KorttestThe Swiftpoint Z

En spillmus helt utenom det vanlige

Gir deg helt unike muligheter.

Om du skal lykkes på den digitale slagmarken, er musen et viktig bindeledd mellom deg og maskinen din. Uten god presisjon og rask respons, vil ofte fienden komme deg i forkjøpet.

På markedet finnes det et mylder av modeller, men spesielt én skiller seg ut i mengden. The Swiftpoint Z. Denne skapte interesse hos mange da den prøvde seg på folkefinansieringssiden Kickstarter i 2016, hvor den endte opp med å samle sammen nesten fire ganger så mye som utviklerne håpet på.

Nå kan du kjøpe den spesielle krabaten, men billig er den ikke. Over to tusen kroner må du punge ut med her på berget. Hva får du så for pengene dine?

Utenom mus, er også flere komponenter viktig for å kunne spill. Her har du noen samletester av:

Den beste PC-en under 10 000 kroner
Den beste, billige spillskjermen
Det beste spilltastaturet
Det beste spillhodesettet under 1000 kroner

Ligger godt i hånden

Her ser du The Swiftpoint Z ved siden av en SteelSeries Rival 700

Når du kjøper deg et eksemplar av denne musen, kommer den i sitt eget reise-etui. Og det kommer godt med. For utenom selve musen følger det med en rekke deler som lar deg konfigurere blant annet størrelsen på flere av knappene på musen ved hjelp av egne puter.

Med andre ord må du regne med å bruke litt tid på å tilpasse produktet. Du kan blant annet velge mellom to ulike størrelser på de to knappesettene, samt at disse putene også kan settes to forskjellige veier.

The Swiftpoint Z kommer i et eget etui.

Selve musen veier rundt 120 gram, og er ikke blant de mest kompakte variantene. Men den ligger godt i hånden, mye takket være to gode avlastningsører på sidene, hvor du plasserer tommel- og ringfingeren.

Musen er ganske høy over «ryggen», slik at den nok passer dem med litt lengre fingre aller best. Og den kan kun brukes av høyrehendte brukere.

Mange, avanserte knapper

Er du på jakt etter en mus med mange knapper kan The Swiftpoint Z være en kandidat for deg.

Her har du en høyre- og venstreknapp, et skrollehjul, to fingertupp-knapper og to trigger-knapper på oversiden av disse igjen. I tillegg har du to knapper til venstre for venstre-klikket, samt ytterligere to til på tommelen.

Du kan skifte ut noen av knappene som gjør den bedre å trykke på.

Og noe av det spesielle finner vi på de to tradisjonelle knappene, skrollehjulet og fingertuppknappene. Disse har nemlig trykkfølsomhet, hvor du via programvare kan definere flere funksjoner ettersom hvor hardt du trykker på knappene.

På siden har du en skjerm som gir deg informasjon som hvilken profil du bruker.

For eksempel konfigurerte vi venstreknappen slik at den fyrte av skudd som vanlig ved normale klikk, mens den kastet en granat når vi trykket hardere. Her kan du med andre ord konfigurere knappene til å passe deg helt til fingerspissene.

Når du bruker denne funksjonen vil musen si fra når du passerer pressprosenten du har angitt ved å riste. På den måten er du aldri i tvil om du fortsatt skyter på fienden eller er i ferd med å droppe en granat i nærheten av deg selv.

Og dette er ikke den eneste funksjonen musen har å by på.

Har innebygget gyro

Når du kjøper denne musen følger det med to ulike skliskinner å ha under. Den ene gir deg en tradisjonell mus som lett sklir over matten, men det er med det andre alternativet at du virkelig får noe nytt og morsomt.

På undersiden kan du justere hvor enkelt musen kan tiltes sideveis.

Denne musen kan nemlig tiltes til alle sider. Sideveis kan du justere ved å bruke de skinnene som har tagger i toppen. Disse har flere hakk du kan sette dem i, hvor «tilten» blir mer og mer følsom desto lenger ut mot siden du plasserer den.

Så hva skal du med dette?

Denne vuggen lar deg tilte musen alle veier så du for eksempel kan fly i Battlefield.

Jo, dette er faktisk en ganske hendig funksjon om du setter den opp til å for eksempel lene seg til sidene når du spiller skytespill. Det gjør det enkelt å snike seg rundt hjørner og sikte samtidig.

Det følger også med en hel plate, en slags vugge, som du kan klipse under musen. Da får du også mulighet til å tilte frem og tilbake. Dersom du for eksempel spiller Battlefield, kan du smekke på denne platen ved hjelp av magneter og bruke gyroen i musen til å fly ved å tilte musen til alle sider. Og det fungerer overraskende godt i praksis.

Grei programvare

Musen kommer med en liten skjerm på siden, som blant annet viser deg hvilken profil du har satt den i. For å endre dette løfter du bare opp musen og bruker de to knappene ved siden av venstreknappen for å endre.

Programvaren er helt kurant.

Under vår test la vi inn tre ulike profiler, og dette tok opp rundt 25 prosent av minnekapasiteten til enheten. Alt ser og styrer du via programvaren som lastes ned via produsentens hjemmeside.

Grensesnittet er helt kurant å forstå seg på, du har meget gode muligheter til å legge inn funksjoner på hver enkelt knapp, og du kan definere hvor hardt du skal trykke på noen av knappene for å aktivere den sekundære funksjonen.

Er du usikker på hvor hardt du må trykke, kan du faktisk løfte opp musen og se på skjermen på siden mens du trykker. Den vil da vise deg antall prosent du trykker ned med.

Vi testet også programvaren for Mac. og denne er noe mer tungvint, men fortsatt ikke noe problem om du tar deg litt tid til å lese instruksjonene litt på forhånd.

Oppsummering

The Swiftpoint Z er blant de aller dyreste musene vi har testet. Spesielt med tanke på at det er en trådbasert modell. For mange vil prisen være den aller største «dealbreakeren». Men den har en del spennende å by på – som skiller den fra mengden på minst et par punkter.

Alle som spiller setter pris på en god mus, som gjerne har muligheter for å settes opp etter eget ønske. The Swiftpoint Z er en mus som gir deg muligheter til å gjøre dette på alle knapper – hvor flere kan ta doble roller – avhengig av hvor hardt du trykker. Det er litt jobb å sette opp alt etter eget ønske, men når jobben er gjort har du en mus som er skreddersydd for dine behov.

I tillegg har den mulighet for såkalt «tilt», hvor du blant annet kan vippe den sideveis slik at du for eksempel kan lene deg rundt hjørner.

Dette et produkt vi har fått sansen for, hvor tilt-funksjonen over tid har kommet inn som en kjærkommen funksjon – spesielt i skytespill. Produktet har også vist seg å tåle en trøkk, hvor små-ampre situasjoner har ført til utprøving av nettopp dette.

Prisen er den absolutt største ulempen med dette produktet – slik vi ser det – men når du først blar opp pengene for denne, vil du neppe føle at pengene ble kastet ut vinduet.

Swiftpoint The Z
8
Meget bra

Swiftpoint The Z

Fordeler

 • Krysse av
  Meget gode tilpasningsmuligheter
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  Gode tilpasningsmuligheter av knapper
 • Krysse av
  Kan tiltes
 • Krysse av
  Har eget reise-etui til å passe på ekstra deler

Ting å tenke på

 • Bytt
  Meget kostbar
 • Bytt
  Kun for høyrehendte
Les også
Mad Catz R.A.T. Pro X: Mad Catz R.A.T. Pro X lar deg bygge musen din selv
Les også
Swiftpoint GT: Liten mus med store ambisjoner
annonse