Tek.no

Konkurranse

Vant du Photoshop CS4?

Foto: Geir Vika
Are Thunes Samsonsen
20 Nov 2009 12:49

Da er vinneren av årets høstfotokonkurranse kåret, og den som til slutt trakk det lengste strået blant de 515 deltagende bildene ble Geir Vika fra Kristiansand, som altså kan vente seg et eksemplar av Adobe Photoshop CS4 i posten.

Vinnerbildet hensatte juryen i en umiddelbar tilstand av zen, og juryen lot seg begeistre av alt fra den rene komposisjonen til den tydelig dyktige praktiske utførelsen. Bildet er et svært godt utført stykke arbeid, og juryen var enstemmig enig i at dette bildet fortjente førsteplassen. Den sorte rammen trekker en smule ned, men ikke nok til at bildet mister seieren. Vi gratulerer!

Vinnerbildet ble tatt med et Canon EOS 50D på 200 mm brennvidde, blender f/2.8 og 1/1250 sekund på ISO 250. Som tidligere nevnt vil Adobes egen Julieanne Kost kommentere vinnerbildet, men dette vil bli lagt ut så snart det er på plass.

Selv om vi ikke hadde mer enn denne ene premien denne gangen, var det noen flere bilder vi ønsket å fremheve som finalister i kampen om førsteplassen, også dette enstemmig. Disse bildene kan du se her:

Foto: Liv Ø. Kornerud

Til hver fotokonkurranse vi avholder får vi store mengder dårlige barnebilder som ikke engang med store mengder godvilje kan beskrives som relevante til konkurransens tema, men Liv Ø. Kornerud sendte oss denne gang et barnebilde som ikke bare er relevant, men også svært godt! Vi takker for innsatsen og gratulerer med pallplassering!

Foto: Jørn Bakken

Jørn Bakken bidro med et bilde som kanskje ikke er et utpreget høstbilde, men derimot har en stemning som sitter som et skudd. Var ikke juryen hensatt i transe fra før, så ble vi det nå. Bildet nærmest flommer over av naturopplevelsen det må ha vært å ta det, og å være i stand til å formidle en slik opplevelse i et bilde er et utvetydig kjennetegn på en dyktig fotograf. Vi gratulerer med en pallplassering og nyter stillheten en stakket stund til.

Foto: Stein Larsen

Stemning er noe også Stein Larsens finalebilde har i bøtter og spann, selv om det er et bilde med både tydeligere handling og mer utpreget høst enn Jørn Bakkens. Juryen falt pladask også for dette bildet, og gratulerer også Stein Larsen med vel utført jobb!

Vil du se flere bilder fra konkurransen, så finner du finalistbildene i dette bildegalleriet.

Akam takker alle deltagerne for innsatsen, og håper på like god deltagelse ved neste korsvei.

Les også
Ti dager igjen
Les også
Vinn Photoshop CS4
Les også
Beste høstbilde 2009
annonse

Les også