Zynga kjøper populær tegne-app for 1 milliard

Zynga kjøper populær tegne-app for 1 milliard

Draw Something omsetter for flere hundre tusen dollar om dagen.

Selskapet bak det populære spillet Draw Something, Omgpop, er solgt til Zynga for 180 millioner dollar, det vil si rett i overkant av 1 milliard norske kroner. Zynga er kjent for blant annet Facebook-spillet FarmVille og det Wordfeud-lignende spillet Words with friends.

Draw Something har i løpet av de sju ukene som har gått siden lanseringen gått rett til topps på nedlastingslistene både på iPhone, iPad og Android. Ifølge The Verge er dette den raskest voksende sosiale spill-appen noensinne, med 20 millioner nedlastinger allerede første uken etter lanseringen. New York Times skriver at antallet nedlastinger nå har passert 35 millioner, og at Draw Something omsetter for flere hundre tusen dollar hver eneste dag.

Startet som en spøk

Da Omgpop ble startet for seks år siden av Charles Forman, var det ikke et spillselskap. Det hele begynte som et nettsted kalt I'm in Like With You, som var en datingnettside hvor brukerne kunne auksjonere bort seg selv. Det hele var ment som en spøk, og et underholdningsnettsted. Foreman oppdaget til sin store overraskelse at mange brukte mye tid på nettstedet, og for å kapitalisere på et økende antall brukere bestemte han seg for å gjøre om nettstedet til et spillnettsted.

Senere fikk Omgpop inn 17 millioner dollar fra investorer, og lagde rundt 35 spill, uten at de klarte å tjene særlig med penger. Hadde det ikke vært for suksessen til Draw Something, ville selskapet antagelig sluppet opp for penger i mai – og vært nødt til å legge ned virksomheten.

Råd til å kle seg som han vil

Forman forlot Omgpop for et år siden, men beholdt sin eierandel i selskapet. Han vil ikke fortelle New York Times hvor mye penger han har tjent på salget til Zynga.

– Det er såpass mye penger at jeg kan ha på meg hva jeg vil når noen inviterer meg i bryllup, sier Forman.

Det norskutviklede spillet Wordfeud lå lenge på toppen i både Apples App Store og på Google Play (Android Market), og 28-årige Håkon Bertheussen tjente en periode rundt 100.000 kroner dagen på spillet han hadde utviklet. Nå må Bertheussen se seg slått av Draw Something på bestselgerlistene på begge plattformene.

Les også: Her er de beste Android-appene og Dette er de tre beste racingspillene

(Kilder: The Verge og New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen