Stian Hafstad

Stian Hafstad er en ung mann fra Førde i Sunnfjord, som for tiden er bosatt i Norges kulturelle hovedstad, Bergen, der han studerer Film & TV-produksjon ved UiB.

Stian ble oppdratt på tv-serier som MacGyver og Venner For Livet, og han har fortsatt angst for portretter etter den sagnomsuste Brødrene Dal-episoden med de levende øynene i maleriet. Etter slik å ha blitt lurt inn i de levende bildenes verden, kom han seg egentlig aldri ut igjen, og har siden viet sin tid til ulike prosjekter innenfor media.

Når det kommer til film er Stian spesielt glad i regissører som Jean-Pierre Jeunet, Michel Gondry og Christopher Nolan, men for tiden er det i størst grad de siste års utvikling på tv-fronten som fanger hans interesse. Fra den feilaktig kansellerte Carnivale til det hysteriske The Office, mener han at den beste underholdningen idag er å finne i serieformat, og han er ikke redd for å proklamere at South Park – med alle dens betydningsnivå – er den dypeste og mest intelligente serien som finnes på fjernsyn.

Musikalsk sett tygger Stian stort sett det som kommer hans vei – med unntak av Techno, Jazz og Reggae – men om ét band skal nevnes er han særdeles svak for Bright Eyes, og mener forøvrig at Conor Oberst er vår angstfylte generasjons fullverdige svar på Bob Dylan.

Til toppen