Zune HD har fått spesifikasjoner

Bildene vi fikk se for noen dager siden så realistiske ut. Nå hevder nettstedene liveside.net og neowin.net at deres kilde i Microsoft har bekreftet den nye Zune-spilleren. I tillegg har nettstedene fått lov til å publisere en spesifikasjonsliste. 

3,6 tommers skjerm

Ifølge de to nettstedene og den anonyme kilden, skal Zune HD ha en 3,6 tommer stor skjerm av typen OLED som er kjent for å være mer fargesterk og strømsparende enn vanlige LCD-skjermer. I tillegg skal Zune HD få HDMI-utgang (HDMI 1.3), slik at du kan se videoer du har lagret på Zune-spilleren rett på TV-skjermen. 

Oppløsningen til TV-skjermen ser ut til å bli maksimalt 1280 x 720, altså HD-oppløsningen som er best kjent som 720p. I Zune HD finner vi nemlig ifølge de to nettstedene en Nvidia Tegra-brikke, som støtter nettopp denne oppløsningen gjennom HDMI

Les mer om Nvidia Tegra på liveside.net

Som vanlig får du velge mellom en rekke forskjellige utgaver der lagringsplassen er hovedforskjellen, om ikke den eneste forskjellen. Zune HD skal komme med 4 GB, 8 GB, 16 GB og 120 GB lagringsplass. 

Kobles til trådløse nettverk

Ny musikk skal du kunne laste ned gjennom Microsofts egen musikkbutikk for Zune. For å få til dette har musikkspilleren støtte for trådløse nettverk. Videre har den en nettleser, slik at du kan bruke Wi-fi-funksjonaliteten til å surfe på nettet. 

Ellers nevnes det at Zune HD får støtte for HD-radio. Dette er imidlertid ikke spesielt interessant for oss i Norge her DAB-radio har blitt prioritert i stedet for HD-radio. 

Zune HD skal slippes tidlig i høst, ifølge de to nettstedene. 

Det vi derimot ikke vet...

...er om Zune HD har kamera, om den har støtte for Xbox-spill i 3D eller hvilket operativsystem den har. Det spekuleres i om Zune HD muligens gir en betaversjon av Windows Mobile 7.

(Kilder: liveside.net, neowin.net)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen