Til hovedinnhold
Konkurranse

De beste av de beste

Dag Engen, Tromsø

Vinnerne er endelig klare, etter en del forsinkelser forårsaket blant annet av akutt ferieavvikling i redaksjonen. Juryens jobb har ikke vært enkel, for selv etter grovsorteringen av de 366 gyldige bidragsbildene var det mange igjen. Vi greide etter hvert å høvle bildebunken ned til 30-40 bilder, men derfra og ut var det stadig mer smertefullt for hvert bilde som ble fjernet fra bunken. De siste 15-20 bildene ble diskutert i et eget jurymøte, og vi endte til slutt opp med ni bilder. Selv om vi ikke hadde premier til mer enn seks av dem, klarte vi ikke å la være å presentere dem for våre lesere, så dermed har vi også tre bilder som får hederlig omtale og vinner heder og ære - men ikke noe trøstepremie. For å holde spenningen vedlike en liten stund til, presenterer vi vinneren helt til sist. Alle bildene kan klikkes på for å se dem i full størrelse.

Se alle konkurransebildene her

Hederlig omtale:

Følgende bilder vant heder og ære, uten noen bestemt rekkefølge:

Rune Tallaksen, Sandnes
Jonas Dalheim, Fredrikstad

Minnekort:

Følgende bilder vant minnekort:

Espen Løken, Oslo
Bjørn Franksgjerde, Molde
Ming Unn Andersen, Kristiansand
Eric Fagerheim, Trondheim

Andreplass:

John-Erling Holmenes Fredriksen deltok med dette bildet, som gav ham andreplassen og et

SanDisk Extreme III 16 GB CF

-kort og en Gorillapod dSLR:

John-Erling Holmenes Fredriksen

Juryens uttalelse: "Juryen falt virkelig for stemningen i dette bildet. Som tatt ut fra en David Lynch film med et herlig motlys. Bildet inspirerer deg umiddelbart til å skape historier. Det var close race mellom første- og andreplassen, men vinnerbildets nøye gjennomtenkte komposisjon gjorde at det trakk det lengste strået. Andreplassen var imidlertid så sterk at vi sporenstreks bestemte oss for å gi det en bonuspremie."

Vinnerbildet:

Hovedpremien, et

Olympus EP-1

kamera, med

14-42 mm kitzoom

og

17 mm pancake-objektiv

, ble vunnet av Kenneth Rivenes fra Bergen, med dette bildet:

Juryens uttalelse: "Et bilde i all sin enkelhet, gjort på en meget elegant og smakfull måte. Utsnittet er perfekt, og det kvadratiske formatet kommer til sin fulle rett. Kamerastandpunkt og fin komposisjon skaper et minimalistisk men meget severdig resultat. Gratulerer med en velfortjent 1. plass!"

Premiene

Nylig slapp Olympus sitt nye spennende kamera ved navn

Olympus E-P1

, og vinneren av konkurransen blir blant de første i Norge som eier en av disse lekkerbiskene! Objektiv trenger han heller ikke spare til med det første, for med i førstegevinsten følger nemlig

begge de to objektivene

som Olympus slapp samtidig med kameraet, i tillegg til den optiske søkeren som passer til 17 mm-objektivet. Eksempelbilder tatt med E-P1 finner du i

her, i Akams bildegalleri

.

Til sammen fem deltagere vil motta minnekort fra SanDisk, som et plaster på såret og en oppmuntring til å forsøke igjen ved neste korsvei. Vi har ett Extreme III CF-kort på 16 GB, ett på 8 GB, og tre stykk vanlige SDHC-kort på 8 GB hver. I tillegg ble vi så imponert over andreplassbildet at vi bestemte oss for å se hva vi fant i premiekassa som en ekstra premie. På grunn av at det ble uventet tett i tet bestemte vi at andreplassen premieres med det lovede minnekortet, samt en Gorillapod dSLR donert av Nikkino Bergen som en liten bonuspremie.

annonse