Tek.no

Anbefaling

Norske designerrammer på Photokina

Heine di Leggerini (th) og Christian Warhuus.
2 Okt 2006 04:00

Di Leggerini Design ble startet av fotograf Heini di Leggerini. Han hadde sett seg lei på bilderammer som i større grad tok oppmerksomhet bort fra et bilde ennå trekke oppmerksomheten mot bildet. Han begynte derfor å utvikle en ramme som skulle framheve bildet best mulig.

En slik ramme har han nå patentert, og lanserte den på Photokina-messen.
I seg selv ser det ut som en massiv og solid ramme, som ganske riktig trekker blikket ditt mot bildet i midten. Rammen kan leveres som en tradisjonell ramme, eller den kan leveres med TV-skjerm eller til og med en full mulitimedia-PC integrert.

Selskapet vil først levere konseptet til fotobutikker og fotografer, som kan sette opp rammene med en skjerm, og vise ulike bilder. Dersom fotografen for eksempel har en avtale med en kunde som vil se bryllupsbilder, kan man enkelt sette skjermene til bare å vise slike. På den måten får kunden fokus på det som interesserer henne.

For hotellkjeder vil det være fint å kunne vise hotellinformasjon på en skjerm som glir lett inn i miljøet, og rommene kan utstyres med flere slike rammer, der noen inneholder vanlige bilder, mens en er TV-en, som på den måten glir umerket inn i miljøet på rommet.

Di Leggerini vil gjerne tilby konseptet også til sluttbrukere, men foreløpig er ikke produksjonen stor nok til å dekke etterspørselen. Derfor vil de først konsentrere seg om fotografer og fotobutikker, for siden å utvide ettervhert.

Heine di Leggerini sier selv at han har mange flere modeller av rammer tilgjengelig, som vil lanseres etterhvert, slik at kundene kan få mer å velge i, og ikke går lei av den ene modellen (med varianter), som foreløpig finnes.

Rammene produseres i Norge og i Danmark, hos eksisterende rammeprodusenter. Dette beviser at det går an å skape kreative bedrifter og industri i Norge også i 2006

For mer informasjo, kontakt di Leggerini Design på hdl@dld.no

annonse

Les også