Tek.no

Korttest Fitbit Aria 2

Så enkelt kan du holde styr på vekten din

Denne smartvekten fikk vi sansen for.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
24 Jan 2018 06:05

Januar forbindes ofte med fokus på vekt og trening, hvor nyttårsforsetter om en forbedret badekropp iverksettes – vel vitende om at julens overdrevne matinntak gjerne ligger rundt midjen.

Mange av oss har allerede et smartbånd eller -klokke som hjelper til med å holde styr på aktiviteten i løpet av dagen. Er du en av mange som har et produkt fra Fitbit, kan du nå kjøpe en ny smartvekt som passer inn i økosystemet til selskapet.

Vi har tatt en nærmere kikk på Fitbit Aria 2, den nye smartvekten som i skrivende stund koster rundt 1300 kroner.

Enkel og stilren

Ut av esken er det en flott og stilren vekt som møter oss. Den har mye av det samme utseendet som den første Aria-modellen fra Fitbit.

Selve overflaten til vekten er i glass, og du kan velge mellom sort eller hvit utførelse. Speiler du overflaten i lyset ser du at vekten er delt inn i fire soner som skiller seg litt fra ytterkanten på vekten, men i normalt lys ser hele overflaten lik ut. Disse sonene brukes blant annet til å måle BMI.

Utenom glassflaten er det en sølvring med skjerm inni som bryter med linjene til glasset, og gir designet noe mer futt.

Overflaten på vekten er speilblank, og er en magnet for flekker.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Nå er kanskje ikke en badevekt noe du har stående fremme til enhver tid, men Aria 2 har et utseende som passer godt inn på de fleste bad.

Det eneste problemet vi har med dette designet er hvor blank og utsatt vekten er for flekker. Den er faktisk rene magneten, noe vi fikk erfare blant annet vi skulle ta bilder av enheten.

Enkel å koble opp

Når du skal koble opp denne vekten gjøres det på den samme måten som om du installerer et smartbånd eller klokke fra Fitbit. Du starter med å starte appen og logge inn som vanlig. Velg deretter legg til enhet og Aria 2.

Herfra og ut får du en steg for steg-anvisning hvor du starter med å trekke ut en remse under vekten slik at batteriene kobles til. Vekten bruker forøvrig tradisjonelle AA-batterier, som kan være både en fordel og en ulempe. En fordel fordi de fleste av oss alltid har et lite lager med AA-batterier hjemme, men samtidig skulle vi helst sett at vekten var utstyrt med et oppladbart batteri med god kapasitet.

Hele installasjonen er raskt unnagjort, hvor du blant annet legger til brukere. Pass på å legge til egne ikoner for de ulike brukerne, slik at du vet hvem som er hvem.

Første gangen du veier deg vil vekten nemlig spørre om hvilken bruker som har veid seg. Og etter det gjenkjenner den personen som står på vekten, med mindre flere personer i husholdningen er veldig nære hverandre i vekt.

Enkel å bruke

Selve bruker av vekten er veldig enkel. Om du vil måle fettprosenten i kroppen i samme slengen som selve vekten, må du huske å ta av deg sokkene. Hvis ikke får du kun målt hva du veier.

Når du stiller deg på vekten våkner den til liv, hvor den starter forholdsvis raskt med å fortelle deg hva du veier. Du kan også få opp informasjon om BMI (Body Mass Index), og har du ikke på deg sokker følger informasjon om fettprosenten rett etter.

Etter at dette er gjort kommer ikonet som brukeren er lenket til opp, og skulle vekten være i tvil, så kan du avkrefte eller bekrefte hvem det er som har brukt vekten ved å tråkke på venstre eller høyre side av skjermen.

Appen gir deg god oversikt over utviklingen i vekt.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Til slutt vil vekten si fra at den oppdaterer dataene mot Wifi-nettet. Hele prosessen er unnagjort på noen få sekunder. Etter dette er gjort slukker vekten og går i dvale frem til neste person står på den.

Vekten viser seg å være ganske så presis, hvor den sammenlignet med tre andre vekter vi hadde for hånd, kun varierer rundt 0,1 kilogram mot disse.

I vårt tilfelle ble vekten testet både med og uten klær og innenfor en variabel på et par kilo, men vekten hadde likevel ingen problemer med å gjenkjenne oss. Noe særlig mer enn dette i differanse på kort tid, så ble vi bedt om å bekrefte hvem det var som veide seg.

Fint tilskudd i appen

Vi har lenge hatt sansen for appen til Fitbit. Den er enkel og oversiktlig i bruk, og når du legger til vekten så får du et eget ikon som du kan klikke deg inn på.

Du kan for eksempel sette deg mål for hvor mye du vil ned i vekt og få opp grafer som viser din nåværende vekt sammenlignet med målet ditt. Under selve grafene får du dessuten tallene for vekt og BMI opp i egne tabeller.

Vi syns Fitbit har løst denne delen meget godt, og er du flink til å legge til hva du spiser og drikker i løpet av en dag, så kan du ha mye glede av appen om du vil ned i vekt.

Grensesnittet er som sagt enkelt, og du kan enkelt bla sideveis for å se de ulike grafene om vekt-utvikling og BMI.

Vekten overfører dataene raskt via WiFi, og kun sekunder etter at dette er gjort oppdateres appen med riktig data. Det hele fungerer akkurat så sømløst og uanstrengt som andre enheter og funksjoner i appen, og du trenger ikke passe på annet enn å sortere riktige brukere den første gangen du veier deg.

Konklusjon

Som en ren vekt koster Fitbit Aria 2 ganske mye, en god del mer enn en tradisjonell badevekt. Men etter å ha brukt denne over en periode, må vi si at det er meget enkelt å bruke denne – og ikke minst får du full oversikt via appen.

For hvem husker vel nøyaktig hva man veier fra gang til gang? Spesielt om det går litt tid mellom hver gang. Med Fitbit Aria 2 får du det svart på hvitt – og det er like greit om du faktisk har planer om å minske kroppsvekten.

Fitbit Aria 2 fungerer godt, og er et produkt vi trygt kan gi et Anbefalt-stempel.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vekten er som nevnt såre enkel å bruke, og slekter mye på den foregående Aria-modellen – men vesentlige ting som stabilitet mot WiFi-nett og Bluetooth er lagt til. Det tar kun noen få minutter å sette opp vekten første gang, og etter det går ting mer eller mindre av seg selv uten at du trenger å foreta deg noe.

En av tingene vi ikke liker med denne vekten er hvor blank og mottakelig overflaten er for flekker. Akkurat som en mobiltelefon som ikke har et oleofobisk belegg.

Likevel har vi ikke så mye å utsette på dette produktet. Det koster riktignok en del penger, men gjør nytten sin uten at du trenger å gjøre noe mer enn å veie deg – når førstegangsinstallasjonen er unnagjort. Et produkt vi fint kan anbefale deg.

Vurderer du en smartklokke?
Sjekk ut denne nye modellen fra Fitbit »

FitBit Aria 2
8
Meget bra

FitBit Aria 2

annonse
Prisjakt
1199 NOK
Sjekk nå
NetonNet
1349 NOK
Kjøp nå
sitat"FItbits nye vekt er like enkel å bruke som resten av økosystemet til selskapet"
 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  Stilrent og fint design
 • Krysse av
  Enkel å koble til nettverket ditt
 • Krysse av
  Appen gir deg rask oversikt over vekt og BMI
 • Krysse av
  Bruker vanlige AA-batterier
 • Krysse av
  Kan ha flere brukere, og skiller godt mellom disse
 • Bytt
  Allergisk mot flekker
 • Bytt
  Bruker vanlige AA-batterier
 • Bytt
  Ganske kostbar
Les også
Fitbit slipper smartklokke for «alle»
annonse

Les også