Dette er de beste spillmusene
Musen er et kritisk bindeledd mellom deg og den virtuelle slagmarken
Det kan være vanskelig å velge en god datamus over Internett, da det ikke nødvendigvis er spesifikasjonene på musa som gjør den god eller dårlig. Det er mange faktorer å tenke på, som sensortype, vekt, antall knapper og formen på musa, men selv om alt klaffer på papiret kan det være lurt å ta en prøverunde i butikken før innkjøp.
Her er våre favorittmus til spillbruk, delt inn etter hvorvidt det er ekstra makroknapper eller ikke. Generelt sett synes vi det er best å ha en enkel og rask mus til raske skytespill som Counter Strike, Battlefield og Call of Duty, mens til rolle- og strategispill som League of Legends, Starcraft og Guild Wars kan det være kjekt med noen ekstra makroknapper.
For å få den beste presisjonen er det viktig med rette innstillinger:
Guide: Still inn spillmusa riktig »
Enkle mus til raske skytespill
Til skytespill kommer vi ikke unna den tidligere anbefalte Corsair Vengeance M65, som er en allsidig mus som faller i smak hos mange. Musa har en god lasersensor, og byr videre på kjekke ekstrafunksjoner som vektjustering og skarpskytterknapp. Den sistnevnte knappen reduserer sensitiviteten når den holdes inne, men kan også konfigureres til andre nyttige ting, som å velge håndgranater eller kniv.
Les testen av Corsair Vengeance M65 »
Finn beste pris på Corsair Vengeance M65 »
Vi vil også trekke frem SteelSeries Sensei RAW, som for tiden er vårt favorittverktøy til kjappe hodeskudd i Counter Strike . Denne musen er symmetrisk, og passer dermed like godt for venstrehendte. Oppskriften minner mye om Microsofts klassiker Intellimouse, med lett vekt og velutprøvd form som fungerer veldig godt om du holder musen med finger- eller klogrep. Hviler du hele hånda oppå musa kan den føles litt lav, og da er nok Corsair M65 et bedre valg.
Finn beste pris på SteelSeries Sensei RAW »
Disse to musene er våre favoritter til skytespill, men fungerer også ypperlig til MOBA-spill som Dota og Heroes of Newert. Noen foretrekker allikevel flere knapper til sistnevnte spill, da det gir muligheten for fiffige snarveier til våpenbruk og trolldom.
Makromus til strategi- og rollespill
Hvis du spiller mye rolle- og strategispill kan det være skikkelig greit med noen ekstra knapper. Da kan du raskt aktivere magi eller velge ting fra inventaret, og ved hjelp av den medfølgende programvaren kan du lage avanserte makroer som gjør en rekke kommandoer i serie.
Vi er veldig begeistret over Corsair Vengeance M95, som tilbyr femten knapper hvorav ni styres med tommelen. Det krever litt trening for å bruke alle på en vettug måte, men med god konfigurasjon kan makroknappene bli et uunnværlige tillegg. Musen kan dog føles litt liten, spesielt om du hviler hele håndflaten på musa, og da kan neste kandidat være et bedre valg.
Les testen av Corsair Vengeance M95 »
Finn beste pris på Corsair Vengeance M95 »
Razer Naga 2012-Edition har hele tolv tommelknapper, som bør holde i bøtter og spann for å kontrollere alle ferdighetene dine. De kan for eksempel også brukes som snarvei til bygninger og krigere i strategispill, men bare fantasien setter grenser. Programvaren for knappekonfigurasjon og makroer er enkel og intuitiv, og musen passer spesielt godt for de med håndflategrep. Dette gjør Naga 2012-Edition til et godt valg i år også, gitt at du klarer å ha tunga rett i munnen for å kontrollere tommelknappene.
Les testen av Razer Naga 2012-Edition »
Finn beste pris på Razer Naga 2012-Edition »
Vi påpeker likevel igjen at det kan være lurt å prøve formen på musa i butikken før kjøp, da folk har individuelle preferanser på hvordan den skal ligge i hånda. Men fortell oss gjerne hva som er din favorittmus, og diskutér gjerne i forumtråden nedenfor!
For den beste spillopplevelsen, må du pare en god mus med et godt tastatur:
Dette er de beste spilltastaturene »