Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

KorttestGrillbot

Ikke alle roboter er like nyttige, og dette er kanskje den dummeste vi har vært borti

Raskere, bedre og billigere å gjøre jobben selv.

Roboter er i ferd med å underlette ulike jobber vi har i hjemmet. Være seg om det er å klippe gresset eller støvsuge gulvene dine. De siste årene har det dukket opp en rekke ulike roboter – også en som kan rengjøre grillen din.

Modellen vi snakker om heter Grillbot. Den koster fra rundt 800 kroner på nett, og vi har latt denne lille maskinen få tjenestegjøre på grillen de siste ukene.

Enkel å bruke

Roboten har en liten skjerm og en knapp på seg.

Roboten har tre motorer på undersiden, hvor hver av disse har en metallbørste som skal ta seg av skiten. Med i esken følger det med en lader, og foruten denne er det ikke så mye mer du trenger å tenke på.

Roboten lades med et eget adapter og en inngang som sitter under en liten gummiremse på toppen av maskinen.

Når du skal sette i gang maskinen, har du én knapp ved siden av en liten skjerm. På skjermen får du informasjon om hvor mye batteri som er igjen og hvilket program du har valgt.

Roboten har tre børster under, som alle «røyter».

Må passes på

Her er roboten i gang med å klatre. Og det

Grillbot kan ikke settes ned på grillristen mens grillen er veldig varm. Produsenten opplyser under 120 grader, og det betyr at du nok må la grillen hvile en god stund etter bruk før du setter i gang roboten.

Det står også godt merket på maskinen at du skal la den gå med lokket på grillen på. Og det skjønner vi godt.

Mot slutten av testperioden testet vi nemlig uten et lokk for å kunne se den i aksjon, på en kulegrill fra Weber, og da klatret roboten over den høye kanten og deiset i bakken – og endte sine dager. Heldigvis hadde vi fått testet den en god del før denne manøveren ble foretatt.

Heller ikke med lokket igjen klarer den å holde seg på rett kjøl alltid. Ved et par anledninger har den tilsynelatende klart å klatre seg opp langs med lokket og vippet over.

Du kan velge mellom 10, 20 eller 30 minutter med rengjøring, og vi anbefaler at du holder deg i nærheten til enhver tid. Og ikke bruk den sent på kvelden. Den er nemlig ganske så høylytt av seg.

Risten blir langt fra overbevisende ren etter bruk

Rengjør greit nok

Hovedoppgaven til denne roboten er å rengjøre grillen, og det er den ingen mester til. Nå skal det sies at grillen vi brukte i testen er en gammel traver som er godt brukt, så i så måte hadde den noe å bryne seg på.

Men den klarer ikke rengjøre på noe overbevisende måte, selv ikke etter 30 minutter med drift.

Den tar unna det grøvste av rester og møkk, men vi fikk fortsatt et bedre resultat av å gå på med en tradisjonell grillbørste etter å ha svidd av risten litt etter bruk.

Samtidig så er det greit å nevne at børstene «røyter» når du bruker den. Til stadighet fant vi løse metall-«hår» fra børstene i grillen.

Det fine med disse børstene er dog at du kan ta dem av og vaske dem.

Oppsummering: Bruk pengene på en vanlig børste

Dette produktet ser vi rett og slett ikke behovet for. Ofte har vi latt oss begeistre av ulike roboter som gjør hverdagen enklere, men Grillbot gir oss ikke det samme «må ha»-behovet – langt i fra.

Hadde den enda klart å rengjøre skikkelig uten behov for konstant pass. I stedet er dette en en robot som ikke klarer seg på egenhånd, som ruller rundt på toppen, eller som kryper ut av grillen om du skulle ha glemt å legge på lokket.

I det daglige er ikke rengjøring av grill noe man bruker spesielt mye tid på, i alle fall ikke undertegnede.

Normalt bruker jeg å la grillen stå og brenne av seg mens man spiser, og til slutt drar jeg over med en egnet grillbørste. Og det kommer jeg til å fortsette å gjøre.

Les også
Dette skal være verdens første toalettskrubberobot
Les også
Fords «sitterobot» kan simulere en svett rumpe
Mer om
annonse