Tek.no

Korttest Grillbot

Ikke alle roboter er like nyttige, og dette er kanskje den dummeste vi har vært borti

Raskere, bedre og billigere å gjøre jobben selv.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
29 Juni 2018 06:00

Roboter er i ferd med å underlette ulike jobber vi har i hjemmet. Være seg om det er å klippe gresset eller støvsuge gulvene dine. De siste årene har det dukket opp en rekke ulike roboter – også en som kan rengjøre grillen din.

Modellen vi snakker om heter Grillbot. Den koster fra rundt 800 kroner på nett, og vi har latt denne lille maskinen få tjenestegjøre på grillen de siste ukene.

Enkel å bruke

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Roboten har tre motorer på undersiden, hvor hver av disse har en metallbørste som skal ta seg av skiten. Med i esken følger det med en lader, og foruten denne er det ikke så mye mer du trenger å tenke på.

Roboten lades med et eget adapter og en inngang som sitter under en liten gummiremse på toppen av maskinen.

Når du skal sette i gang maskinen, har du én knapp ved siden av en liten skjerm. På skjermen får du informasjon om hvor mye batteri som er igjen og hvilket program du har valgt.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Må passes på

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Grillbot kan ikke settes ned på grillristen mens grillen er veldig varm. Produsenten opplyser under 120 grader, og det betyr at du nok må la grillen hvile en god stund etter bruk før du setter i gang roboten.

Det står også godt merket på maskinen at du skal la den gå med lokket på grillen på. Og det skjønner vi godt.

Mot slutten av testperioden testet vi nemlig uten et lokk for å kunne se den i aksjon, på en kulegrill fra Weber, og da klatret roboten over den høye kanten og deiset i bakken – og endte sine dager. Heldigvis hadde vi fått testet den en god del før denne manøveren ble foretatt.

Heller ikke med lokket igjen klarer den å holde seg på rett kjøl alltid. Ved et par anledninger har den tilsynelatende klart å klatre seg opp langs med lokket og vippet over.

Du kan velge mellom 10, 20 eller 30 minutter med rengjøring, og vi anbefaler at du holder deg i nærheten til enhver tid. Og ikke bruk den sent på kvelden. Den er nemlig ganske så høylytt av seg.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Rengjør greit nok

Hovedoppgaven til denne roboten er å rengjøre grillen, og det er den ingen mester til. Nå skal det sies at grillen vi brukte i testen er en gammel traver som er godt brukt, så i så måte hadde den noe å bryne seg på.

Men den klarer ikke rengjøre på noe overbevisende måte, selv ikke etter 30 minutter med drift.

Den tar unna det grøvste av rester og møkk, men vi fikk fortsatt et bedre resultat av å gå på med en tradisjonell grillbørste etter å ha svidd av risten litt etter bruk.

Samtidig så er det greit å nevne at børstene «røyter» når du bruker den. Til stadighet fant vi løse metall-«hår» fra børstene i grillen.

Det fine med disse børstene er dog at du kan ta dem av og vaske dem.

Oppsummering: Bruk pengene på en vanlig børste

Dette produktet ser vi rett og slett ikke behovet for. Ofte har vi latt oss begeistre av ulike roboter som gjør hverdagen enklere, men Grillbot gir oss ikke det samme «må ha»-behovet – langt i fra.

Hadde den enda klart å rengjøre skikkelig uten behov for konstant pass. I stedet er dette en en robot som ikke klarer seg på egenhånd, som ruller rundt på toppen, eller som kryper ut av grillen om du skulle ha glemt å legge på lokket.

I det daglige er ikke rengjøring av grill noe man bruker spesielt mye tid på, i alle fall ikke undertegnede.

Normalt bruker jeg å la grillen stå og brenne av seg mens man spiser, og til slutt drar jeg over med en egnet grillbørste. Og det kommer jeg til å fortsette å gjøre.

1.5
Styr unna

Grillbot Grill Cleaning Robot

 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Bytt
  Rengjør ikke spesielt bra
 • Bytt
  Veltet lett mens den rengjorde
 • Bytt
  Tåler ikke å falle ned
 • Bytt
  Børstene «røyter»
 • Bytt
  Bråker mye
 • Bytt
  Dyr
Les også
Dette skal være verdens første toalettskrubberobot
Les også
Fords «sitterobot» kan simulere en svett rumpe
annonse