På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Bitteliten og superkraftig
En funksjonsrik nødlader som er så kompakt har vi ikke sett før.
Hvis du trenger en nødlader som er så stor og kraftig at den kan lade laptoper og hurtiglade mobiler og nettbrett i svimlende hastigheter, er dette feil test for deg. Laderen vi ser på i dag, Zendure SuperMini, er åpenbart så kompakt at den ikke kan noen av disse tingene.
Vent... er det vi påstår nå feil, sier du? Den kan det? Selv om den bare er omtrent like stor som to fyrstikkesker?
Spøk til side: SuperMini er rett og slett superkompakt for kapasiteten den har på innsiden. Det ser man best hvis man setter den ved siden av en vanlig lader med samme kapasitet:
Laderen vi sammenligner med, Deltaco PB-821, er en lader vi tidligere har anbefalt, og den er stadig trivelig. Men i likhet med Zendure SuperMini har også den 10.000 mAh, og likevel er fotavtrykket omtrent dobbelt så stort. Den er riktig nok noe tynnere, men ikke på langt nær tynn nok til at det kan forklare hele ulikheten. Dessuten: eksempelet vi trakk frem her er langt fra den mest uhåndterlige laderen med denne kapasiteten vi har vært borti.
Zendure SuperMini
En annen viktig ting: ingen andre ladere vi har testet i denne størrelsen kan kunststykket å lade opp datamaskiner og hurtiglade iPhoner. Hvordan klarer den dét?
Via Power Delivery, er svaret. Dette er en standard for overføring av strøm, som går utenpå det meste hva angår krysskompatibilitet og hurtighet. Dette er standarden som benyttes for hurtiglading av alt fra MacBooker, Windows-laptoper, Android-telefoner og – ikke minst – iPhoner. Det siste er viktig, for Apple er langt vanskeligere å ha å gjøre med når det kommer til rask opplading av telefonene sine.
For det første følger det aldri med hurtigladere i esken, og for det andre er laderne som finnes langt dyrere enn tilsvarende hurtigladere for Android-telefoner. Laderne er gjerne en god del mer volumiøse også.
Zendure SuperMini løser altså det problemet, men uten at det går utover størrelsen. Faktisk er vi blitt vant til at PD-støtte øker volumet på laderne ganske mye, så at SuperMini ikke er større er enda mer imponerende med dét i bakhodet.
En velbygget og kompakt liten sak
La oss starte med det åpenbare: det utvendige. Zendure SuperMini har et veldig gjenkjennbart design, som den deler med sine større søsken i Zendure-familien. Enkelte av disse var også helt eksepsjonelle på enkelte områder, så vi anbefaler virkelig at du sjekker ut testen vår av disse om du er ute etter det beste som er å oppdrive av nødladere.
Designet kan kanskje best beskrives som «koffertaktig», noe de opphevede rillene langs sidene og plastmaterialet bidrar sterkt til. Vi er fortsatt ikke helt sikre på om det er direkte pent, men det er i alle fall nokså stilrent og definitivt veldig holdtbart. SuperMini føles helt super ut i hånda, og at den faktisk skal tåle litt knall og fall, som Zendure lover, tror vi helt og holdent på. Byggekvaliteten er absolutt i toppsjiktet, og vi klarte ikke å fremprovosere så mye som et ynkelig lite knirk fra plastkroppen.
Så gjenstår det å se hvor godt plasten holder seg mot riper og slitasje over tid, men rillene hjelper nok noe her.
SuperMini er bittelitt tjukk, men ikke mer enn at du fint får plass til den i lomma. Den er bare bittelitt større enn en fyrstikkeske, om du vil ha et mer hjemlig sammenligningsgrunnlag enn faktaboksen tidligere i saken.
I den ene enden har den en USB Type-A-utgang, og i den andre en USB Type-C-port. Sistnevnte kan lade både ut og inn. Ja, også er det en knapp for å sjekke kapasiteten, som da vises med fire LED-lys. Hendig.
Vi vil også berømme kabelen som følger med, som har en innebygget overgang fra USB Type-C til USB Type-A. Det gjør hverdagen en del enklere.
Power Delivery er supernyttig (og uvanlig i denne størrelsesklassen)
Power Delivery fungerer per i dag kun over USB Type-C, som SuperMini har. Unntaket er Apples Lightning-kontakt, men også her kreves USB Type-C ut fra oppladingselektronikken. Det betyr at du ikke får slik opplading fra SuperMinis éne USB-A-port, men kun fra USB Type-C-porten. Til gjengjeld kan du hurtiglade Android-telefoner eller lade iPhoner vanlig via USB-A-porten samtidig som SuperMini lades opp (pass-through). Heller ikke vanlig i denne størrelsesklassen.
I våre vanlige samletester av nødladere gjør vi alltid avanserte målinger av kapasiteten i laderne og ser hva du faktisk får kontra det som loves, og det har vi også gjort her. Målingene for SuperMini ser slik ut:
- Målt kapasitet: 6834 mAh / 24,87 Wh @ 3.64V
- Prosent av oppgitt kapasitet: 68,32 prosent
Her kan du se hvordan SuperMini legger seg i løypa, sammenlignet med noen av de beste fra tidligere tester:
Som vi ser er ikke den faktiske kapasiteten dårlig i det hele tatt, sammenlignet med konkurrentene. Med «faktisk kapasitet» mener vi hvor mye du faktisk får ut av laderen; dette betyr ikke at produsentene lyver, men heller at de ikke oppgir at det i overføringsprosessen er et energitap.
Tallene i våre saker er altså tallet du reelt kan sammenligne med Wh-verdien på batteriet til din egen telefon.
Og sånn sett er SuperMini en liten overraskelse, ettersom PD-utstyrte ladere gjerne ofrer reell kapasitet for ytelse. Så pleier vi vanligvis å ha med vekt per Wh og kroner per Wh, men det blåser vi i her. Ganske enkelt fordi SuperMini åpenbart er kjempegod på det første, og kjempedårlig på det siste.
Laderen er både liten, kompakt og lett, men også dyr. For 749 kroner får du mye god nødlader for pengene, men så blir det litt som å sammenligne epler og pærer. For om du skal kjøpe en lader som Zendure SuperMini, så gjør du det for all funksjonaliteten den tilbyr i det kompakte formatet. Skal du ha en lader som gir mest for pengene trenger du ikke se lenger enn våre enorme samletester.
Vi synes imidlertid at det SuperMini tilbyr er såpass ekstremt gitt størrelsen og også såpass unikt, at vi er villige til å se forbi prisen. Trenger du så mye funksjonalitet og kraft som mulig i så liten forpakning som mulig, kjøp en SuperMini. Så får du bare håpe at gleden over hvor lite du må drasse med deg for å lade MacBook-en nesten hetl opp eller iPhonen din tre ganger demper smerten du påfører bankkortet ditt.
SuperMini setter en ny standard for hvor mye kraft du kan få i en liten pakke.
Fordeler
- +Utrolig liten for kapasiteten
- +God oppgitt kapasitet
- +Lader opp MacBooker og hurtiglader iPhoner
- +Smart ledning med USB Type-C til USB Type-A følger med.
- +Kan hurtiglades opp
- +Har smart strømmodus for lading av små dingser
- +Svært god byggekvalitet
Ting å tenke på
- —Dyr
- —Kunne hatt én USB Type-A-port til