AnbefalingVi har testet 50 mobiler

Dette er de aller beste

Oppdatert: Nå har vi lagt til iPhone 7 i oversikten!

Introduksjon

Oppdatert fredag 16. september for å inkludere iPhone 7 i toppmodell-oversikten.

Ingen andre norske medier tester så mange mobiltelefoner som Tek.no. I løpet av de siste to årene har vi testet mer enn 50 ulike modeller i ulike prisklasser.

Selv om vi av kapasitetsmessige grunner ikke har mulighet til å teste absolutt alt, tester vi de aller fleste toppmodellene, samt alle de viktigste telefonene i lav og middels prisklasse.

Vi har laget en komplett oversikt over de 50 viktigste telefonene vi har testet i løpet av de siste to årene, og kåret de aller beste modellene i tre ulike prisklasser.

Her er våre anbefalinger i tre ulike prisklasser:

Du kan gjøre et kupp

Mange av telefonene som kom på markedet for ett eller to år siden er fortsatt i salg, og i enkelte tilfeller kan fjorårets toppmodell være et svært godt kjøp i dag. I denne guiden har vi derfor ikke bare sett på de aller nyeste modellene når vi skal gi våre anbefalinger, vi har også sett om det er noen litt eldre modeller som kan være gode kjøp i sin prisklasse.

Men hva skal du så se etter når du skal velge ny mobil?

Den beste uansett pris

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Skal du bare ha det beste uansett, er det Samsung Galaxy S7 og S7 Edge som er de beste telefonene vi har testet i løpet av de siste to årene. Her får du en lynrask og svært godt utstyrt telefon med markedets beste mobilkamera.

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Først og fremst så er det ikke sikkert du behøver å kjøpe den dyreste toppmodellen. Du får nå mobiltelefoner i prisklassen rundt 4-5000 kroner som ikke står særlig tilbake for toppmodellene til 7-8000 kroner.

Ser du kun på toppmodellene, er det langt mellom virkelig dårlige mobiltelefoner. Det er gjerne små ting som skiller dem og som gjør at noen telefoner av og til får 10/10 – mens andre får kanskje 8 eller 9 poeng på vår karakterskala. Når du kommer lenger ned i pris er forskjellene mye større.

Spesielt i prisklassen under 2-2500 kroner lønner det seg virkelig å lese tester før du kjøper. Her er det nemlig mange dårlige produkter å få kjøpt – men også produkter som virkelig overrasker oss positivt.

NB! Husk at karakterene vi oppgir i denne artikkelen er karakter ved testtidspunkt. En telefon som fikk karakter 10/10 for ett år siden vil ikke nødvendigvis få like høy karakter i dag. Derfor kan en helt ny telefon med for eksempel 8/10 være bedre enn en gammel telefon med for eksempel 10/10. Vi har for ordens skyld oppgitt tidspunkt for testen i oversiktene på de neste sidene.

Gå til kåringene: