Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

KorttestDeltaco GAM-075 tastatur

Dette minitastaturet er helt unikt

Skal du spille skytespill og samtidig spare penger er dette et meget godt alternativ.

Se så lite!

Tastaturer kommer i mange prisklasser og med mye ulik funksjonalitet, men de fleste av oss er nok mest opptatt av det grunnleggende ved disse hamreplatene. Er det godt å skrive på? Er tastene tilfredsstillende? Gjør de meg mer treffsikker i spill? Passer det ergonomisk for meg?

Dagens testkandidat er et tastatur som har fokus på nettopp det helt grunnleggende: Deltaco GAM-075 er et såkalt «tenkeyless»-tastatur. Dette betyr at man har skåret bort alt av funksjonstaster og de numeriske tastene, slik at du sitter igjen med kun de helt grunnleggende tastene. Resultatet? Vel, ta en titt på bildet under for bedre forståelse av konseptet:

Deltaco GAM-075 (Nordic)
8
Meget bra
Anbefalt

Deltaco GAM-075 (Nordic)

sitat"Et trivelig, lite tastatur perfekt for skytespill - uten å skyte hull i lommeboka!"

Fordeler

 • Krysse av
  Kompakt og lett å plassere
 • Krysse av
  Ålreite mekaniske taster, supert til skytespill
 • Krysse av
  Individuelt belyste taster
 • Krysse av
  Avtagbar kabel med USB Type-C
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  Mye billigere enn alle alternativene med tenkeyless

Ting å tenke på

 • Bytt
  Mellomromstasten har irriterende gjenklang
 • Bytt
  Materialene er kun plast
 • Bytt
  Programvaren er ikke den mest moderne
 • Bytt
  Ikke egnet for produktivitet

Om du allerede nå himler med øynene og vet godt med deg selv at du ikke ville trivdes med tapet av alle disse tastene, så kan du ta en titt på denne samletesten først som sist.

Det er nemlig mange arbeidsflyter som overhodet ikke trives med tenkeyless-tastatur, og mange – som undertegnede – trenger også flere taster for å lage makroer og bruke kjente og kjære tastekombinasjoner.

Deltaco GAM-075 (Nordic)

Deltaco GAM-075 (Nordic)

Deltaco GAM-075 (nederst) sammenlignet med et fullstørrelse-tastatur.

Så hvorfor skulle noen ønske seg et så bitte lite tastatur? Vel, her er det ett ganske kort svar: gaming. Deltaco GAM-075 røper også dette litt i navnet sitt, og ikke minst med teksten «Deltaco Gaming» på mellomromstasten.

Et tastatur for dem som elsker skytespill

En av verdens beste Fortnite-spillere, TFUE, med sitt Ducky One 2 Mini tenkeyless-tastatur og 90-graders vinkel. Det er dette slike tastatur er ment for.

Det er tastaturer som dette profesjonelle esportspillere higer etter, ettersom de er enklere å plassere ergonomisk og du kutter vekk taster som kommer mer i veien enn til hjelp under heftige spillsituasjoner. Selv med minitastaturer vil profesjonelle esportspillere ofte plasserer dem i nær 90 graders vinkel, for bedre tilgang til tastene og enda mer bevegelsesplass til musa.

Tenkeyless-tastatur er selvsagt fysisk mindre enn andre tastatur også, så om du ønsker å ha med deg et minitastatur rundt for et mobilt kontor er det selvsagt også en fordel. Men det er mer for en bonus å regne,ikke primærfunksjonen.

Røde brytere, ja.

I likhet med mer kjente tenkeylesstastatur som Ducky One 2 Mini, har også GAM-075 mekaniske taster. Dét er også helt obligatorisk for denne type spilling, og ikke overraskende er det såkalte «røde» brytere vi finner her. Kort fortalt: lineære brytere med god vandring og ingen mekanisk klikking som i eksempelvis blå brytere. Ikke det aller best for skriving, men definitivt det beste for spilling. Undertegnede er imidlertid vant til å skrive på lineære brytere (MX Speed), så overgangen var ikke voldsom.

Mer voldsom blir overgangen når det gjelder de manglende tastene. Du mister den ekstra tegntasten mellom Escape-tasten og Tab-tasten, og denne hadde undertegnede bundet opp til et utall funksjoner i spill og programmer, viste det seg. Ikke umulig å fikse, men også litt irriterende. Til generell produktivitet er det imidlertid ingen tvil: fullstørrelsestastaturer er objektivt sett bedre.

Men om du kjøper et tastatur som dette er sjansen stor for at du først og fremst skal gjøre én ting: spille. Og til dét må vi si at tastaturet passer ypperlig. Du får betydelig bedre mobilitet til musa når så mye plass frigjøres på pulten, og tastene du i all hovedsak bruker (WASD + knappene rundt) er helt genuint enklere å nå.

I karusellen under kan du se en bråte bilder vi har tatt av tastaturet:

GAM-075 er bygget utelukkende i plast, men byggekvaliteten er det ikke så mye å utsette på. Tastene har god stabilitet og godt nedslag, og vridningsstabiliteten er overraskende solid. Vekten og den lille kroppen får også tastaturet til å føles ut som et godt konstruert produkt.

Det eneste stedet vi virkelig vil plukke noen høner er i mellomromstasten, som har en klar ulyd med litt hul gjenklang når den presses ned (video med lyd her). Med dét sagt, så føler du ikke dette når du taster, og i spill vil du uansett ikke høre noen av tastene noensinne. Og om du kjøper et tastatur som dette primært for å skrive på, vel, da har du kjøpt feil produkt. Hele denne testen er skrevet på GAM-075, og, vel, det fungerer. Men lengselen etter større tastatur, vel, den kryper sakte frem i bokstavelig talt skrivende stund.

Vi liker også godt at Deltaco benytter en avtagbar USB Type-C-kabel inn i tastaturet. Det gjør tastaturet enklere å frakte rundt, og mindre sårbart for å bli ødelagt. Ja, også kan du jo bruke hvilken som helst kabel du skulle ønske. Du kan også velge nøyaktig hvilke farger du måtte ønske, for hver tast har individuell belysning (programvare fra Deltaco lar deg tilpasse dette).

Konklusjon – En super inngangsbillett for deg som elsker skytespill

Så, til det aller viktigste med GAM-075: prisen. 699 kroner er det Deltaco i skrivende stund skal ha for denne tasteplaten, og dét er faktisk veldig lite for et tastatur av denne typen. Etter det vi kan se, finner du ingen andre slike tastaturer før du kommer opp i rundt tusenlappen, og hovedkonkurrenten Ducky One 2 Mini koster hele 1.399 kroner i skrivende stund.

Jepp, du gjettet riktig: dette gjør GAM-075 til et produkt som gir mye for pengene. Og nettopp det er også grunne til at vi ønsker å gi det en aldri så liten anbefaling.

Med ett forbehold.

Skal du skrive mye, eller drive mye med produktivitet, så ville vi heller anbefalt et fullstørrelsestastatur. Du kommer til å bli skuffet her. Men til gaming, og da primært esport og skytespill? Kjør på! Dette er en knallbra inngangsbillett til gode esportopplevelser, som lar deg skyte fiender i fleng uten å skyte hull i lommeboken samtidig.

Deltaco GAM-075 (Nordic)
8
Meget bra
Anbefalt

Deltaco GAM-075 (Nordic)

sitat"Et trivelig, lite tastatur perfekt for skytespill - uten å skyte hull i lommeboka!"

Fordeler

 • Krysse av
  Kompakt og lett å plassere
 • Krysse av
  Ålreite mekaniske taster, supert til skytespill
 • Krysse av
  Individuelt belyste taster
 • Krysse av
  Avtagbar kabel med USB Type-C
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  Mye billigere enn alle alternativene med tenkeyless

Ting å tenke på

 • Bytt
  Mellomromstasten har irriterende gjenklang
 • Bytt
  Materialene er kun plast
 • Bytt
  Programvaren er ikke den mest moderne
 • Bytt
  Ikke egnet for produktivitet
annonse