Husk at karakterene vi oppgir i denne artikkelen er karakter ved testtidspunkt. En telefon som fikk karakter 10/10 for ett år siden vil ikke nødvendigvis få like høy karakter i dag. Derfor kan en helt ny telefon med for eksempel 8/10 være bedre enn en gammel telefon med for eksempel 10/10. Vi har for ordens skyld oppgitt tidspunkt for testen i oversiktene på de neste sidene.

Gå til kåringene:

Lav prisklasse

De beste mobiltelefonene:

Lav prisklasse

Pris: Mindre enn 2500 kroner

Vi starter med de billigste modellene. Noen kostet mer da vi testet dem, men alle skal nå kunne fås til under 2500 kroner om du leter litt.

I denne prisklassen er det mye dårlig, men vi får med jevne mellomrom også noen veldig positive overraskelser. Alle de tre telefonene vi har plukket ut som vinnere i denne prisklassen imponerte oss stort da vi testet dem, og står i dag frem som veldig gode kjøp.

Skal du ha en billig telefon bør du med andre ord lese tester før du kjøper, nettopp fordi forskjellene er så store.

Her er vinnerne:

1. Motorola Moto G4 Plus

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Motorolas Moto G-serie begynner å bli godt etablert som en av de mest prisgunstige mobilseriene. Toppmodellen, Moto G4 Plus, er for øyeblikket den desidert beste mobiltelefonen du får kjøpt for under 2500 kroner.

Moto G4 Plus er ikke helt vanntett, men tåler godt en regnskur. Den 5,5 tommer store skjermen har tilstrekkelig oppløsning, er lyssterk og har god bildekvalitet. Telefonen er lynrask i bruk, og den er også veldig godt utstyrt til prisen. Her får du blant annet fingeravtrykksleser, mulighet for to SIM-kort og mulighet for å utvide lagringsplassen med minnekort.

Er du glad i å ta bilder, er det også greit å vite at Moto G4 Plus faktisk tar bedre bilder i dårlig lys enn det Apple iPhone 6S Plus gjør. Det er faktisk ganske imponerende.

Skal du ha en rimelig mobiltelefon nå, er det Moto G4 Plus du skal kjøpe.

Karakter ved testtidspunkt: 10/10
Testdato: 14. juli 2016

Les testen av Motorola Moto G4 Plus »
Finn beste pris på Motorola Moto G4 Plus på Prisguide.no » (kommersiell partner)

2. Huawei Honor 5X

Huawei Honor 5X.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

På en god andreplass finner vi Huawei Honor 5X. Den koster omtrent det samme som Moto G4 Plus, men er noen måneder eldre. Ytelsesmessig er G4 Plus litt kraftigere, men ikke så mye.

At Honor 5X er en telefon med mye godt på lager er det lite tvil om. Her får du et brukbart og lettbetjent kamera, god opplevd ytelse, massevis av nyttig ekstrafunksjonalitet og et svært lekkert og solid design i metall.

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 9. april 2016

Les testen av Huawei Honor 5X »
Finn beste pris på Huawei Honor 5X på Prisguide.no » (kommersiell partner)

3. Sony Xperia E5

Sony Xperia E5.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Har du et budsjett på 2500 kroner, er det ingen tvil om at det er Motorola Moto G4 Plus du skal velge – men om du vil ned i rundt 1800-1900 kroner stiller Sony Xperia E5 svært sterkt.

Xperia E5 er rett og slett veldig mye mobil for pengene. Ytelsen er forholdsvis god i forhold til prisen, og telefonen har også en god og lyssterk 5-tommers skjerm med god oppløsning.

Når telefonen i tillegg har et overraskende godt kamera, god batteritid og er befriende fri for «bloatware», så nøler vi ikke med å gi Sony Xperia E5 vårt anbefalt-stempel.

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 22. juli 2016

Les testen av Sony Xperia E5 »
Finn beste pris på Sony Xperia E5 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Disse har vi også testet (listet opp alfabetisk):

HTC Desire 530

HTC Desire 530

Selv om dette er en veldesignet telefon, faller den gjennom på nesten alle punkter. Dårlig kamera, svak ytelse og mange problemer gjør at Desire 530 er den dårligste telefonen vi har testet i år. Styr unna!Les testen av Huawei Desire 530 »Karakter ved testtidspunkt: 3/10 Testdato: 28. juli 2016

Lenovo Vibe K5

Lenovo Vibe K5

Dette er den første mobilen Lenovo har solgt i Norge, men dessverre er brukeropplevelsen dårlig, og kameraet er middelmådig. Rotete menysystem og lav opplevd ytelse trekker også ned.Les testen av Lenovo Vibe K5 »Karakter ved testtidspunkt: 5/10 Testdato: 21. juli 2016

LG K10

LG K10

At en så god mobil kan koste så lite, er rett og slett ganske utrolig. LG K10 får du nemlig helt ned mot 1800 kroner i enkelte nettbutikker. Telefonen ser dyrere ut enn den er, har god ytelse og fin skjerm. Kameraet er riktignok ganske middelmådig.Les testen av LG K10 »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 9. august 2016

Microsoft Lumia 550

Microsoft Lumia 550

Lumia 550 kostet rundt 1150 kroner da vi testet den i januar, og prisen har nå falt til rundt 800 kroner. Med Windows ombord er ytelsen likevel helt grei, men apputvalget er dårlig og kameraet er heller ikke mye å skryte av.Les testen av Microsoft Lumia 550 »Karakter ved testtidspunkt: 7/10 Testdato: 4. januar 2016

Motorola Moto G 8GB (3. generasjon)

Motorola Moto G 8GB (3. generasjon)

Rundt ett år gamle Moto G er en vanntett mobil med god byggekvalitet, god skjerm og et ålreit kamera. Men styr unna versjonen med 8 GB minne – det er for lite. Og det har kommet nyere og bedre telefoner i samme prisklasse.Les testen av Motorola Moto G »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 27. oktober 2015

Motorola Moto G4 Play

Motorola Moto G4 Play

Forholdsvis nye Motorola Moto G4 Play er en super mobil som på mange måter gir deg en Nexus-opplevelse på billigsalg. Den har flott skjerm og et supert grensesnitt, men totalt sett klarer den ikke å klatre opp på vår topp 3-liste.Les testen av Motorola Moto G4 Play »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 7. september 2016

Samsung Galaxy J5 (2016)

Samsung Galaxy J5 (2016)

Galaxy J5 ser lekker ut og gjør mye bra, men du får bedre telefoner i samme prisklasse. Android 6 Marshmallow trekker opp, men den har gammelt brikkesett og når ikke helt opp i vår tester.Les testen av Samsung Galaxy J5 »Karakter ved testtidspunkt: 6/10 Testdato: 30. juni 2016

Sony Xperia M4 Aqua

Sony Xperia M4 Aqua

Da vi testet denne, ga vi den vårt Anbefalt-stempel på grunn av høy ytelse, god byggekvalitet og god skjerm. Men det har skjedd mye på ett år, og prisen på M4 Aqua har ikke falt særlig. Dermed er dette ikke lenger et spesielt godt kjøp.Les testen av Sony M4 Aqua »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 3. juli 2015

Sony Xperia M5

Sony Xperia M5

Xperia M5 er på mange måter en flott telefon, med blank stålramme og glass både foran og bak. Dessverre innfrir ikke kameraet, den kommer med en utdatert Android-versjon og det er for mye rot i menyene.Les testen av Sony Xperia M5 »Karakter ved testtidspunkt: 6/10 Testdato: 19. februar 2016

Sony Xperia XA

Sony Xperia XA

Designen kan ingen ta fra Xperia XA, og hvis du liker den kan det hende dette er riktig telefon for deg. Men telefonen er for treg, batteritiden er veldig dårlig, skjermen samler fingermerker, og telefonen har mange irriterende «bugs».Les testen av Sony Xperia XA »Karakter ved testtidspunkt: 5/10 Testdato: 17. juni 2016

ZTE Blade V6

ZTE Blade V6

Da vi testet denne i november i fjor, konkluderte vi med at Blade V6 var veldig mye mobil for pengene. Den er fortsatt helt OK, men utviklingen har imidlertid gått raskt og du får nå en langt raskere og bedre mobil ved å velge for eksempel den nyere Motorola Moto G4 Plus.Les testen av ZTE Blade V6 »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 24. november 2015

Middels prisklasse

Pris: Mellom 2500 og 4500 kroner

I denne prisklassen har vi samlet de telefonene som i dag koster mellom 2500 og 4500 kroner, uavhengig av hva de kostet på testtidspunktet.

Det som er spesielt med denne prisklassen er at mange tidligere toppmodeller som kostet mye mer, nå har sunket såpass mye i pris at de koster under 4500 kroner. Dermed kan du sikre deg noen skikkelige godbiter, hvis du ikke har noe imot å vise deg med en telefon som er kanskje ett år gammel.

Her er vinnerne:

1. Sony Xperia Z5

Espen Iriwng Swang, Tek.no

Da Sony Xperia Z5 kom på markedet i oktober i fjor kostet den rundt 6900 kroner. Nå får du telefonen for under 4000 kroner. Det betyr at du nå har mulighet til å kjøpe det som for under ett år siden var en svært kostbar flaggskipmodell til prisen av en mellomklassemobil.

Sony Xperia Z5 er fortsatt en svært kraftig mobiltelefon, med Qualcomm Snapdragon 810-brikke, 3 GB arbeidsminne og en 5,2-tommers skjerm med super bildekvalitet og Full HD-oppløsning.

Et stort pluss med Xperia Z5 er at den er vanntett. Sony er også flinke på kamerateknologi, så er du ute etter en mobil som tar gode bilder er dette også et bra valg – selv om den sliter litt når det er dårlig lys.

Alt i alt et veldig godt kjøp.

Karakter ved testtidspunkt: 10/10
Testdato: 14. oktober 2015

Les hele testen av Sony Xperia Z5 »
Finn beste pris på Sony Xperia Z5 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

2. Huawei Honor 8

Huawei Honor 8.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Honor 8 er bygget i glass, med avrundede kanter både foran og bak. Under glasset ligger det farget metallfolie, noe som gir den et ganske stilig utseende. Den 5,2 tommer store skjermen er fargesterk og god, og med en HiSilicon Kirin 950-prosessor med åtte kjerner har telefonen massevis av krefter under panseret. Utstyrsmessig ligger telefonen ganske nærme det vi normalt forventer av toppmodeller, selv om den er forholdsvis rimelig.

Mobilen er utstyrt med en rask fingeravtrykksleser, som også kan brukes som en knapp for å aktivere ulike funksjoner – for eksempel åpning av bestemte apper. Fingerleseren kan også brukes som en liten pekeplate.

Menyene er de samme som du finner i vanlige Huawei-modeller. Det vil si pene, ryddige og oversiktlige menyer fulle av nyttige funksjoner. Kameraet er det samme som du i Huawei P9 – og i denne prisklassen et meget bra kamera, som også har en veldig god helautomatisk nattmodus.

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 25. august 2015

Les testen av Huawei Honor 8 »
Finn beste pris på Huawei Honor 8 » (kommersiell partner)

3. LG G4

LG G4.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Denne toppmodellen fra LG begynner å bli ganske gammel, men prisen har sunket med rundt 2000 kroner siden vi testet den i mai 2015. Dermed kan du få det som for ikke lenge siden var en ganske heftig toppmodell til under 4000 kroner.

Noe av det mest spesielle med LG G4, i hvert fall når det gjelder utseendet, er at den har en buet bakside i skinn. Det gjør ikke bare at telefonen skiller seg veldig fra andre på markedet, men også at den ligger veldig godt i hånden og ikke føles så glatt som mange andre telefoner gjør.

Sett med dagens øyne har telefonen god ytelse, om enn ikke helt i toppsjiktet, og den er også ganske godt utstyrt. Den 5,5 tommer store skjermen har høy oppløsning og er generelt svært bra. Et stort pluss er kameraet, som er svært bra – og takket være lasersensor fokuserer raskt.

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 22. mai 2015

Les testen av LG G4 »
Finn beste pris på LG G4 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Disse har vi også testet (listet opp alfabetisk):

HTC One A9

HTC One A9

Da vi testet denne skrev vi at ytelsen var i svakeste laget, prisen tatt i betraktning. Nå har prisen falt med et par tusen, og du får nå ganske mye for pengene. God skjerm og et godt kamera trekker opp.Les testen av HTC One A9 »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 28. oktober 2015

Huawei Honor 7 16GB

Huawei Honor 7 16GB

Da denne kom var den et billig og bra alternativ, og Honor 7 er fortsatt en god og forholdsvis godt utstyrt mobil med pen design og ganske bra kamera. Vær obs på at etterfølgeren Honor 8 har kommet.Les testen av Huawei Honor 7 »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 18. september 2015

Huawei Mate S 32GB

Huawei Mate S 32GB

fra 4885:-

For i underkant av ett år siden var dette en av de beste telefonene du kunne kjøpe for rundt 6000 kroner, og nå er prisen nede i rundt 4-4500 kroner. Her får du en super mobil med god skjerm, fingeravtrykksleser og et meget bra kamera.Les testen av Huawei Mate S »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 12. november 2015

Huawei Nexus 6P 32GB

Huawei Nexus 6P 32GB

Dette er en mobiltelefon i øvre klasse, med kraftig ytelse og gode spesifikasjoner. Den har fingeravtrykksleser, og en meget god AMOLED-skjerm på 5,7 tommer. En av de store fordelene med Nexus-modellene er at de får nye Android-oppdateringer først.Les testen av Huawei Nexus 6P »Karakter ved testtidspunkt: 10/10 Testdato: 18. november 2015

Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite

fra 3908:-

Huawei P9 Lite et knallgodt alternativ om man ikke har skyhøye krav og ser etter en telefon som kan gjøre det meste, uten at man nødvendigvis har lyst til å tømme sparegrisen helt.Les testen av Huawei P9 Lite »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 2. juni 2016

LG Nexus 5X 32GB

LG Nexus 5X 32GB

I likhet med Nexus 6P er Nexus 5X en telefon for deg som vil være sikker på å få Android-oppdateringene først. Den er imidlertid på langt nær så kraftig som Nexus 6P, som du også får for under 2500 kroner.Les testen av LG Nexus 5X »Karakter ved testtidspunkt: 7/10 Testdato: 13. november 2015

LG Stylus 2

LG Stylus 2

Det mest spesielle med denne er ikke pennen, men at telefonen har innebygget DAB-radio. Det fungerer greit, men kun hvis du er på steder med god dekning. Totalt sett en ganske gjennomsnittlig mobil med litt dårlig ytelse.Les testen av LG Stylus 2 »Karakter ved testtidspunkt: 7/10 Testdato: 27. mai 2016

LG X Screen

LG X Screen

Denne har et aldri så lite partytriks på lager: Den har nemlig to skjermer. Den ene brukes til å vise tilleggsinformasjon, eller snarveier til for eksempel apper du bruker mye. Dessverre er ytelsen i svakeste laget.Les testen av LG X Screen »Karakter ved testtidspunkt: 6/10 Testdato: 23. august 2016

Microsoft Lumia 950

Microsoft Lumia 950

Windows-telefoner selger ikke særlig godt om dagen, selv om det er et utmerket mobiloperativsystem. Lumia 950 er en rask Windows-mobil med super skjerm og et meget bra kamera. Dårlig app-utvalg trekker imidlertid ned.Les testen av Microsoft Lumia 950 »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 9. desember 2015

Microsoft Lumia 950 XL

Microsoft Lumia 950 XL

Lumia 950 XL er større og litt kraftigere enn Lumia 950. Den kommer med en flott 5,7-tommers skjerm med høy oppløsning, og en Snapdragon 810-prosessor gir den mer enn nok krefter under panseret. Dessverre er apputvalget for Windows på mobil dårlig.Les testen av Microsoft Lumia 950 XL »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 4. desember 2015

Motorola Moto X Force 32 GB

Motorola Moto X Force 32 GB

Trenger du en telefon som er vanskelig å knuse, er Moto X Force en slik. Den tåler en støyt, og selv om den ikke er helt vanntett skal den tåle uvær. Da vi testet den kostet den rundt 6700 kroner, nå får du den for under 4500 kroner – da er den et ganske godt kjøp.Les testen av Motorola Moto X Force »Karakter ved testtidspunkt: 6/10 Testdato: 21. mars 2016

Motorola Moto X Play 16GB

Motorola Moto X Play 16GB

Ved første øyekast er dette en relativt anonym og kanskje litt kjedelig mobiltelefon, men likevel var den en av de beste telefonene i mellomsjiktet da vi testet den. Men prisen har ikke falt så mye siden den var ny, dermed er det andre modeller som gir deg mer for pengene nå.Les testen av Motorola Moto X Play »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 17. desember 2015

Samsung Galaxy A5 (2016)

Samsung Galaxy A5 (2016)

Samsung Galaxy A5 er en feiende flott telefon der du får mye design for en relativt rimelig kjøpesum. Den yter jevnt over godt på alle praktiske områder, den tar gode bilder og byr på god batteritid.Les testen av Samsung Galaxy A5 »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 3. februar 2016

Sony Xperia X

Sony Xperia X

Prisen på denne har falt med en drøy tusenlapp siden vi testet den i mai. Xperia X er en god og rask telefon, som også tar gode bilder. Den er velbygget, har en god fingerleser og en fin skjerm. Alt i alt mye for pengene.Les testen av Sony Xperia X »Karakter ved testtidspunkt: 7/10 Testdato: 9. mai 2016

Sony Xperia XA

Sony Xperia XA

Designen kan ingen ta fra Xperia XA, og hvis du liker den kan det hende dette er riktig telefon for deg. Men telefonen er for treg, batteritiden er veldig dårlig, skjermen samler fingermerker, og telefonen har mange irriterende «bugs».Les testen av Sony Xperia XA »Karakter ved testtidspunkt: 5/10 Testdato: 17. juni 2016

Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact

Er du på utkikk etter en Android-mobil med forholdsvis liten skjerm og i et kompakt format, har du ikke mange å velge i. Xperia Z5 Compact med 4,6 tommers skjerm er en super vanntett telefon med god ytelse og bra spesifikasjoner. Telefonen har for øvrig blitt rundt 1700 kroner billigere i løpet av det siste året.Les testen av Xperia Z5 Compact »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 21. september 2015

Toppmodeller

De beste toppmodellene

Pris: Mer enn 4500 kroner

Vil du bare ha den beste mobiltelefonen, koste hva det koste vil? Da har du noen virkelig imponerende toppmodeller å velge blant.

Vi i Tek.no rangerer jevnlig de ti mobiltelefonene vi mener er de beste på markedet, uansett pris. Det er denne oversikten vi har tatt utgangspunkt i når vi nå har kåret de beste toppmodellene.

PS: På grunn av mulige problemer med Samsung Galaxy Note 7, har vi ikke tatt med denne i oversikten. Denne telefonen var i utgangspunktet rangert rett over Galaxy S7/S7 Edge, men Samsung har kalt den tilbake fra markedet inntil videre.

Her er vinnerne:

1. plass: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samsungs toppmodell uten penn finnes i to utgaver, med og uten skjerm som går ned langs kantene på telefonen. Vil du ha skjerm langs kantene må du regne med å betale opptil en tusenlapp ekstra fra S7 Edge-varianten. Kantskjermen gir deg blant annet egne menyer du kan trekke inn fra siden, for eksempel for å raskt få tilgang til kontakter du ringer ofte, eller apper du bruker ofte. Vi tenker at Edge-funksjonene er mer «kjekke å ha», enn noe du absolutt trenger – så får det bli opptil hver enkelt om man vil betale de ekstra kronene det koster. Det seri hvert fall stilig ut.

Enten du velger Flat- eller Edge-varianten av Samsung Galaxy S7, får du en telefon som imponerer på så godt som alle områder. Telefonen er ikke bare blant de aller kraftigste vi har testet, våre kameratester viser også at den (sammen med Note 7) har markedets beste mobilkamera.

Samsung Galaxy S7 er «selvfølgelig» vanntett, og den er utstyrt med fingeravtrykksleser. Det finnes få – om noen – telefoner på markedet som klarer å leve opp til standarden Samsung setter med denne modellen. Det eneste negative er prisen. Over 7000 kroner (for Edge-versjonen) er mye penger for en mobiltelefon.

Karakter ved testtidspunkt: 10/10
Testdato: 21. februar/8. mars 2016

Les hele testen av Samsung Galaxy S7 »
Finn beste pris på Samsung Galaxy S7 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Les hele testen av Samsung Galaxy S7 Edge »
Finn beste pris på Samsung Galaxy S7 Edge på Prisguide.no » (kommersiell partner)

2. plass: Huawei P9 Plus

Huawei P9 Plus.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Huawei P9 Plus er det nye flaggskipet fra den kinesiske mobilprodusenten. Det er storebroren til den vanlige P9-modellen som imponerte i test for en stund siden.

Telefonen har en knallgod AMOLED-skjerm på 5,5 tommer, og den er utstyrt med et meget bra kamera. Kameraet er riktignok ikke like god i mørket som Samsungs Galaxy S7, men den veier opp med en del svært nyttig funksjonalitet som kan gi deg gode bilder der du ellers ikke ville fått fine resultat.

Ytelsesmessig er dette en telefon som gjør det meget godt, selv om den ikke er på høyde med Apple iPhone 6S, Samsung Galaxy S7 og LG G5. Men den er en svært velbygget telefon med mye bra programvare, og ikke minst: den har god batteritid. Dette er mye telefon for pengene!

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 30. mai 2016

Les hele testen av Huawei P9 Plus »
Finn beste pris på Huawei P9 Plus på prisguide.no » (kommersiell partner)

3. plass: Apple iPhone 7

Apple iPhone 7.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Apples nye iPhone 7 er akkurat kommet i salg, og glir rett inn på en tredjeplass blant toppmodellene i denne oversikten. Apples nyeste mobil har blitt både tettere, raskere og bedre enn fjorårets iPhone 6S.

Nå tåler også Apples toppmodeller å bli mistet i vann i korte perioder, eller sprutet på. Og det er definitivt en god ting når vi snakker om noen av markedets mer påkostede telefoner.

I tillegg har telefonene fått et vesentlig bedre kamera enn i forrige generasjon. Der Galaxy S7s ledelse på denne fronten var suveren, er det nå langt vanskeligere å peke på det beste av de to mobilkameraene. De har litt forskjellige styrker, og iPhones er blant annet på makro og eksponering, samtidig som den og har blitt veldig god på bilder i svakt lys.

En pris på 7400 kroner, og fravær av den vanlige hodetelefonkontakten hindrer denne fra å klatre enda høyere opp. Du trenger likevel ikke å kaste hodetelefonene dine hvis du skal kjøpe iPhone 7. Det følger en overgang med i esken.

NB! iPhone 7 var opprinnelig ikke med i denne listen, men ble lagt til i etterkant. Dette var for å rekke en deadline satt av «TV 2 Hjelper deg» dagen før iPhone-lanseringen. Derfor har vi nå oppdatert saken.

Les hele testen av Apple iPhone 7 »
Finn best pris på Apple iPhone 7 på Prisguide.no » (Kommersiell partner)

4. plass: Sony Xperia X Performance

Sony Xperia X Performance.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sonys Xperia X Performance er produsentens nye flaggskip. Performance-navnet spiller på at dette er utgaven som skal være forsynt med alt, inkludert en skikkelig kraftig motor under panseret.

Sony Xperia X Performance er dyr, men ikke for dyr. Den er også vanntett, lynrask og jevnt over veldig god å bruke. Telefonen har en fem tommer stor full-HD-skjerm av det ålreite slaget, og en størrelse som gjør at den skulle passe fint i de fleste hender.

Kameraet er bra, men ikke på høyde med Samsung Galaxy S7. Men alt i alt er dette en svært god mobiltelefon som fortjener nesten toppscore.

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 29. juni 2016

Les hele testen av Sony Xperia X Performance »
Finn beste pris på Sony Xperia X Performance på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Disse har vi også testet (listet opp alfabetisk):

Apple iPhone 6S 64GB

Apple iPhone 6S 64GB

fra 3998:-

En ny iPhone er nettopp lansert, men ikke testet av oss ennå. Fjorårets iPhone 6S er en veldig god mobil, hvor blant annet 3D Touch er noe som gjør at den skiller seg fra mange av konkurrentene. Men den når ikke opp blant de aller beste i testen, og prisen er i høyeste laget.Les testen av Apple iPhone 6S »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 8. oktober 2015

Apple iPhone 6S Plus 64GB

Apple iPhone 6S Plus 64GB

fra 4998:-

Dette er telefonen du bør velge om du foretrekker iPhone fremfor Android, og om du synes skjermen på den vanlige iPhone 6S-modellen blir for liten. Svært høy pris trekker ned, men ellers er dette en super telefon – men uten noen revolusjonerende egenskaper.Les testen av Apple iPhone 6S Plus »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 16. oktober 2015

Apple iPhone SE 64GB

Apple iPhone SE 64GB

Vil du ha ytelsen til iPhone 6S, men foretrekker skjermstørrelsen til gode, gamle iPhone 5S? Da er det iPhone SE du skal kjøpe. Telefonen ser ut som en iPhone fra 2013, men oppfører seg som en fra 2016. Også kameraet har blitt mye bedre.Les testen av Apple iPhone SE »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 8. april 2016

Cat S60

Cat S60

fra 4942:-

Cat S60 er såvidt vi kjenner til den første «vanlige» mobiltelefonen på det norske markedet som har termokamera på baksiden. Det betyr at den kan «se» i mørket. Men først og fremst er dette en telefon som skal tåle røff behandling, og den er også vanntett ned til fem meters dybde.Les testen av Cat S60 »Karakter ved testtidspunkt: 6/10 Testdato: 20. juli 2016

HTC 10

HTC 10

HTCs nye flaggskip, HTC 10, er en flott telefon som har det aller meste man forventer av en toppmodell i 2016. Den er rask, og har et ganske bra kamera. Men dessverre har den ikke det lille ekstra som man gjerne forventer av en såpass kostbar telefon.Les testen av HTC 10 »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 22. april 2016

Huawei Mate 8

Huawei Mate 8

Dette er en diger telefon – med en skjerm på hele 6 tommer. Skjermen er god og har veldig bra fargegjengivelse, og telefonen er også utstyrt med et veldig godt kamera. Og ikke minst: den er veldig rask.Les testen av Huawei Mate 8 »Karakter ved testtidspunkt: 9/10 Testdato: 16. august 2016

Huawei P9

Huawei P9

fra 6141:-

P9 er en flott mobiltelefon bygget i aluminium. Telefonen er syltynn, og kommer med en flott full-HD-skjerm. De to kameraene på baksiden er et samarbeid mellom Huawei og Leica, og bildene de tar er veldig gode. Alt i alt er dette blant de beste toppmodellene akkurat nå.Les testen av Huawei P9 »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 15. april 2016

LG G5

LG G5

Denne telefonen kan skilte med plass for utskiftbare moduler, og et dobbelt kamera på baksiden. Telefonen er lynende rask, og da vi testet den i april var den en av de første med den nye USB Type C-pluggen. Alt i alt en svært god toppmodell med spennende muligheter.Les testen av LG G5 »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 11. april 2016

LG V10

LG V10

Dette er en underlig skapning. I tillegg til den 5,7 tommer store skjermen har den en liten ekstraskjerm som kan gi deg varslinger eller vise for eksempel snarveier til apper. Det gummierte bakdekselet gjør at telefonen ligger godt i hånden. Det vi imidlertid er mest imponert over er lydkvaliteten – denne spiller ekstremt godt om du har gode hodetelefoner.Les testen av LG V10 »Karakter ved testtidspunkt: 8/10 Testdato: 27. januar 2016

Marshall London

Marshall London

Marshall London er mobiltelefonen som langt på vei lever opp til «rock 'n' roll»-imaget, som en litt lurvete skapning med ustabilt lynne, et usunt forhold til økonomi, og et talent for musikk. Marshall London har unektelig sin sjarm, men det holder dessverre ikke til å forsvare prislappen.Les testen av Marshall London »Karakter ved testtidspunkt: 4/10 Testdato: 14. august 2015

Panasonic Lumix DMC-CM1

Panasonic Lumix DMC-CM1

Denne telefonen ser ut som et kompaktkamera, og har en bildebrikke som du ellers må til systemkameraverdenen for å finne. Den kan ta bra bilder, men dessverre er programvaren veldig dårlig, og autofokusen bommer ofte. Vil du ha en virkelig god kameramobil som også er god å bruke, anbefaler vi i stedet Samsung Galaxy S7.Les testen av Panasonic Lumix DMC-CM1 »Karakter ved testtidspunkt: 4/10 Testdato: 1. september 2015

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB

Da Samsung lanserte Galaxy S6 Edge vakte de virkelig oppsikt med skjermen som gikk ned langs hver kant av telefonen. Galaxy S6 Edge+ er sydd over samme lest som S6 Edge, men med en større 5,7 tommers skjerm. Synes du ikke denne blir for stor, er S6 Edge+ fortsatt en rå telefon.Les testen av Samsung Galaxy S6 Edge+ »Karakter ved testtidspunkt: 10/10 Testdato: 2. september 2015

annonse