Zune lanseres i august

Apple iPod vs Microsoft Zune

Microsoft Zune logo

Microsofts første mediespiller, som skal utfordre hegemoniet Apple har fått i musikkbransjen med iPod + iTunes.

Dette vet vi:

- Bruker Wi-Fi for å laste ned musikk direkte til spilleren.

- Vil fungere sammen med Xbox, og kan brukes til å bygge sosiale nett med andre brukere.

- Har en standard utgang for å koble til tredjeparts tilbehør

- I butikkene i november.

Microsoft vil lansere flere mediespillere i Zune-serien i løpet av 2007.

Det har flommet over av rykter om Microsofts nye mediespiller, Zune, den siste måneden.

Amobil kunne bringe de første detaljene som hadde lekket ut om spilleren 11. juli, og kun to uker senere gikk Microsoft ut og bekreftet at den eksisterte.

Selv om Microsoft har røpet noen detaljer, er det ennå mye vi ikke vet om Zune. For eksempel vet vi ingenting om maskinvaren inni spilleren, og hvordan musikkbutikken og den sosiale programvaren i spilleren vil fungere.

Gizmodo hevder nå at den offisielle lanseringen av Zune vil skje i august, og at spilleren vil sendes ut i butikkene i uken før årets høsttakkefest, den 23. november.

(Her til lands vil vi neppe kunne kjøpe Zune før til begynnelsen av neste år, da det amerikanske markedet står først på prioriteringslisten.)

Gizmodo har også fått tak i opplysninger om at spilleren vil lanseres i to kapasiteter - en på 30 GB og en større versjon på 60 GB. Den vil være tilgjengelig i tre farger; sort, brun og bomull.

Har radio
Zune skal i følge ryktene komme med innebygd radiomottaker. Dette må i dag kjøpes separat om du har en iPod. Skjermen til Zune skal være 50 % større enn den som er på iPod Video. Det skulle tilsi en skjerm på rett over 3 tommer.

Microsoft satser på å få et stort utvalg av tilbehør til Zune. Ved lanseringen vil selskapet ha 13 egne tilbehørsprodukter. I tillegg kommer det som måtte være av tredjeparts tilbehør.

Lisensen for å produsere tilbehør til Zune skal være langt billigere enn det Apple tar for sin "Made for iPod"-sertifisering. På den måten håper Microsoft å lokke til seg flere produsenter.

Vil tape mye penger
Det har blitt klart at Microsoft planlegger med blodrøde tall for Zune de første årene. Selskapet har satt av hundrevis av millioner av dollar til uvikling, produksjon og markedsføring av spillerne sine, og regner ikke med å gå i fortjeneste før etter fem år.

Selskapet forsvarer kjempeinvesteringen med behovet for å få utfordret Apple i et marked hvor de er så dominerende.

- Ikke noe selskap ville prøvd å komme seg inn i bransjen på dette tidspunktet, uttalte Steve Ballmer, administrerende direktør for Microsoft, på en presentasjon for investorer. - Ingen andre har optimismen, og ingen andre har de finansielle ressursene.

(Kilder: Engadget, Gizmodo, Newsfactor Magazine)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen