Zune kan komme i morgen

Alternativ tekst mangler
(Bilde: 20 Minuten)
Alternativ tekst mangler

Microsoft "Zune"

Våren 2006:
Flere kilder avslører Microsofts Zune-planer.

Sommeren 2006:
Flere og flere detaljer lekkes. Reuters melder at Microsoft hadde samtaler med musikkindustrien om utvikling av en ny musikktjeneste.

Ryktet forteller at Microsoft lager en mediaspiller med Wi-Fi .

Microsoft bekrefter senere Zune, som skal være en en serie maskinvare- og programvareprodukter.

Samtidig ble en vag reklamekampanje satt i gang på internett.

Høsten 2006:
Utvalgte pressefolk får se nærmere på Zune, og videomuligheter, Wi-Fi og radio-funksjoner bekreftes.

Se alle artiklene om Zune.

Tidligere denne uken kunne Apple vise frem en rekke nye musikkspillere i iPod-serien sin. Og skal vi tro nettstedet Engadget, lader Microsoft opp til å vise frem sin egen spiller, Zune, i morgen.

Microsofts musikkspiller har, allerede før den er lansert, vært omdiskutert i månedsvis. Derfor vil den offentlige lanseringen neppe by på de største overraskelsene. Detaljene rundt Zune har nemlig lekket som vann ut av en sil i lang tid.

For det første vet vi at Zune er produsert at Toshiba. Spilleren kalles nemlig Toshiba 1089 av de amerikanske telemyndighetene. Dette kan du lese mer om i saken "Zune er en Toshiba".

Spill av video
I tillegg til å spille av musikk kan Zune også spille av videofiler. Et eget spor på baksiden av Zune gjør at du kan holde spilleren vannrett mens du ser på film.

Den funksjonen som kanskje i størst grad skiller Zune ut fra mengden av andre musikkspillere er støtten for Wi-Fi. Blant annet kan du bruke Wi-Fi til å sende og motta sanger fra dine venners Zune-spillere.

Zune også støtte for FM-radio. Men i tillegg til å fungere som en vanlig radio, er Zune en radiosender i seg selv. Det betyr at du kan spille av musikken du har på Zune-spilleren på hvilken som helst annen FM-radio.

Zune vil komme i to utgaver; én med 30 GB lagringsplass og én med 60 GB. Prisene på de forskjellige utgavene er foreløpig ikke bekreftet. Men i følge nettstedet Twice, vil 30 GB-versjonen koste drøyt 1800 kroner uten moms. Og skal vi tro Engadget, må du punge ut med omtrent 2600 kroner for 60 GB-utgaven.

Alternativ tekst mangler
(Bilde: Mobilemag)

Vil Zune overleve?
Det spekuleres mye i om Zune har det som trengs for å hamle opp med Apple og resten av markedet for mp3-spillere. Nettstedet Gizmodo tror det kan gå, og har presentert en rekke grunner til at de mener Zune har en sjanse i kampen om mp3-kundene.

For det første har Zune en stor skjerm, faktisk så mye som tre tommer. Gizmodo mener at skjermen på iPod-spillerne foreløpig er for små til å nyte videotitting. Og hvis Wi-Fi-funksjonen gjør det mulig å overføre filer fra Windows Media Center og til Zune, kan spilleren bli vinneren på videofronten.

Wi-Fi-funksjonen er også viktig for å kommunisere med andre Zune-eiere. Hvis vennene dine har hver sin Zune-spiller, kan Wi-Fi-funksjonen bli et sterkt argument for å droppe iPod-en til fordel for Zune.

Det skal heller ikke kimses av at Zune har Microsoft og selskapets økonomi i ryggen, mener Gizmodo. I tillegg har Zune potensial til å samle alle brukerne av musikkspillere som ikke liker iPod.

Det samme nettstedet skriver også at Microsoft planlegger å få Zune ut i butikkene i tide til julehandelen, uten at dette er bekreftet at Microsoft selv.

(Kilder: Engadget, Gizmodo, Mobilemag, 20 Minuten)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen